Používame cookies. Viac informácií tu. OK
beky1813
29. dec 2018

Grilovacie korenie, olej, cesnak, kari, sol, cervena paprika, sojova omacka, od oka davam a tak pacujem den pred opecenim

arcticcode
autor
29. dec 2018

@beky1813 a chut to ma lahodnu? 🙂

beky1813
29. dec 2018

@arcticcode nam chuti, ale ako sa hovori 100 ludi, 100 chuti, mne napr. tie umele z obchodu nechutia

wieruska1
29. dec 2018

Do marinady je dolezity citron alebo cocacola skratka kyselina ktora narusi strukturu masa a tym pomoze marinade vojst do masa a zjemnit ho.

sense
29. dec 2018

Marinadu si spravis aj sam...olej,cesnak ,bylinky podla chuti....
Ja mam rada aj taku ze vyslaham vajco, s lyzivou kecupu,horcice,trocha soli,korenie, worchestrovu omacku,lyzica oleja nalozim do toho prsia dam do chladnivky na hodku dve a opeciem

Marinady z obchodu nekupujem...sama umelina, glukoza a bohvieco este vsetko

beky1813
29. dec 2018

@wieruska1 fiha, to som nepočula, to skusim, dakujem

arcticcode
autor
29. dec 2018

@sense ako som pisal, zerem preto, ze to ma chut, ne aby to bolo zdrave. Vies vobec co je glukoza? Mas ju v krvi cca 3-5 mmol v litri a zijes, ta co? :-P

Kokakoly mam doma litre, takze by som to rad skusil, len sa bojim vysledneho efektu. Nebirujem sladke maso

sense
29. dec 2018

@arcticcode viem co je to glukoza...ale my zvycajne jeme a nezereme a vyhybam sa potravinam s glukozovym sirupom, a podobnym sajrajtom obzvlast ak si viem chutnu vec urobit aj doma...

Ale ked popozeras urcite najdes aj inststne marinady plne kadejakych zvyraznovacov chuti...

arcticcode
autor
29. dec 2018

@sense no praveze som nenasiel. Nie som nejaky sefkuchar, skor len taky taborovy podrzvarecha. Ale caj nepripalim

beky1813
29. dec 2018

@arcticcode vsade medzi koreninami su marinady, vo velkych retazcoch mas aj oddelenie inych kuchyn. A ty zeres? No to bude delikatesa, co pripravis 🤦‍♀️

arcticcode
autor
30. dec 2018

@beky1813 Pché, chceš fotky? :D
No ja som hľadal včera jedovaté marinády v lidli aj bille a nenašiel som ani tam, ani tam. Menšie potraviny už bolo zatvorené, bo to bolo poobede.
Nič to, namiešal som dajaký maglajz, tak uvidíme, čo z toho vzíde :D

wieruska1
31. dec 2018

@arcticcode nebude to sladke

pralinka86
31. dec 2018

Ja by som urobila z toho zelene kari, kúpiť zelenú kari pastu ( mne táto zelena chuti najviac, ale je viac druhov kari past) k mäsu pridať rimsku rascu, sol, tuto pastu, poopekat a nakoniec kokosové mlieko alebo smotanu obycajnu.. podľa množstva kari pasty to môže byť viac alebo aj minimálne pikantné.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli