• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Máte dobrý recept na omáčku na špagety?

13. novembra 2011 
nemáte nejaký dobrý a ľahký recept na špagety, čo môžu aj deti? ja to nejem a tak o tom vôbec nemám ani predstavu.
27. dec 2008 o 22:42  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Kili moj recept, ktory basti aj Nely:
Das poprazit cibulku na olej, ked je poprazena, tak nalejes mlieko, ak zacne vriet, tak das bud parad.pretlak alebo kecup.Nechas to zovriet.Nakoniec pridam cukor, sol, oregano a bazalku. :wink:
27. dec 2008 o 23:03  • Odpovedz  • Páči sa mi to
1-poprazit cibulku na oleji, pridat rozdrveny cesnak, oregano, paradajkove pyre, nechat zovriet a podavat...
2-v mlieku rozpustit tavene syry (bambino, al.aj niva) nechat zovriet
3-na cibulke podusit sampinony (ja pridavam aj susene huby kvoli lepsej chuti-ale len zopar) , ochutit vegetou, poprasit mukou a zaliat smotanou na varenie, nechat zovriet
28. dec 2008 o 01:24  • Odpovedz  • Páči sa mi to
spagety milano jedine ktore lubim 10rokov:
udusit sampiony na cibulke, pridat sunku na kocecky nakrajanu a malu konzervu hrasku. sol,oregano a podliat.5 min.dusit a naliat smotanu do toho a zahustit kecupom. aby to bolo take ruzove. na koniec kto chce tak kvapku cerveneho vina. ja ked mam aj biele dam aj biele, a ked nemam tak nedam nic.a nechat prejst varom. aj moj muz sa ide za nimi zabit. nepoznam lepsi recept, tak budem stale kuk na tuto temu a mozno vyskusam aj nieco ine. :wink:
28. dec 2008 o 01:47  • Odpovedz  • Páči sa mi to
na oleji opražím dietnú salámu na malé kúsočky nakrájanú, pridám roztlačený cesnak a zalejem buď pretlakom s troškou vody alebo kečupom, nechám prebublať. Ak mám obrané mäso zo sliepky (z polievky) tak opražím cibuľku, pridám to mäsko, pridám sojovú omáčku, roztlačený cesnak a po chvíľke zalejem jedným kečupom (napríklad coop jednota v sklenenej fľaši)
28. dec 2008 o 10:31  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
baby moc dííík, to znie dobre, vyskúšam, možno už aj dnes večer :slight_smile:

a od kedy sa môžu šampióny? hrýby tuším od 3r, nie? a šampióny sa môžu aj skôr? :confused:
28. dec 2008 o 11:03  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ja by som nedávala ani šampiňóny, hríbiky sú ťažké na žalúdok
28. dec 2008 o 12:31  • Odpovedz  • Páči sa mi to
keď tak možno trošku olív do omáčky, nakrájaných na malinké kúsočky, ale fakt len trocha, lebo sú dosť slané po tepelnej úprave. Ale moja Laura ich napríklad v omáčke má rada
28. dec 2008 o 12:32  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
gucz, super nápad :slight_smile:
Samko už raz mal olivi, som mu kúpila tuniaka v omáčke a netušila som, že sú tam aj olivy
28. dec 2008 o 12:44  • Odpovedz  • Páči sa mi to
jas om rozmýšlala nad vymýšlanicou - tuniak, bambino, olivy, nejako dochutiť, len sme nemali doma tuniaka, poprípade smotana....
moja mama robí takú,že dá zovrieť lečo z pohára, hodí do toho bambino a tuniaka a je to mňam, aj keď MM to nelúbi
28. dec 2008 o 13:18  • Odpovedz  • Páči sa mi to
udusiť paradajky /ja dávam pretlak/ +rozdrviť masox+5-6cesnačikov prelisovaných+trošku cukru+oregano /majoránka/ + zaliať sladkou smotanou.....buď samotné na cestoviny len so syrom,alebo aj s mletým mäskom :wink:

syrová: do sladkej smotany dám nivu + črievko+tavené+nastrúham tvrdý ...aké momentálne mám, a dám zovrieť...ak nedám nivu ale napr.mozarelu,tak pridám aj šunku,šunkovú salámu :wink:
28. dec 2008 o 20:03  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
Na olivovom oleji oprazit na plátky pokrájaný cesnak alebo cibulku (neviem co tvoji drobci znasaju, tak tomu prisposobene mnozstvo), pridat na kocky pokrajanu cukinu, solcanku, cervenu papriku.... podliat trochou vody, prikryté dusit, moze sa uplne rozmiagat na kasu po uvareni, alebo nechat s kockami cukety, podáva sa ako zdravá omáčka k špagetám posypaná strúhaným syrom, posypane pazitkou aj pekne vyzera :wink:
31. dec 2008 o 06:58  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Ahojte. Ja robievam muzovi nasledovane- je to ako bolonske spagety:

mlete maso opeciem na troske olivoveho oleja, ked sa skoro upecie tak pridam kecup alebo pretlak- kto co lubi, trosku vody a necham spolu varit, potom pridam trosku solcanky alebo morskej soli a nakoniec par minut pred tym ako to vypinam pridam bazalku a troska oregana (ak papa aj syn tak ine nepridavam)a ak je to len pre muza tak miesto bazalky a oregana pridavam zmes na spagety. Cesnak muz neznasa.
31. dec 2008 o 07:04  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
ja som skúšala to od junovky a teda nič moc. mlieko sa z grclo, bolo to riedke, pridala som tam kúštiček taveného syra, ale Samkovi to vôbec nechutilo.
skúsim to s tou cuketou, to by mohlo byť fain.
31. dec 2008 o 10:54  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Aj do toho mozes pridat taveny syr, je to potom vydatnejsie... ak sa dobre pamatam, tvoji drobci potrebuju trochu pribrat :wink:
31. dec 2008 o 11:00  • Odpovedz  • Páči sa mi to
kili ja mam zakladnu syrovu omacku - oprazit cibulku (skvela je jarna) vytlacit bambino, nechat rozpustit, pripadne zriedit mliekom a potom do toho mozes davat akukolvek zeleninku - brokolicu, cukinu, spenat, alebo sunku, neskor hribiky, trochu bazalky, cesnak a tvoji drobci sa budu musiet o cestoviny podelit aj s dospelakmi :wink: . Inak tip - pridavam mlieko do omaciek az na konci, pretoze sa rado pali :wink:
31. dec 2008 o 21:18  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
killi, mne sa mlieko povacsine stale zdrcne, ale co sa tyka toho, ze bolo riedke....tak ja to riesim tak, aby nebolo riedke, ze dam menej mlieka, podla toho ake huste to chces mat, cize podla oka a potom to mam ovela hustejsie :slight_smile: :wink:
31. dec 2008 o 21:45  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
kisska, to znie dobre, vyskúšam :slight_smile: aj keď neviem, či bude S. jesť syr, niekedy ho je a niekedy nechce, takže fakt netuším, ako na syrovú omáčku zareaguje.
31. dec 2008 o 22:10  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
tak som vyskusala tu brokolicovo syrovu a taky polovicny uspech :slight_smile: Ale A. spapal, co je super :dizzy_face: . S. pravdepodobne nie preto, lebo to bolo malo riedke a ked som mu to zriedila potom, tak to uz je neskoro, ale nevadi, skusim na veceru, ze ci to doje. ale je to super rychle a jednoduche. Spravila som tak, ze na ol.oleji som dala cesnak, jeden trojuholnik syra, trocha mlieka, pridala uz zparenu brokolicu. A. som to zriedila s tou vodou z brokolice a rozmixovala.
1. jan 2009 o 18:42  • Odpovedz  • Páči sa mi to
kili super, tesim sa :wink: preto davam bambino, lebo z vyskusanych tavenych syrov sa najlepsie rozpusta (skusala som karicku, lunex, kravicku-aj ta je celkom dobra) a casto ju davaju do akcie za 22,-Sk :wink:
1. jan 2009 o 20:37  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
no na nás jedno bambino je strašne veľa, tak sú mi lepšie trojuholníčky. ale zriedila som to z mliekom a v pohode. No S. na večeru trošku zjedol, teda to, čo sa mi podarilo strčiť mu do pusy a to som ho musela štegliť :grinning: . Myslím, že mu vadia tie špagety a to som mu ich posekala na asi cm kúsky, tak nabudúce skúsim pomixovať ako A. a tak mu to hádam bude chutiť, bola z toho fain omáčka.
1. jan 2009 o 21:15  • Odpovedz  • Páči sa mi to
kili ahoj,no ja robievam tiez syrovu omacku,ale zatial len nam dospelym,ale miesto mlieka je ovela lepsie dat sladku smotanu,jaq davam stale pol litrovu v krabicke,a mas to riedke pretoze tam davas malo syru,ja na pol litra davam asi 2syry v crievku ci cele balenie trojuholnickov,alebo ak nemas tak tvrdy syr..a robim to tak,ze napr,podusim cibulu ci porik,ak nechces tak sunku ci sampinony,potom pridam maly pretlak ci len par lyzic podla chuti,niee pretlak,pomiesam trochu,a bud na to dam hned nastruhany syr tak na 3minuty,zacne sa topit,a zalejem smotanou a povarim na miernom ohni,alebo po uduseni veciciek co som pisala a pretlaku nalejem smotanu,do toho tavene syry a aj takych 15min sa to robi pokial sa neroztopia,no nezlakni sa,ak to nechas potom postat,ona zhustne ta omacka tymi syrmi ale asi az tak po 15minutach,alebo ju potom opat prihrejes :slight_smile: ,a ten pretlak da tej omacke peknu lososovuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu farbu,je to suproveeeee,joj jaky mam hlad :grinning: Skuste ju so smotanou,odporucam fakt,ahojte
2. jan 2009 o 02:23  • Odpovedz  • Páči sa mi to
joj,malo tam byt niee kecup :grinning:
2. jan 2009 o 13:29  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ja robievam občas malému tuniakovú omáčku aj keď najradšej má malý tarhoňu s cottage cheesom :slight_smile:

tuniaková omáčka na cestoviny:
pórik alebo cibulka
olej
tuniak v paradajkovej omáčke (alebo tuniak vo vl.šťave a paradajkový pretlak)
smotana na varenie
pórik najemno nakrájaný troška opražíme na oleji pridáme tuniaka v par.omáčke a po chvíli zalejeme smotanou na varenie, povaríme, odstavíme
keď to so smotanou preženiem, že je to moc riedke troška zahusťujem múkou alebo solamylom
niekedy mu tam pridám hrášok, kukuričku, čo ma napadne alebo posypem syrom...
2. jan 2009 o 20:00  • Odpovedz  • Páči sa mi to
kili - ved vytlac kolko potrebujes a zvysok spapate na chlebiku :wink:

dadka - to znie mnaaaaam :stuck_out_tongue_closed_eyes:
2. jan 2009 o 23:05  • Odpovedz  • Páči sa mi to
inac do tej smotanovej omacky moze ist miesto syra aj bryndza,ale neviem este od akeho veku ju mozu papat aj deti,to si este musim nastudovat ci su tam nejake obmadzenia,dobru chut vsetkym
3. jan 2009 o 01:34  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Kisska je to mňamka :slight_smile:

robíme aj syrové, ale na tie sú tu už recepty a väčšinou dávame nivu a tú by deti nemali, len ja všade dávam smotanu na varenie nie mlieko lebo so smotany sa viac priberá :slight_smile:
3. jan 2009 o 17:21  • Odpovedz  • Páči sa mi to
dadka ved prave preto ja davam mlieko a nie smotanu, lebo zo smotany sa viac pribera :grinning: :wink:
3. jan 2009 o 18:16  • Odpovedz  • Páči sa mi to
no ja to väčšinou robím pre malého a ten by mal trošku priberať :wink:
pre seba dávam tú rajo cremafine tá je odtučnená a lepšia lebo sa mi nikdy nezgrcne, ale už ju nie je velmi dostať hlavne u nás v Pezinku :stuck_out_tongue_closed_eyes:
3. jan 2009 o 18:36  • Odpovedz  • Páči sa mi to
kuk....ziadne nove recepty?? :grinning:
7. jan 2009 o 00:59  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Na oleji opražím cibulku, pridám pretlačený cesnak a pokrájané žampiony, z korenia čierny peper, rozdrvenú rascu(kmín). Nesolím lebo niva je slaná. Ked su žampiony makké a dohneda pridám rozdrobenú nivu, nechám rozpustit a nakoniec pridám smotanu.
My to máme velmi radi i ked tomu najmenšiemu to samozrejme ešte nedávame... :wink:
8. jan 2009 o 08:47  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Tvoj príspevok