Máte recept na šišky z misky kysky?

papuka
26. jan 2012

ahojte, viete mi poradiť recept na šišky z misky rýchlokysky? mám ju ale ešte som ju nevyskúšala

dievca
2. feb 2012

Je to klasicke kysnute cesto,ktore si najdete tu na internete,okraje misky potriete olejom,aby sa lahsie oddelil vrchnak od misky.Ked je teplo v kuchyni vrchnak sa vyduva a po zhruba 20-25min pukne,to znamena,ze je cesto vykysnute.Ak nie je primerana teplota v kuchyni,mozte dat misku do teplej vody pre rychlejsie vykysnutie.

abriela
2. feb 2012

@papuka miska kyska- je normalna plastova msika s vrchnakom. Cize ako pise @dievca - klasicke kysnute cesto - muka, cukor, drozdie, sol, olej a je to. Drzim palce a prajem dobru chut k šiškam.

papuka
autor
3. feb 2012

Ahojte, no ja som to vtedy vysk´´ušala, ale nevykyslo, nepodarili sa 😠

dievca
3. feb 2012

Niekedy zavisi od drozdia,ja davam cerstve na pol kila polohrubej muky davam pol kocky drozdia,sol nesmie prist do styku s drozdim.Ked ich povykrajujete,nechajte ich 15min podkysnut na doske a az potom ich vyprazajte v dostatocnom mnozstve oleja.Ja dnes budem robit buchty pecene v rure,cesto v miske kyske.Ak nebudete daco vediet,poradim,napiste. 🙂

papuka
autor
3. feb 2012

@dievca no, chcem sa opýtať, dávate do misky kysky hneď všetky ingrediencie a zamiešate a necháte kysnúť, alebo si najprv cesto vypracujete ručne stručne 😀 ako starémamy a potom ho len tam dáte vykysnúť ?

dievca
3. feb 2012

Ano dam tam vsetky ingrediencie naraz,najprv urobim kvasok z deci tepleho mlieka,ml.cukru,a drozdia,pockam kym vzide a potom ho pridam k ostatnym surovinam,cca 1/2kgmuky,stipky soli,cca2/3PL cukru,asi2dlmlieka,vanilky,10dg rozpusteneho masla,alebo oleja,moze byt aj 2Pl rumu,a ja davam 2 zltka.Zakryjem a pockam,kym pukne ako som uz pisala a potom ho premiesim a vyvalkam na doske a vykrajujem.Robila som ich minulu nedelu,za hodinu som ich mala napecene,vdaka rychlokyske,ktoru velmi rada pouzivam.Teraz je v akcii,idem si objednat este jednu,vezmem si ju na chalupu.Skuste este raz,to cesto sa vam urcite podari 😉