Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Poradíte prílohu k tarhoni?

natal12
21. aug 2012

Ahojte 🙂 poradíte mi prosim nejaku prílohu ku tarhoni ale niečo jednoduche a nie drahé. som začiatočnika vo varení 🙂 😢 a moc varit neviem

nicebaculka
21. aug 2012

kuracie prsicka v cesticku 🙂 a k tomu sladko-kyslo-slany uhorkovy salatik 🙂

tinki
21. aug 2012

môžeš si na cibulke podusiť nejaké mäsko..nakrájaš cibuľku, necháš speniť, pridáš na kocky nakrájané mäsko, sprudka opečieš, znížiš teplotu, posolíš, okoreniš, prileješ troška vody alebo vývaru, necháš dusiť..môžeš pridať zeleninu, na kocky mrkvu, alebo hrášok, kukuricu...
To pridáš podľa toho, či je to čerstvé, tak skôr, ak mrazené, pred dokončením mäska. Môžeš ochutiť červenou sladkou paprikou..poprášiš troška múkou, znova zaleješ, nechaš troška odpariť vodu, nech to prejde varom. Dochutíš a podávaš s tarhoňou. 🙂

katkamarek
21. aug 2012

K tarhoni by som radila skor nieco na stave, napr. kuracie prsia oprazis na cibulke, pridas sladku papriku, asi 1-2 polievkove lyzice kecupu, 1 cajovu lyzicku horcice (s tou opatrne, ak sa prezenie, je dost citit v jedle, radsej pridat potom viac), prisolis, pripadne ak pouzivas vegetu, tak moze byt aj ta, podlejes vodou a podusis trosku, ale kuracim prsiam vela netreba, pridas nakrajanu sterilizovanu uhorku, dolejes vodu, podla toho, kolko stavy chces, ale nie vela, aby sa nestratila chut a v pohari si rozmiesas cca 1 polievkovu lyzicu hladkej muky s vodou a zahustis, ale to si tiez treba ustriehnut podla mnozstva ake robis, mozno bude treba menej muky, mozno viac. Pripadne este dosolis, pridas viac kecupu, horcice, ked mate radi pikantne, tak aj to, musis chutnat stale 🙂
A ked to chces lacnejsie, tak namiesto kuracieho masa sa daju pouzit sojove kocky, tie si ale najprv musis namocit v bujone a vriacej vode, nechat postat, potom tu vodu, v ktorej si to mocila, pouzijes na zaliatie, ale rozdiel je v tom, ze to musis fakt dlho dusit, aby sojove maso nebolo ako spongia. Fakt je to potom chutne, len treba prebit tu chut koreninami a prisadami a dobre maso udusit.

chikitka
21. aug 2012

ja by som dala kuracie prsia na kocky, sampiony, mozno aj dake olivy do toho, stavicku zahustit, uplne jednoducho ... mnamka! si mi spravila chute tou tarhonou! 😉

bambola
21. aug 2012

k tarhoni robievam dusene kuracie srdiecka alebo kuracie pecienky,
potom bravcove na kocky, osmahnes na cibulke a pridas k tomu leco od Hame (to mensie sklicko)- ale nedaj vsetku stavu odtial 😉 a nechas dusit (samozrejme, dochutis sol + korenie)

biancarv
21. aug 2012

ahoj, ja milujem ku tarhoni restovanú kuraciu alebo bravčovú pečeň a ku tomu kyslé uhorky, mňam 🙂

caly8
21. aug 2012

ja milujem ku tarhoni pečené stehná kuracie na masle ..
😝

boska79
21. aug 2012

ved tarhona je priloha. k tomu hocijake masko, najlepsie na stave. a na mmb som nasla aj tarhonove rizoto

zuzidr
21. aug 2012

až teraz som si všimla, že zakladáš otázky tohoto typu, tak ti poradím kúpiť si kuchársku knihu, alebo hladať cez google 😀

malinkaaninka
21. aug 2012

no,používať počítač už vieš,teraz je na rade naučiť sa hľadať recepty.takže www.google.com a napíš "tarhoňa a "
"domáce lečo" "ako uvariť ryžu" "španielske vtáčky" veľa šťastia a nezakladaj na každý recept jednu otázku.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli