Na internete je síce odporúčaných receptov vééééľmi veľa, každý sľubuje výbornú chuť a konzistenciu aj na tretí deň, ale moja skúsenosť je taká, že tie domáce pečivá/chleby sú výborné len prvý deň, potom sa to už trusí, prípadne je tuhé. Skrátka, nič ma neohúrilo. Tak skúsim ešte tu, milé pekáročky, nejaké fantastické chlebíky,pečivo, vianočky....? (na pečenie v rúre)
A nikto viac?
Na varecha.sk si najdi chlieb bez miesenia. Robim ho uz niekolko mesiacov 2-3x do tyzdna. Zda sa pracny ale v konecnom dosledku to tak nie je a je vyborny aj na druhy ci treti den. Muky a semienka obmienam.
@sednaja začínala som týmto receptom akurát droždie používam iba čerstvé (dávala som len malý kúsok-cca polovicu zo štvrťky) pretože so sušeným nemám dobré skúsenosti (vo všeobecnosti, nie len v chleboch) http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-...
po niekoľkých vyskúšaniach som si ho prispôsobila a ako som už vyššie písala tak obmieňam múku a semienka aby sme mali trošku zmenu. Aj veľkosťou nám vyhovuje pretože nie je extra veľký ani malý.
@sednaja tiez mam dobru skusenost s chlebom od cuketku ale este castejsie robim tento od maskrtnice (http://www.maskrtnica.cz/nadychany-petizrnny-ch...) - my mame radi zrniecka 🙂 ale na tieto budes potrebovat razny kvasok, co v podstate nie je problem, iba je to trochu ine pecenie ako z drozdia.. skus pozriet aj do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/2239/, tam mozno tiez najdes nejake info.. pripadne mi kludne napis IP.. ak to bude v mojich silach, poradim ;)
@sednaja z kvásku je chlebík fajn ale je to zdĺhavé a pracné. Už viackrát som si zakladala kvások ale vždy po 3-4 mesiacoch ma to prestalo baviť. A nejaký veľký rozdiel v chuti nie je keď to porovnám s chlebíkom ktorý som ti odporučila. Na nete máš veľa informácií o kvásku a dá sa aj zohnať domáci hotový na kvasok.sk.
http://www.cuketka.cz/?p=6889