Obed pre robotníkov na stavbe
Ahojte, chcela by som rady od gazdiniek ... staviame dom a máme tam momentálne 12 chlapov... už som snáď navarila všetko a nápady dochádzajú viete odporučiť dáke recepty pre chlapov (čiže niečo čoho bude ozaj veľa) a bude to menej náročné na prevoz?
pozri si denne menicka v restauraciach a nechaj sa inspirovat nimi-vacsinou su to rychle jedla co aj zasytia ...
@anonym_024a5b ked to nevies uvarit,tak nie😉
@tundra hlavna vec, že ty vieš.. čo by som nevedela...
@anonym_024a5b ked to nevies uvarit,tak nie😉
@tundra mám za sebou dve stavby domov, ale ako som už písala. granadír a kapustové fliačky by som sa od hanby prepadla.. dať niekomu na stavbe..ty natri aj mastný chlieb s cibuľou.
@betus1111
Segedinsky guláš, Maďarský guláš, Sviečková na smotane+knedľa, Šosovicovy privarok+fašírky, Zemiaky na kyslo+fašírky, Kapustny plneny list (holubky)+zemiaky, Plnené kuracie stehna+ ryža, Granatiersky pochod+uhorka, Halušky s bryndzou+oškvarjy, Červená kapusta+ pečené mäso +knedľa, Pečený bôčik+ dusená kapusta +knedľa, Zemiakový šalát +rezeň, Kuracie mäso na rôzny spôsob + tarhoňa alebo ryža, Rezance s tvarohom a smotanou+oškvarky, Zemiakové placky plnené mäsom, atď. atď...🥰🥰🥰
@betus1111
Segedinsky guláš, Maďarský guláš, Sviečková na smotane+knedľa, Šosovicovy privarok+fašírky, Zemiaky na kyslo+fašírky, Kapustny plneny list (holubky)+zemiaky, Plnené kuracie stehna+ ryža, Granatiersky pochod+uhorka, Halušky s bryndzou+oškvarjy, Červená kapusta+ pečené mäso +knedľa, Pečený bôčik+ dusená kapusta +knedľa, Zemiakový šalát +rezeň, Kuracie mäso na rôzny spôsob + tarhoňa alebo ryža, Rezance s tvarohom a smotanou+oškvarky, Zemiakové placky plnené mäsom, atď. atď...🥰🥰🥰
@vieronima ešte doplnam Koložvárska kapusta,
@betus1111 vase rozhodnutie a je to uplne OK
len to, ze niekto toto robit nechce, predsa neznamena, ze nie je ludsky, ze nema priatelov ...alebo podobne "perly"
netreba odsudzovat hend vsetko, co sa vymika vasmu chapaniu.
@nyusika ty opravujes autorku v gramatike "chytrolinoV" a sama napises "vymika" 😅😅😅
...taková kaňka ve tvým věku...😅😅😅
@betus1111 Poznas Chili?
Usmazis cibulu, cesnak, pridas posekanu papriku, paradajky, pomlete bravcove a hovadzie maso, paradajkovy pretlak, vyvar, fazulu a vsetko dusis asi 2 hodiny. Podava sa s chlebom.
A tiez lazane su velmi vhodne pre velku partiu.
Variť robošom to vážne? Však idú do práce majú si stravu zabezpečiť sami, akoze každý deň vyvárať pre 12tich to je vtip, keby dvaja nepoviem, ale ako si naučis tak máš, u nás roboši ráno kúpia jesť bud jedia svoje alebo cez prestávku sa idú dakde najest
@zuzubb007 Hnusny prispevok. Robos je urazlivy vyraz a ty to velmi dobre vies.
Klasika pečené stehná, guľky v paradajkovej omáčke s knedľou.
@zuzubb007 všetko je o ľudskosti a o človeku aký je. ... jeden dá iný iba berie ... ja ich 30 min tam a 30 min naspäť do reštiky hnať za obed nebudem majú stravu zadarmo u mňa a koľko spapaju toľko si naložia... teploty boli 35+ a makali ako otroci na streche ... prečo im nedožičiť oddych pri teplom obede za ktorý si nemusia platiť? .... žijeme v dobe akej žijeme a asi ma neprekvapia sebecké komenty
@betus1111
Ahoj, mrzia má tieto komenty od veci. Aj my sme stavali dom svojpomocne, teda rodina a kamaráti u ktorých bol nmuz tiež pomáhať na stavbe. Teraz napr chodí on pomáhať "vracať" kamarátovi ktorý bol tiež u nás. Stavali sme pred siedmimi rokmi a nezabudli sme na to že treba pomoc vrátiť.
30 minút tam a 30 späť je kusisko. Moc s receptami neporad, my sme to mali pod nosom, takže som s tým nemala problém. Želám Ti pevné nervy a nech ťa neopúšťa chuť vyvárať. Hlavne nech Ťa neznechutia tie hlúpe komenty.
@anonym_6efc5e mame reštauráciu 40 min a dovoz nezastresuju az sem q aby po tých horúčavách jedlo len tresku a rožky tak so mňa ozaj neubudne aby som navarila
@betus1111 vobec si nevsimaj tie tupela co ti tu pisu same blbosti .zrejme nevedia nic robit a vsetko im robila firma a nemaju abi sajnu ze existuju aj ludia okolo ktori si ichotni pomoct aj zadarmo.ale taka co nevari a ani varit nevie,doma ma mozno 1 3l hrniec ti tu bude pisat ze robotnikom sa nevari. Hlavne je starat sa o druheho. a sediet cely den na zadku. My ked sme prerabali tak u nas boli kolkokrat aj 25ludi a vsetci robili zadarmo ci rodina znamy a predstavte si ze sme im davali aj ranajky aj obed som denno denne varila a aj olovrant, medzitym kavu a kolac. Presne jeden cely mesiac.kto kedy mohol prisiel pomoct,niektori si zobrali aj volno v praci a prisli, ale to ked niekto nema okolo seba kamaratov co by mu prisli pomoct tak sa k tejto teme nema co vyjadrit.
Varila som take jedla na stave,francuzske zemiaky,privarok.hurky, klobasky,pecene kura ryzu, segedin,aj knedlu som robila , polirvku,kazdy den mali ine jedlo.a doma som mala 1rocne dieta a 4rocne. A nikto mi nepomohol a stihala som vsetko ale viem ze niektore si to nevedia ani len predstavit ale nestazujem sa. Nezvladnu navarit ani s jednym dieratom obed pre rodinu. Myslim ze tie sa tu aj vyjadrili doststocne
@betus1111 vobec si nevsimaj tie tupela co ti tu pisu same blbosti .zrejme nevedia nic robit a vsetko im robila firma a nemaju abi sajnu ze existuju aj ludia okolo ktori si ichotni pomoct aj zadarmo.ale taka co nevari a ani varit nevie,doma ma mozno 1 3l hrniec ti tu bude pisat ze robotnikom sa nevari. Hlavne je starat sa o druheho. a sediet cely den na zadku. My ked sme prerabali tak u nas boli kolkokrat aj 25ludi a vsetci robili zadarmo ci rodina znamy a predstavte si ze sme im davali aj ranajky aj obed som denno denne varila a aj olovrant, medzitym kavu a kolac. Presne jeden cely mesiac.kto kedy mohol prisiel pomoct,niektori si zobrali aj volno v praci a prisli, ale to ked niekto nema okolo seba kamaratov co by mu prisli pomoct tak sa k tejto teme nema co vyjadrit.
Varila som take jedla na stave,francuzske zemiaky,privarok.hurky, klobasky,pecene kura ryzu, segedin,aj knedlu som robila , polirvku,kazdy den mali ine jedlo.a doma som mala 1rocne dieta a 4rocne. A nikto mi nepomohol a stihala som vsetko ale viem ze niektore si to nevedia ani len predstavit ale nestazujem sa. Nezvladnu navarit ani s jednym dieratom obed pre rodinu. Myslim ze tie sa tu aj vyjadrili doststocne
@anonym_a35753 A aj ste to všetkým 25-tim ľudom oplatili tú pomoc?
@anonym_a35753 A aj ste to všetkým 25-tim ľudom oplatili tú pomoc?
@anonym_53345b Chceme dom, podte nam ho postavit!
