icon

Lacné jedlá na obed

18. nov 2025

Ahojte, ktoré jedla na obed sú pre vás tie z najlacnejsích ? Za mna asi sekaná a zemiaky, kura a ryza...

Strana
z2
anonym_9a0284
18. nov 2025

Cely rodicak
Som nechala v actione potrebujem
Rovnake jedla … syn obeduje v skolke a ja s muzom sme nakupili pasteky , pecivo kupime kazdy druhy den cca - polievky hrncekove po 0,32€ centov a tak … prehnala som to vianocnymi ozdobami vysli na 430€ ….. zo stovky musime vyzit do 15.12. Mam trosku v sebe stres som tupelo

katkaseiner
18. nov 2025
@anonym_9a0284

Cely rodicak
Rovnake jedla … syn obeduje v skolke a ja s muzom sme nakupili pasteky , pecivo kupime kazdy druhy den cca - polievky hrncekove po 0,32€ centov a tak … prehnala som to vianocnymi ozdobami vysli na 430€ ….. zo stovky musime vyzit do 15.12. Mam trosku v sebe stres som tupelo

@anonym_9a0284 ked nemáš peniaze, minies 430e na výzdobu? neverim...

mimimoje
18. nov 2025

pol kg mrkvy + 200 gr.hrášku, jedna cibuľa, vajíčko a troška múky a máš zleninovú polievku s knedličkami pre celú rodinu na dva dni, nechápem, ako môžte jesť tie humusy sáčkové stále. Paštéty a pečivo vyjdú drahšie ako doma urobené halušky s tvarohom alebo cestoviny so špenátom a syrom a je to zdravšie a sýtejšie. Dusená treska a zemiaky varené, paradajková polievka.... časť ozdôb choď vrátiť, nech máš pre dieťa aspoň na jogurt.

zuzidr
18. nov 2025
@anonym_9a0284

Cely rodicak

@anonym_9a0284 od veci odpoveď nie?
@anonym_autor vajíčkové cestoviny, zemiakové placky, rizoto zeleninové, špegety, šošovicový prívarok - resp prívarky celkovo, polievky...

mimimoje
18. nov 2025

https://www.action.com/sk-sk/zakaznicka-podpora...
vrátením zbytočných blbostí by som začala.

parvinka0001
18. nov 2025
@anonym_9a0284

Cely rodicak

@anonym_9a0284 tak asi by som vrátila tie ozdoby . Akože veľmi tomu neverím aj tak lebo z rodicaku toľko dať na bludy neeeeverim

anonym_9a0284
18. nov 2025
@parvinka0001

@anonym_9a0284 tak asi by som vrátila tie ozdoby . Akože veľmi tomu neverím aj tak lebo z rodicaku toľko dať na bludy neeeeverim

@parvinka0001 ako to mozem bezdovodne vratit? Uz to mam vylozene cenovky nemam ani stitky povodne …. Tak ostalo 110€…

anonym_98490e
18. nov 2025
@anonym_9a0284

Cely rodicak

@anonym_9a0284 ale toto znie dosť za ciarou, veď snáď priority nastaviť, keď máš deti 🥺

parvinka0001
18. nov 2025
@anonym_9a0284

@parvinka0001 ako to mozem bezdovodne vratit? Uz to mam vylozene cenovky nemam ani stitky povodne …. Tak ostalo 110€…

@anonym_9a0284 chlap aj deti sa potešia isto to že budú jesť pánboh vie čo ale aspoň že máš vyzdobený byt vianočnymi ozdobami už v novembri 🤦🤦🤦🤦🤦🤦

autor
18. nov 2025

tema dostala trošku iný spád 😂

katarinaba
18. nov 2025

ale ved ten prvy komentar nepisala autorka, to je len primitivna blbost, ak by to pisala autorka, tak je to oznacene ako AUTOR
normalna otazka a hned hejty.

@anonym_autor lacne su privarky a polievky, dusene maso s tarhonou, gulas, spagety s nejakou omackou a syrom, vyprazany syr s hranolkami, perkelt bud s haluskami alebo kolienkami, cestovina alebo halusky s vajickom, niekedy staci aj rohlik, maslo a sunka, alebo na sladko s dzemom a podobne. Plnena paprika so zemiakmi. Myslim, ze vacsina sa da jest aj dva dni a tie naklady su celkom v pohode.

ludmilik13
18. nov 2025

tak to je perfektne. nemam peniaze na jedlo, ale na vianocnu vyzdobu miniem v action 430€ 😂 perfektne nastavene hodnoty, priority. rozum sa mi tu opat raz zastavil. ak je toto realne, tak je to fakt hroza 🙂

autor
18. nov 2025
@katarinaba

ale ved ten prvy komentar nepisala autorka, to je len primitivna blbost, ak by to pisala autorka, tak je to oznacene ako AUTOR
normalna otazka a hned hejty.

@anonym_autor lacne su privarky a polievky, dusene maso s tarhonou, gulas, spagety s nejakou omackou a syrom, vyprazany syr s hranolkami, perkelt bud s haluskami alebo kolienkami, cestovina alebo halusky s vajickom, niekedy staci aj rohlik, maslo a sunka, alebo na sladko s dzemom a podobne. Plnena paprika so zemiakmi. Myslim, ze vacsina sa da jest aj dva dni a tie naklady su celkom v pohode.

@katarinaba ved pozeram, že čo sa to tu zvrhlo 😀

januska12323
18. nov 2025
@anonym_98490e

@anonym_9a0284 ale toto znie dosť za ciarou, veď snáď priority nastaviť, keď máš deti 🥺

@anonym_98490e snáď tomu naozaj neveríš

mimimoje
18. nov 2025

@anonym_autor ak si ten druhý príspevok nepísala ty (o nákupe v action), tak sa ospravedlňujem za zbytočné odpovede. Tu sa budeme všetci vyjadrovať k tomu. Ak naozaj poterbuješ poradiť s lacnými jedlami, je tu aj skupina Lacné varenie. A tiež skupiny o šetrení - Ako ušetriť, pridaj sa tam a čítaj, príspevkov je tam veľa, tu sa to naozaj nevhodne zvrhne.

autor
18. nov 2025
@mimimoje

@anonym_autor ak si ten druhý príspevok nepísala ty (o nákupe v action), tak sa ospravedlňujem za zbytočné odpovede. Tu sa budeme všetci vyjadrovať k tomu. Ak naozaj poterbuješ poradiť s lacnými jedlami, je tu aj skupina Lacné varenie. A tiež skupiny o šetrení - Ako ušetriť, pridaj sa tam a čítaj, príspevkov je tam veľa, tu sa to naozaj nevhodne zvrhne.

@mimimoje dakujeem idem pozrieť. Nie nepísala ale zrejme to tak vyzeralo 😀

anonym_1cee92
18. nov 2025

Granadír, prívarky, zeleninové polievky, buchty, palacinky, cestoviny s tvarohom, vajcové halušky.. keď mäso, tak využiť na niekoľko jedál, kosti na vývar, prsia upečené na zemiakoch alebo s ryžou, stehná na paprikáš s haluškami alebo rizoto napríklad...

lenkasarka
18. nov 2025
@parvinka0001

@anonym_9a0284 chlap aj deti sa potešia isto to že budú jesť pánboh vie čo ale aspoň že máš vyzdobený byt vianočnymi ozdobami už v novembri 🤦🤦🤦🤦🤦🤦

@parvinka0001 však môžu olizovať bombule na stromčeku

anonym_11af0f
18. nov 2025

@anonym_9a0284 Že 430€ za ozdoby? A nemáte čo jesť do výplaty? Tebe by mali deti zobrať, lebo toto nemôže byť pravda. Pre Kristove rany!

autor
18. nov 2025
@anonym_11af0f

@anonym_9a0284 Že 430€ za ozdoby? A nemáte čo jesť do výplaty? Tebe by mali deti zobrať, lebo toto nemôže byť pravda. Pre Kristove rany!

