Nápady na jednoduché jedlá bez mäsa
Ahojte, aké je vaše obľúbené jedlo bez mäsa? Šunka, slanina nevadí. Skôr ide o to, že už má nebaví jest stále iba mäso (rezne, sete a pod.) už by som si dala aj niečo iné 😀
@adik64 200g polohrubej múky, 100g studeného masla, 100ml studenej vody, 2 žĺtky, stipka soli - spracovať na cesto, potom aspoň na hodinu do chladničky, potom sa s ním dá pracovať. Vyvaľkat na veľkosť formy medzi dvomi papiermi na pečenie, dat do formy, popichať vidličkou, zaťažiť strukovinou a zapiecť na 180st na 10-15min. Plnka - osmazit cibuľku, na to 250g čerstvého špenátu, navrstvit na predpecene cesto. Zalievka - 250g kysla smotana, 150g bryndza, 2 vajíčka, korenie, muškátový oriešok, ja som dala aj trošku smotany na slahanie a zmixovat. Naliať na špenát, posypat ešte bryndzou a piecť na 180st cca 40min

Cestoviny s karfiolom, ci brokolicou v syrovej omacke, fliacky s hlavkovou kapustou, strapacky a kyslou kapustou, zeleninove rizoto, hubova macanka, fazulovy solet, zemiakove gule so slivkami, posypane makom, pirohy na rozne sposoby, rezance s tvarohom