Lacné recepty. Máte nejaké tipy.

18. mája 2016 
Vsetci mi tvrdia,ze usetrit sa da len na strave,ale nech to skusam jak to skusam,stale sa mi to nedari...ak mate nejake tipy ako navarit za par korun,tak sem s nimi Kazdy mame nejake tie oblubene recepty,ale na mnohe aj zabudame...inspirujte ma
2. máj 2008 o 15:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
lacny obeb...biela šošovicova polievočka a langoše...
2. máj 2008 o 17:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
katy09 - šup sem receptík...
2. máj 2008 o 21:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
napr.kel
..orestuje sa cibuľka,do toho mletá červená paprika,kmín,nakrájaný kel,posolíme,zalejeme vodou,pridáme nakrájané zemiaky,párok a uvaríme.Vždy kupujem tú najmenšiu hlavičku kelu a máme to aj tak na 3 dni.Som si teraz na to urobila chuť,asi si to cez týždeň uvarím.A papká sa s chlebíkom
2. máj 2008 o 22:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (3)
a ešte ja veľmi ľúbim zemiakovú kašu s opraženou cibuľkou .Normálne sa uvaria zemiaky,voda sa nezleje,ale pridá sa múka a rozmixuje+aj masielko môže byť.Potom sa to nechá ešte,aby to začalo bublať a je hotovo.Cibuľka sa opraží až do hneda...
2. máj 2008 o 22:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
autor
Na kel som aj zabudla.... ,zemiakovu kasu tymto sposobom som este nikdy nerobila,vyskusame,langose sa mi velmi nedaria ...dik za tipy,budem skusat,lebo fakt uz niekedy neviem co uvarit...
Mna z takych lacnejsich napada granatiersky pochod - uz sme dlho nemali,tiez lacne a rychle...

Dalsie napapady???
3. máj 2008 o 09:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
paprikas

oprazit cibulku, pridat na kocky nakrajane zemiaky, mletu cervenu papriku,sol, premiesat a zaliat vodou, cca po 15 minutach pridat klobaku alebo parky = lacne a rychle
3. máj 2008 o 10:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
wighy, mi to voláme krumplí guláš.

moja mama mala kedysi takú miniknižočku recetov, volala sa Dva dni pred výplatou
škoda, že už niekam zmizla, by sa mi teraz asi hodila

no ja mám rada razcovú polievku s vajíčkom a k tomu chleba.
3. máj 2008 o 12:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (4)
kili po madarsky to volaju paprikas krumli

ta miniknizocka musela byt zaujimava, ja mam rada take recepty lebo su hotove eins zwei

a co sa tyka setrenia na potravinach tak to sa mne vobec nedari, pretoze jedinu radost ktoru mi nikto nezoberie je papanie dobrot, ktovie kedy "otrcim" kopyta tak nech sa aspon najem dobrot
3. máj 2008 o 13:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (4)
wighy,na paprikas krumpli som zabudla,ale tiež sme to robievali,ale bez klobásky a s uhorkou.Niečo podobné s klobáskou sme robievali takto:Trošku oleja s mletou paprikou,zemiačky,zaliať vodou,pridať klobásu a keď sú zemiaky uvarené,do vriaceho zavárame ešte halušky(voda,múka,soľ, príp.aj vajíčko)normálne z taniera vydličkou odkrajujeme a šup do vody.A hototvo
3. máj 2008 o 14:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
aj polievka kvasnicová a cesnačka sú fajn a zdravé
3. máj 2008 o 14:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Na večeru robievam niekedy ovseno-krupičnú kašu: ovsené vločky + trochu krupice + hrozienka namočím do vlažného mlieka (može byť zriedené aj s trochou vody), potom pridám štipku soli a uvarím na miernom ohni, keď je kaša hotová, pridám maslo, trochu medu a je hotová dobrotka. Kto má rád napr. oriešky alebo semiačka môže pridať, fantázii sa medze nekladú.

keď mi zvýšia uvarené zemiaky, tak z nich robievam pirohy (plnené lekvárom alebo na slano bryndzou) alebo slivkové knedle.

V lete je celkom lacné lečo + párky + zemiaky alebo chlieb. Lečo sa dá aj zavariť a je hotový polotovar na zimu.

Aj tekvicový (cuketový) prívarok a parené buchty sú celkom lacné jedlá...
3. máj 2008 o 21:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
my mozeme dost zemiakove/ cuketove placky, granadir, zemiaky na kyslo, hrachovica s parkom