@anonym_11af0f komentár som nepisala ja a v teme sa rieši uplne niečo ine ako je nazov temy..

anonym_073d0f
18. nov 2025

2 klobásy 400g.fliackov 1 kapusta a máš sýty obedik

pikachu999
18. nov 2025
@anonym_9a0284

Cely rodicak

@anonym_9a0284 nechápem ako môžeš na také zbytočnosti minút viac ako 100e..aspoň za 150 skús predať

mirage
18. nov 2025
@pikachu999

@anonym_9a0284 nechápem ako môžeš na také zbytočnosti minút viac ako 100e..aspoň za 150 skús predať

@pikachu999 a ešte škaredé plastové čínske ozdoby z Action.. za 400!! eur? Blbost.

anonym_6d5086
18. nov 2025
@anonym_9a0284

Cely rodicak

@anonym_9a0284 v actione možeš vrátiť tovar bez udania dovodu, aj spred mesiaca, nemusite jesť paštéky

anonym_ab87b3
18. nov 2025

Ja teraz robim kur.stehna pecene na zemiakoch a kyskej kapuste . Cely obed ma vysiel do 5 e .

eliaska101
18. nov 2025

Odhliadnuc od toho, aké nezodpovedné je minúť všetky peniaze na veci, ktoré sú totálne zbytočné - najlepšie recepty sú cestoviny. Robievam rôzne šaláty typu "čo chladnička dala". Je to rýchle, chutné a aspoň minieš to, čo máš doma 😉

osky
18. nov 2025
@anonym_9a0284

Cely rodicak

@anonym_9a0284 a partner neprispieva?
Mesiac zit zo stovky,to si nedokazem predstavit.
Najlacnejsie su cestoviny,nejaku zeleninu,tvaroh,vajce..hocico na ne.
Polievky strukovinove,so zemiakmi..zasytia

niky1234
18. nov 2025

Polievky - zeleninova, paradajkova, spenatova alebo huste fazulova, sosovicova
Kupit kura a spravit vyvar maso obrat na rizoto, z prs nieco na stave a k tomu cestoviny alebo ryzu, atehna papriklas alebo upiect aj s plnkou napr bude to sytejsie,
Kupit kapustu velku z castu urobit kapustovu polievku/privarok na pretlaku z druhej fliacky alebo l tomu upiect tie stehna a knedlik
Maso najlepsie na viac dni a robit omackove jedla nech je toho viac
Cestoviny na rozne sposoby staci paradajkov pretlak bylinky a daju sa s masom so sunkou s kukuricou alebo tuniakom alebo syrove spenatove co ma cloveka ja doma
Mucne jedla langose, palacinky, buchty parene/pecene, dukatove buchticky, domaca pizza ked na slano
Harula kludne aj plechu pecena a k tomu len polievka
Zapeknae zemiaky/cestoviny
Halusky normalne alebo spenatove, granadir, pirohy

To ma len tak z brucha napadlo istotne je toho viac🙂🙂

autor
18. nov 2025
@niky1234

Polievky - zeleninova, paradajkova, spenatova alebo huste fazulova, sosovicova
Kupit kura a spravit vyvar maso obrat na rizoto, z prs nieco na stave a k tomu cestoviny alebo ryzu, atehna papriklas alebo upiect aj s plnkou napr bude to sytejsie,
Kupit kapustu velku z castu urobit kapustovu polievku/privarok na pretlaku z druhej fliacky alebo l tomu upiect tie stehna a knedlik
Maso najlepsie na viac dni a robit omackove jedla nech je toho viac
Cestoviny na rozne sposoby staci paradajkov pretlak bylinky a daju sa s masom so sunkou s kukuricou alebo tuniakom alebo syrove spenatove co ma cloveka ja doma
Mucne jedla langose, palacinky, buchty parene/pecene, dukatove buchticky, domaca pizza ked na slano
Harula kludne aj plechu pecena a k tomu len polievka
Zapeknae zemiaky/cestoviny
Halusky normalne alebo spenatove, granadir, pirohy

To ma len tak z brucha napadlo istotne je toho viac🙂🙂

@niky1234 dakujeem perfektné

anonym_42088e
18. nov 2025

@anonym_autor Cca 3 kur.stehna sú 1 kg a stojí to +- 3€,k tomu mrkva, petržlen, kaleráb, cibuľa, ryža-odhadom spolu 5€, ale uvarí sa z toho vývar na 2-3 dni, stehná po rozdelení na polovičky a okoreneni sa pecu v rúre ešte chvíľu,pred dokončením dať na ne kúsky masla,aby vznikol chutný výpek na poliatie ryže.Neviem koľkí ste a aki papkaci,ale tiež je toho dosť.Granadir, cestoviny s barscim,rascovo vajíčková polievka s krutónmi zo staršieho pečiva,alebo s čerstvým pečivom, rizoto kuracie soté s cestovinami.Moznosti je veľa a cenovo výhodnejšie,ako sackova polievka alebo paštéty

Strana
z2