Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Máte overený recept na domáci chlieb a pečivo?

sednaja
15. júl 2014

Na internete je síce odporúčaných receptov vééééľmi veľa, každý sľubuje výbornú chuť a konzistenciu aj na tretí deň, ale moja skúsenosť je taká, že tie domáce pečivá/chleby sú výborné len prvý deň, potom sa to už trusí, prípadne je tuhé. Skrátka, nič ma neohúrilo. Tak skúsim ešte tu, milé pekáročky, nejaké fantastické chlebíky,pečivo, vianočky....? (na pečenie v rúre)

sednaja
autor
16. júl 2014

@jorika12 ďakujem, mrknem na to

sednaja
autor
16. júl 2014

A nikto viac?

lucikatn
16. júl 2014

Na varecha.sk si najdi chlieb bez miesenia. Robim ho uz niekolko mesiacov 2-3x do tyzdna. Zda sa pracny ale v konecnom dosledku to tak nie je a je vyborny aj na druhy ci treti den. Muky a semienka obmienam.

sednaja
autor
18. júl 2014

@lucikatn A mohla by si mi poslať presný link toho, s ktorým si spokojná? Lebo na ich stránke je ich nejak veľa 😀

lucikatn
18. júl 2014

@sednaja začínala som týmto receptom akurát droždie používam iba čerstvé (dávala som len malý kúsok-cca polovicu zo štvrťky) pretože so sušeným nemám dobré skúsenosti (vo všeobecnosti, nie len v chleboch) http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-...
po niekoľkých vyskúšaniach som si ho prispôsobila a ako som už vyššie písala tak obmieňam múku a semienka aby sme mali trošku zmenu. Aj veľkosťou nám vyhovuje pretože nie je extra veľký ani malý.

syssu
18. júl 2014

@sednaja tiez mam dobru skusenost s chlebom od cuketku ale este castejsie robim tento od maskrtnice (http://www.maskrtnica.cz/nadychany-petizrnny-ch...) - my mame radi zrniecka 🙂 ale na tieto budes potrebovat razny kvasok, co v podstate nie je problem, iba je to trochu ine pecenie ako z drozdia.. skus pozriet aj do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/2239/, tam mozno tiez najdes nejake info.. pripadne mi kludne napis IP.. ak to bude v mojich silach, poradim ;)

sednaja
autor
19. júl 2014

@lucikatn Hrnček - cca 2,5 dcl stačí, áno? a droždie fakt tak máličko, len polovička zo štvrťky? Lebo tiež sušené nepoužívam. Ani neviem aký je pomer. No super, je síce zdĺhavý, ale veľmi jednoduchý. Už som o ňom čo-to počula, tak najbližšie aj vyskúšam, ďakujem.

sednaja
autor
19. júl 2014

@syssu Ten vyzerá super, budem musieť vyskúšať aj ten, počula som, že existuje nejaký chlebík z kvásku, ale netuším ako sa robí. A ďakujem za link, keď bude viac času, popozerám 😉

lucikatn
19. júl 2014

@sednaja z kvásku je chlebík fajn ale je to zdĺhavé a pracné. Už viackrát som si zakladala kvások ale vždy po 3-4 mesiacoch ma to prestalo baviť. A nejaký veľký rozdiel v chuti nie je keď to porovnám s chlebíkom ktorý som ti odporučila. Na nete máš veľa informácií o kvásku a dá sa aj zohnať domáci hotový na kvasok.sk.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli