Baby poradte 😀 😀 😀
tiramisu by mohlo byt, mnam. ja ho robim do misticiek, kazdy dostane svoju. to pre pripad, ze by sa mi to rozprplavalo pri podavani a efekt dokonalosti by unikol 😀 len naposledy sa mi nevydarilo, trochu hrckate bolo, to mascarpone sa mi vobec nepacilo, mala som dve 250 g, lepsie sa mi osvedcilo velke 500 g balenie, ale neviem aky vyrobca 😖
my lubime tento./original nazov"mrkvovy sen"/...vobec sa netreba bat tej mrkvy,ona sa rozpecie,a kolac je krasne stavnaty,ked postoji. 😎 😵
roasha • 31. okt 2008 o 18:58
MRKVOVA TORTA
na cesto:250ml rastlinny olej,najlepsie slnecnicovy
230g prirodny krupicovy cukor
3velke vajcia
230g hladkej muky s 1/2praskom do peciva
1/4lyzicky soli
1lyzicka pernikove korenie
250gkarotky,nastruhana
100g sekanych orechov,alebo mandli
na krem:50gzmaknuteho masla
230g zerve,alebo lucina/bez prichuti/,ja davam klasicky tvaroh
25gkrupicovy prirodny cukor
1/2sacku vanilk.cukor,alebo par krystalikov praveho vanilkoveho extraktu
na ozdobu:nastruhane orechy,alebo nasekane lupane prazene mandle
1.,trubu predhrejte na 180,teplovzdusnu na 160stup.dve gulate formy o priemere 18cm vymastime a vylozime papier.na pecenie./ja vytriem maslom,a vysypem mukou/
2.,v mise pomocou elek.slahaca rozslahajte olej s cukrom,a po jednom pridavame vajcia.
3.,muku a korenie preosejeme do misy a pomocou vacsej kovovej lyzice primiesame k rozslahanym vajciam.vmiesajte karotku,orechy alebo mandle.
4.,zmes nalejeme do foriem a 30-40min pecte.skusime vpichom spajdle.10min nechajte chladnut vo forme,vyklopte na mriezku.
5.,tvaroh a maslo spolu vyslahame do peny,pridame krys.cukor s vanil.cukrom,dobre vymiesame.
6.,ked korpusy vychladnu,odstranime pec.papier,potrieme plnkou,a posypeme posek.orechmi al.mandlami.
/da sa robit aj na plech,ale vtedy pouzite 2x viac plnky/,alebo urobit polovicne mnozstvo cesta,a vyjde jeden korpus.
pokial urobite dva korpusy,da sa v pohode zmrazit.
ja ale davam cesto do jednej tortovej formy,a je krasne vysoke.ked sa navrch natrie plnka,a posype struh.orech.,moze sa este cik-cak poliat cokoladou/ale vobec nemusi/ 😎
Takto si ja predstavujem super kolac,je naozaj rozpravkovy. /jednoduchy,a vyborny/ 😎 😵
najlepsi na druhy den,ale tolko nam nezvykne vydrzat.
recept prvy krat pouzili viktorianske kucharky v r.1900,a vedeli kotuhy,co je dobre.
akurat ho mame v chladnicke,dobehnite.... 😵 😉 😎 😀
nooo, ja asi dobehnem 😀
ja chcem zajtra robiť tiramisu, lebo som nič nepiekla a ideme 25teho gratulovať svokre, je Eva, tak tam to tiramusu zoberiem. Mamutka super nápad do mištičiek, ale aj tak ho asi urobím do nádoby, nenakladá sa tak dobre, ale bol by problém pri prenášaní...
no, transport s mistickami si radsej nepredstavujem 😀 to jednoznacne do nadoby 🙂
no a este mozes vyrazat dych doslova jednym "receptom" - napichaj klinceky do pomarancov, bude to krasne vonat, tolko k dychu, a ak nema rada klinceky, dlho sa nezdrzi 😀 😵 akurat tak robim jeden mega pomaranc, rastie na nom vianocny stromcek, dobre nahusto to picham, bude vonat, ale fakt je, ze to treba robit v predstihu, aby sa vona rozvimula. par tyzdnov to hadam vydrzi
Ja robím tiramisu takto:
1 sáčok detských okruhlých piškotiek
1 hrnček silnej čiernej kávy s cukrom
banán na kolieska
5 lyžíc práškového cukru
2 neochutené nátierkové masla
2 šľahačky 33%
1 stužovač
2 lyžičky kakaa
Do tortovej formy ukladám piškoty, ktoré máčam v káve. Na to dám masu ktorá vznikne vymiešaním práškového cukru z natierkovými maslami a pridaním vyľahanej šľahačky so stužovačom a kakaom. a zase dam piškoty na to kolieska banána /banán môže byť ale nemusí/ a zas piškoty a pomastím s plnkou a ukladám a mastím dovtedy pokiaľ mám plnku. Na vrch môže ísť čokoladová poleva alebo len strieknuť šľahačku v sprey. Dať do chladničky na noc a zaručujem úspech. Je to super pochúťka!
tento je bomba, perfektný korpus a mňam-mňam krém. A je to rýchlo hotové, je toho veľa a hlavne nieje ťažký maslový.
http://zena.pluska.sk/bajecna-zena/ostatne/vase...
martinaema, ja robim taky, ale namiesto piskot tam davam kompot, ananas a na vrch zalejem zelatinou zo stavy z kompotu. Je to super, mnam, mnam
ahoj,
ja tento robim velakrat cez rok, hlavne v lete, ked su jablcka zo zahrady a moj maly ho miluje... 🙂
Nepeceny jablkovy rez
6-8 jablk
6 PL krystal. cukru
1 vanilka
1 KL mletej skorice
2 krem. prasky Zlaty klas
1 balicek detskych piskot
Jablcka olup a mozes si ich nastruhat, al. nakrajat na male kocky. Tie so skoricou a cukrom podusime.
Vo vode si rozpustite Zlaty klas, kt. pridame k jablkam a nechame to prejst varom az hmota zhustne. Srnci chrbat vyloz najlepsie potravinarskom foliou, aby sa dal pekne vyklopit. Poukladaj piskoty na celu formu, vloz jablckovu zmes - je to skoro ako lepidlo, znova na to naukladaj piskoty a nechaj to stuhnut. Pred podavanim vyklopit a na ozdobu pouzit slahacku. Mnam 😉
tie nebeské rezy sú super, mňam, mňam, len to bola trošku piplačka náročná na čas pri deťoch...
kolac ktorym svokre vyrazim dych? 😲
to by som ten kolacik musela dat na lopatu a chnapit jej tou lopatou medzi lopatky....
vtedy by jej snad vyrazil dych 🙄
ja som nasla tu koni uzasny recept ,volalo sa to tusim torta za 5 minut
upeciem piskotovy korpus na velky plech
do misky kysky vylejem 2 cele mandarinkove kompoty,pridam 2 slahackove smotany 250ml,a nasypem na vrch 2 pudingy v prasku dr.qetker ole kreme vanilka.
zavriem misku,potrepem a cele sa to za minutu spoji do uzasneho kremu.
natriem krem na korpus a dam na 3h do chladnicky,pred podavanim sa na to moze nastriekat slahacka....
moja mama ked to jedla,tak z rukou na srdci povedala: "sacherovu tortu mozu sliepkam hadzat...."
svokra nestihala pchat do huby,ale ze by pochvalila,to nie..... 🙄
mata tak nad tvojim prispevkom som sa s chuti zasmiala..........super....a vystizne 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ale inak moja svokra neni zla 😅
pocas celej navstevy rozprava,co vsetko by nam dala.....keby mala... 🙄
😀 😀 😀 😀 jaaaj dobréé, aj mamke som prečítala, že lopatou medzi lopatky 😀 😀 😀 😀
ale inak znie recept supeeer, asi skúsim 😉
nám už tá 5 min. torta nechutí, už sme sa objedli...
my ho zas az tak casto nemame,robim ho tak raz za mesiac,ale stale chuti 😵
ani mi ho nemáme často, 1x za mesiac sa mi zdá často 😉 , ja som to nerobila ani nepamatám, asi som objedená...lebo sestra ho robieva častejšie, pri každej možnej príležitosti a ja to už fakt nemusím...
Ináč práve sa napchávam ževraj "Marlenkou", máme od svokry, sú to naplnené medové pláty nejakou plnkou zo salkom, podrobnosti neviem, ale je to dobrééé
tak zisti podrobnosti 😀
ivec,a v akom mnozstve vody rozpustis ten zlaty klas? 😨
ok
kocky, ja tiez poznam 5-minutovu tortu, ale kedze este kojim, tak nejem mandarinky tak som skusila pozmenit recept - namiesto mandariniek som dala do kremu 2 konzervy cucoriedok - bolo to vyborne a svieze, aj svokre chutila 😀 . kamoska skusala aj kombinaciu kakaoveho pudinku s jahodami ze vraj aj ta je super.
mozes tam dat lubovolny kompot, hlavne mäkke ovocie, jahody, ribezle, maliny, cernice len k tomu puding, ktory sa viac hodi.
žeby tiramisu?
200 ml espresa
4 cl talianskej vínovice, alebo koňaku
4 žĺtky
80 g cukru
1/2 vanilkového struku/ja dávam vanilkový cukor 1 sáčok
500 g mascarpone
asi 150 g dlhých piškót
kakao
1. Pripravíme si espreso, zmiešame s alkoholom a necháme ho vychladnúť
2. Žltky s cukrom vyšlaháme na penu. Vanilkový struk rozrežeme po dĺžke, špicatým nožom vyškrabeme dreň a pridáme do krému. Primiešame mascarpone.
3. veľkú hranatú formu vyložíme polovicou piškót a pokvapkáme polovicou espresa. navrch natrieme polovicu krému a zahladíme. Zakryjeme zasa piškótami, pokvapkáme espresom a dáme krém. Pekne to vyhladíme, zakryjeme alobalom a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme kakaom.