@luccys keby im to mali opácať, tak najbližšie letá nerobia nič iné, iba behajú po stavbách tých ochotných známych a pomáhajú zas oni im, ale veľmi pochybujem, že to robia, že? 😂 @anonym_a35753
@anonym_a35753 Ok,to je všetko pekné,ale ja ti napíšem aj z iného hľadiska.To nejde iba o varenie,ja by som tiež nemala problém navariť chlapom.Neviem kto vám chodil pomáhať zadarmo,ale dnešná doba je taká,že "čas je vzácny".A ak by mal môj chlap chodiť kamarátovi pomáhať zadarmo alebo za obedy 2-3týždne a chodil by domov večer a svoje 2 malé deti by videl už len v posteli,tak z tohto by som teda ozaj nebola nadšená.Preto tu niekto píše aj o tom využívaní kamáratov...Ja by som sa od hanby prepadla kebyze chodi na moju stavbu chlap,ktorý ma mladú rodinu a tu rodinu by odložil bokom len pre to,aby niekomu zadarmo postavil dom.Kedysi to tak bolo,ze si chlapi postavili navzájom domy,ale dnes?Dnes sa postaví dom dvom trom z desiatich..
@anonym_f60d09 nie vsetci si potrebuju volat kamaratov makat. niekto ich pozyva na grlvloanie, naprikald.
a stavat dom necha firme.
si predstav ty...
@nyusika nie všetci majú xxx peňazí navyše pre nejaké firmy, neviem čo je na tom, že pomôžu kamaráti za výhodnejšiu cenu alebo rodina, veď to je bežné, neviem kde žiješ ty 😀😀
Skús rizoto alebo granadyr. Inak musím povedať, že si zlatíčko, dobrí ľudia ešte nevymreli. Ja som tiež pohostila robotníkov, sú v práci to áno, ale trochu ľudskosti nezaškodí. Aj policajtom som takto dala teplé pizza rožky.
@betus1111 Poznas Chili?
Usmazis cibulu, cesnak, pridas posekanu papriku, paradajky, pomlete bravcove a hovadzie maso, paradajkovy pretlak, vyvar, fazulu a vsetko dusis asi 2 hodiny. Podava sa s chlebom.
A tiez lazane su velmi vhodne pre velku partiu.
@andreatytler a chili si kde nechala?
@maca1984 tak ten pečený bôčik ten ma skutočne nenapadol ... ďakujem za rady skoro všetko som už varila a aj opakujem už recepty ... a ďakujem aj za príjemný koment s odpoveďou k veci🩷 a nie negatívny názor chytrolínou ktorí si myslia ze sú pupok sveta a reagujú odpoveďou ktoré vôbec nie sú k veci
@betus1111 naši robotníci brali 13 eur na hodinu...mimo rozsah prac firmy tykajucej zateplenia ( kedze si uz nic nedokazeme uribit sami) .robila som iba kávy.....3x denne....jednalo sa o zateplenie domu......na mzdy robotníkom...som odisla za prácou do zahraničia....aby sme nemuseli brat nas 5 úver
@zuzubb007 všetko je o ľudskosti a o človeku aký je. ... jeden dá iný iba berie ... ja ich 30 min tam a 30 min naspäť do reštiky hnať za obed nebudem majú stravu zadarmo u mňa a koľko spapaju toľko si naložia... teploty boli 35+ a makali ako otroci na streche ... prečo im nedožičiť oddych pri teplom obede za ktorý si nemusia platiť? .... žijeme v dobe akej žijeme a asi ma neprekvapia sebecké komenty
@betus1111 Toto je tak krásne napísané..., dnes sa s tým človek len tak nestretne.. Darmo, ľudskosť sa vytráca z našich životov...
@anonym_f60d09 nie vsetci si potrebuju volat kamaratov makat. niekto ich pozyva na grlvloanie, naprikald.
a stavat dom necha firme.
si predstav ty...
@nyusika a kto hovorí ze ich volajú všetci? A na grilovanie ich volajú tiež, napríklad.
Načo rypeš v každej téme? A ešte aj o ničom?
@nyusika nie všetci majú xxx peňazí navyše pre nejaké firmy, neviem čo je na tom, že pomôžu kamaráti za výhodnejšiu cenu alebo rodina, veď to je bežné, neviem kde žiješ ty 😀😀
@majarumm lebo nemaju okolo seba takich ludi. Ak by niekto chodil pomahat 2tyzdne v kuse tak by to urcite prezili aj tie deti.ale skor tu mam pocit ze nepomohli mne nepomozem ani ja im.
@anonym_53345b Chceme dom, podte nam ho postavit!
@luccys tsk to urcite nie je ako pises

Môj muž robí 4 roky stavbarcinu a ak dobre počítam tak presne 3x im navarili 🫠