Koláč, ktorým svokre vyrazím dych. Poraďte 🙂

Baby poradte 😃 😃 😃
lyongirl
22. dec 2009
žeby tiramisu?
200 ml espresa
4 cl talianskej vínovice, alebo koňaku
4 žĺtky
80 g cukru
1/2 vanilkového struku/ja dávam vanilkový cukor 1 sáčok
500 g mascarpone
asi 150 g dlhých piškót
kakao
1. Pripravíme si espreso, zmiešame s alkoholom a necháme ho vychladnúť
2. Žltky s cukrom vyšlaháme na penu. Vanilkový struk rozrežeme po dĺžke, špicatým nožom vyškrabeme dreň a pridáme do krému. Primiešame mascarpone.
3. veľkú hranatú formu vyložíme polovicou piškót a pokvapkáme polovicou espresa. navrch natrieme polovicu krému a zahladíme. Zakryjeme zasa piškótami, pokvapkáme espresom a dáme krém. Pekne to vyhladíme, zakryjeme alobalom a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme kakaom.
mamutka
22. dec 2009
tiramisu by mohlo byt, mnam. ja ho robim do misticiek, kazdy dostane svoju. to pre pripad, ze by sa mi to rozprplavalo pri podavani a efekt dokonalosti by unikol 😃 len naposledy sa mi nevydarilo, trochu hrckate bolo, to mascarpone sa mi vobec nepacilo, mala som dve 250 g, lepsie sa mi osvedcilo velke 500 g balenie, ale neviem aky vyrobca :-S
roasha
23. dec 2009
my lubime tento./original nazov"mrkvovy sen"/...vobec sa netreba bat tej mrkvy,ona sa rozpecie,a kolac je krasne stavnaty,ked postoji. 😎 x-)
roasha • 31. okt 2008 o 18:58

MRKVOVA TORTA

na cesto:250ml rastlinny olej,najlepsie slnecnicovy
230g prirodny krupicovy cukor
3velke vajcia
230g hladkej muky s 1/2praskom do peciva
1/4lyzicky soli
1lyzicka pernikove korenie
250gkarotky,nastruhana
100g sekanych orechov,alebo mandli

na krem:50gzmaknuteho masla
230g zerve,alebo lucina/bez prichuti/,ja davam klasicky tvaroh
25gkrupicovy prirodny cukor
1/2sacku vanilk.cukor,alebo par krystalikov praveho vanilkoveho extraktu

na ozdobu:nastruhane orechy,alebo nasekane lupane prazene mandle

1.,trubu predhrejte na 180,teplovzdusnu na 160stup.dve gulate formy o priemere 18cm vymastime a vylozime papier.na pecenie./ja vytriem maslom,a vysypem mukou/
2.,v mise pomocou elek.slahaca rozslahajte olej s cukrom,a po jednom pridavame vajcia.
3.,muku a korenie preosejeme do misy a pomocou vacsej kovovej lyzice primiesame k rozslahanym vajciam.vmiesajte karotku,orechy alebo mandle.
4.,zmes nalejeme do foriem a 30-40min pecte.skusime vpichom spajdle.10min nechajte chladnut vo forme,vyklopte na mriezku.
5.,tvaroh a maslo spolu vyslahame do peny,pridame krys.cukor s vanil.cukrom,dobre vymiesame.
6.,ked korpusy vychladnu,odstranime pec.papier,potrieme plnkou,a posypeme posek.orechmi al.mandlami.

/da sa robit aj na plech,ale vtedy pouzite 2x viac plnky/,alebo urobit polovicne mnozstvo cesta,a vyjde jeden korpus.
pokial urobite dva korpusy,da sa v pohode zmrazit.
ja ale davam cesto do jednej tortovej formy,a je krasne vysoke.ked sa navrch natrie plnka,a posype struh.orech.,moze sa este cik-cak poliat cokoladou/ale vobec nemusi/ 😎
Takto si ja predstavujem super kolac,je naozaj rozpravkovy. /jednoduchy,a vyborny/ 😎 x-)
najlepsi na druhy den,ale tolko nam nezvykne vydrzat.


recept prvy krat pouzili viktorianske kucharky v r.1900,a vedeli kotuhy,co je dobre.
roasha
23. dec 2009
akurat ho mame v chladnicke,dobehnite.... x-) 😉 😎 😃
lyongirl
23. dec 2009
nooo, ja asi dobehnem 😃
ja chcem zajtra robiť tiramisu, lebo som nič nepiekla a ideme 25teho gratulovať svokre, je Eva, tak tam to tiramusu zoberiem. Mamutka super nápad do mištičiek, ale aj tak ho asi urobím do nádoby, nenakladá sa tak dobre, ale bol by problém pri prenášaní...
mamutka
23. dec 2009
no, transport s mistickami si radsej nepredstavujem 😃 to jednoznacne do nadoby 🙂
no a este mozes vyrazat dych doslova jednym "receptom" - napichaj klinceky do pomarancov, bude to krasne vonat, tolko k dychu, a ak nema rada klinceky, dlho sa nezdrzi 😃 x-) akurat tak robim jeden mega pomaranc, rastie na nom vianocny stromcek, dobre nahusto to picham, bude vonat, ale fakt je, ze to treba robit v predstihu, aby sa vona rozvimula. par tyzdnov to hadam vydrzi
jazminn
30. dec 2009
Ja robím tiramisu takto:

1 sáčok detských okruhlých piškotiek
1 hrnček silnej čiernej kávy s cukrom
banán na kolieska
5 lyžíc práškového cukru
2 neochutené nátierkové masla
2 šľahačky 33%
1 stužovač
2 lyžičky kakaa

Do tortovej formy ukladám piškoty, ktoré máčam v káve. Na to dám masu ktorá vznikne vymiešaním práškového cukru z natierkovými maslami a pridaním vyľahanej šľahačky so stužovačom a kakaom. a zase dam piškoty na to kolieska banána /banán môže byť ale nemusí/ a zas piškoty a pomastím s plnkou a ukladám a mastím dovtedy pokiaľ mám plnku. Na vrch môže ísť čokoladová poleva alebo len strieknuť šľahačku v sprey. Dať do chladničky na noc a zaručujem úspech. Je to super pochúťka!
martinaema
30. dec 2009
tento je bomba, perfektný korpus a mňam-mňam krém. A je to rýchlo hotové, je toho veľa a hlavne nieje ťažký maslový.
http://zena.pluska.sk/bajecna-zena/ostatne/vase...
milocka29
30. dec 2009
martinaema, ja robim taky, ale namiesto piskot tam davam kompot, ananas a na vrch zalejem zelatinou zo stavy z kompotu. Je to super, mnam, mnam
ivec79
4. jan 2010
ahoj,
ja tento robim velakrat cez rok, hlavne v lete, ked su jablcka zo zahrady a moj maly ho miluje... 🙂

Nepeceny jablkovy rez
6-8 jablk
6 PL krystal. cukru
1 vanilka
1 KL mletej skorice
2 krem. prasky Zlaty klas
1 balicek detskych piskot

Jablcka olup a mozes si ich nastruhat, al. nakrajat na male kocky. Tie so skoricou a cukrom podusime.
Vo vode si rozpustite Zlaty klas, kt. pridame k jablkam a nechame to prejst varom az hmota zhustne. Srnci chrbat vyloz najlepsie potravinarskom foliou, aby sa dal pekne vyklopit. Poukladaj piskoty na celu formu, vloz jablckovu zmes - je to skoro ako lepidlo, znova na to naukladaj piskoty a nechaj to stuhnut. Pred podavanim vyklopit a na ozdobu pouzit slahacku. Mnam 😉
lyongirl
7. jan 2010
tie nebeské rezy sú super, mňam, mňam, len to bola trošku piplačka náročná na čas pri deťoch...
mata2
14. jan 2010
kolac ktorym svokre vyrazim dych? :-o
to by som ten kolacik musela dat na lopatu a chnapit jej tou lopatou medzi lopatky....
vtedy by jej snad vyrazil dych 8-(

ja som nasla tu koni uzasny recept ,volalo sa to tusim torta za 5 minut

upeciem piskotovy korpus na velky plech

do misky kysky vylejem 2 cele mandarinkove kompoty,pridam 2 slahackove smotany 250ml,a nasypem na vrch 2 pudingy v prasku dr.qetker ole kreme vanilka.
zavriem misku,potrepem a cele sa to za minutu spoji do uzasneho kremu.
natriem krem na korpus a dam na 3h do chladnicky,pred podavanim sa na to moze nastriekat slahacka....

moja mama ked to jedla,tak z rukou na srdci povedala: "sacherovu tortu mozu sliepkam hadzat...."

svokra nestihala pchat do huby,ale ze by pochvalila,to nie..... 8-(
cessy
15. jan 2010
mata tak nad tvojim prispevkom som sa s chuti zasmiala..........super....a vystizne 😃 😃 😃 😃 😃 😃
mata2
15. jan 2010
ale inak moja svokra neni zla :-N
pocas celej navstevy rozprava,co vsetko by nam dala.....keby mala... 8-(
silvia7
15. jan 2010
😃 😃 😃 😃 jaaaj dobréé, aj mamke som prečítala, že lopatou medzi lopatky 😃 😃 😃 😃

ale inak znie recept supeeer, asi skúsim 😉
lyongirl
15. jan 2010
nám už tá 5 min. torta nechutí, už sme sa objedli...
mata2
15. jan 2010
my ho zas az tak casto nemame,robim ho tak raz za mesiac,ale stale chuti x-)
lyongirl
15. jan 2010
ani mi ho nemáme často, 1x za mesiac sa mi zdá často 😉 , ja som to nerobila ani nepamatám, asi som objedená...lebo sestra ho robieva častejšie, pri každej možnej príležitosti a ja to už fakt nemusím...

Ináč práve sa napchávam ževraj "Marlenkou", máme od svokry, sú to naplnené medové pláty nejakou plnkou zo salkom, podrobnosti neviem, ale je to dobrééé
mata2
15. jan 2010
tak zisti podrobnosti 😃
mata2
15. jan 2010
ivec,a v akom mnozstve vody rozpustis ten zlaty klas? 😕
lyongirl
15. jan 2010
ok
unadatar
30. jan 2010
kocky, ja tiez poznam 5-minutovu tortu, ale kedze este kojim, tak nejem mandarinky tak som skusila pozmenit recept - namiesto mandariniek som dala do kremu 2 konzervy cucoriedok - bolo to vyborne a svieze, aj svokre chutila 😃 . kamoska skusala aj kombinaciu kakaoveho pudinku s jahodami ze vraj aj ta je super.
milocka29
30. jan 2010
mozes tam dat lubovolny kompot, hlavne mäkke ovocie, jahody, ribezle, maliny, cernice len k tomu puding, ktory sa viac hodi.

Začni písať odpoveď...

Odošli