a inak veeeelmi lacny a skvely recept su zemiaky naopak....na plech nalejete olej asi 0,3 cm a posypete ho korenim ako na pecene masko...teda paprika, rasca, peper a posilite. surove zemiacky umyjete v supke a prepolite, prekrojenou polovicou poukladate na plech a su do rury. vyborne. ja k tomu robim cesnakovy dresing - smotana s cesnakom a tymianom alebo bryndzu so smotanou alebo aj tatarka je dobra
5. máj 2008 o 11:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
pridám aj ja grísové (krupicové) slíže -vyvaríme cestoviny - hrubšie slížiky alebo polámané špagety a dáme na ne detskú krupicu posmaženú na oleji - posypeme práškovým cukrom alebo soľou - kto má na čo chuť, ja mám rada sladkéééé, mňam
14. máj 2008 o 22:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
krumpli paprikas robievame aj my, mnam, som davno nerobila, kel - ako privarok alebo polievku, jablkova zemlovka, langose robievam tzv. "chladnickove", ak ostanu varene zemiaky, opeciem ich na oleji a zalejem rozhabarkovanym vajickom, tzv. sedliacka omeleta - so salatom, calamadou alebo uhorkou je to dobrota, teraz som vyskusala kalerabovu polievku, rychlo bola hotova, lacna a dobra
14. máj 2008 o 22:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
to sú aké "chladničkové langoše"?
14. máj 2008 o 22:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
také,že si urobíš cesto,dáš do chladničky a vyberáš podľa potreby .Vydrží tak,aj 3-4 dni.Takže sa vždy usmažia čerstvé
14. máj 2008 o 22:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jaaaaaj , aj mám taký recept... dá sa aj tak - napiecť, dať do mrazničky a vybrať podľa potreby....
14. máj 2008 o 22:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jaj langose milujem aj ich robievam, so syrom a smotankou a kecupom navrchu. alebo miesto chleba k fazulovej polievke
14. máj 2008 o 22:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dnes som uvažovala nad tým, že jem strašne moc vyprážaného a zasmaženého a tak a už sa mi začína ozývať žalúdok... máte nejaké lacné, nenáročné, ale zdravé recepty? skúsila som stránku s makrobiotikou, ale polovicu tých rastlín, čo tam spomínajú, som v živote nevidela a keďže bývam na dedine, v našom obchode to určite najbližších 50 rokov ani neuvidím...
14. máj 2008 o 22:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
skus pizzu so zeleninou, alebo cestoviny su tiez fajn.Alebo omelety plnene zeleninkou, hribikmi. Inak ak mas zahradku tak cochvila zacne aj aka taka uroda, tak salaty a zelenina a ovocie bude, a myslim ze aj troska smazeneho nezaskodi obcas.
14. máj 2008 o 22:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
robím pizzu, aj cestoviny, ale začala som mať pocit, že sa moc opakujem... najnovšie som si vymyslela zapisovať si, čo som kedy varila, resp., čo sme jedli a potom, keď nebude žiadna inšpirácia, tak kuknem, čo sme nemali už veľmi dávno a to spravím.. len malému varím koldokola kuracie mäso so zeleninou, príp. ryžou, sem tam niečo iné, alebo repertoár doplním kupovanými hotovými jedlami, ale asi aj pre neho zavediem podobný systém, ako pre nás dospelákov..
14. máj 2008 o 22:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
majka ved maly uz coskoro bude moct papavat presne co vy, takze nebudes musiet az tak velmi vymyslat. Ja rada obcas pozriem do kucharky pre inspiraciu. Mam zopar tych Zo zivota, a tam je pri kazdom recepte aj obrazok tak jem ocami.
14. máj 2008 o 23:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja vymýšľam hlavne preto, že cez týždeň by som rada robila bezmäsité lacné jedlá a mäsové len cez víkend... a bezmäsité, to je dokolečka - cestoviny so zeleninou, granatír, langoše, palacinky, lievance... parené buchty a podobne robené jedlá sa mi nechce robiť... ale je to všetko sladké, ako aj ryžový nákyp, slíže a žemľovka... tých slaných je akosi pomenej...
14. máj 2008 o 23:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zdravim maja, to bola celkom zaujimava obmena, tie rezance s krupicou...to jednoznacne vyskusam

nam s muzom teraz strasne chuti obmena chleba vo vajci...v rozhabarkovanom vajicku rozmiesas nastruhany syr, trosku soli a korenie a natries ako natierku na chlieb, opecies na oleji, ale len z natretej strany
14. máj 2008 o 23:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ifrim, vyzerá to fajne, vyskúšam, ale zasa opečené na oleji
14. máj 2008 o 23:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
inak maji...asi mi neuveris, ale uz si pochutnavam na tych rezancoch...este som totiz nevecerala a moj muz by ma zase vykrstil, ked pride domov...su dobre
14. máj 2008 o 23:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
...ale aj velmi syte!

a tu je jeden velmi osvedceny recept z www.Recepty.sk


Zapekané kurča so smotanou na zemiakoch


Potrebujeme: 1 kurča, 1kg zemiakov, 600g kyslej kapusty, 1 šľahačku, soľ, mleté korenie, mletú papriku


Ako na to:
Očistené zemiaky pokrájame na plátky a poukladáme na dno vymasteného pekáča. Posolíme. Na zemiaky položíme vrstvu surovej kyslej kapusty, na ňu poukladáme rozporcované osolené a okorenené kurča. Povrch posypeme paprikou a zalejeme sladkou smotanou. Pekáč prikryjeme alobalom tak, aby sa suroviny pod ním zapekali a upečieme domäkka. Pred dopečením alobal odstránime a zapečieme do chrumkava.


JA ho ale robim len z 2 alebo 3 kuracich prs
14. máj 2008 o 23:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (6)
juuuj to moze byt dobreeeee! zeby dnesny obed?
15. máj 2008 o 09:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak. napecene, spapane... bolo to peeeeeeeeeeeerfektne!!!!! ifrimka diiiik
15. máj 2008 o 20:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
este ma napadlo ked nemam vela casu tak muzovi robim gulas, kupim ho ako zaklad v sacku a na cibulke opeciem na kocky nakrajane masko, osupem zemiaky a pridam do gulasu, je to rychlovka a muzovi to chuti
16. máj 2008 o 10:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
1 2 3 ... 9
Tvoj príspevok