• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Poraďte recepty z paradajok

28. augusta 2015 
Ahojte, kto poznáte niečo fajnové, tak sem hoďte nejaké dobré recepty z paradajok, my momentálne nevieme čo s nimi, a je mi to strašne ľúto vyhadzovať, tak to kdekade rozdávame...
Robievam len grilované, paradajkovú polievku a lečo... toť môj úzky repertoár :wink: Poraďte Vaše špecialitky :slight_smile:
25. aug 2008 o 08:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Paradajkový lekvár

2,5 kg paradajok, 1 lyžičku zázvoru, 2 vanilkové cukry, 2 lyžičky kyseliny citrónovej, cukor podľa váhy uvarenej hmoty, 1 škoricový cukor.

Všetko povaríme do mäkka a prepasírujeme. Hmotu odvážime a pridáme rovnaké množstvo cukru. Pridáme aj škoricový cukor a povaríme. Horúcim lekvárom naplníme poháre a uzatvoríme ich.
25. aug 2008 o 08:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Ako to chutí paska? Je to cítiť po paradajkách? Papajú ti to aj detičky? :slight_smile:
25. aug 2008 o 08:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tak skus: nakrájet rajčata na větší kousky, k tomu krájené vařené vejce a nakrájet tvrdý sýr. Zalit majonézou, já používám yofresh, osolit
25. aug 2008 o 08:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
libka je to veeeeelmi dobré a môžeš pridať pre dospelých aj trocha rumu :grinning: no eňo ňuňo
25. aug 2008 o 08:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
čo tak kečup, paradajková šťava, lečo...
25. aug 2008 o 08:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Dnes sa k tomu nedostanem ale zajtra sa u nás varí lekvár :grinning: Som zvedavá :slight_smile:
M311293 - to môžem spraviť aj dnes na večeru, papáte to s chlebíkom len?
25. aug 2008 o 08:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zuzu tak teraz si tomu dala s tým lečom :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
25. aug 2008 o 08:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Musím robiť niečo také čo zje hlavne manžel, ja až tak moc paradajkám ešte dať nemôžem, aj keď ich milujem, ale kvôli malej toho nejem kvantá ako som bola zvyknutá :frowning2:
25. aug 2008 o 08:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Ja mám lečo rada :wink: A manžel ho miluje, len robiť ho každý deň je dosť jednotvárne :grinning: :grinning: :grinning:
25. aug 2008 o 08:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Asi skúsim na obed musaku, ale miesto toho mletého mäsa musím niečo vymyslieť, domáce nemám a v obchode nekúpim, fuj...

MUSAKA
400 g baklažánu | 2 zelené papriky | 6 rajčín | 2 cibule | 30 dkg mletého mäsa | 2 vajcia

Príprava:
Olúpeme baklažán a nakrájame ho na plátky, ktoré osolíme a necháme chvíľu odležať. Potom ho obalíme v hladkej múke a sprudka opečieme na oleji.

Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú zelenú papriku, dve pokrájané rajčiny, trochu zelenej petržlenovej vňate a zelerovej vňate a 30 dkg mletého mäsa. Osolíme, okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 20 minút.

Na dno vymastenej zapekacej misky uložíme opečené plátky baklažánu, na ne plátky rajčín a všetko zakryjeme podusenou zmesou. Prikryjeme ďalšou vrstvou baklažánu a dáme asi na 20 minút zapiecť. Potom zalejeme v mlieku rozšľahanými vajíčkami a musaku dopečieme.
25. aug 2008 o 08:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Libka, chleba, rohlík, co kdo má rád, já bez pečiva aspoň sním méně.
U nás to s masem funguje tak že si v masne koupíš maso, třeba pleckoa tam ti to hned pomelou. Nebo skus sóju, takovou tu drcenou
25. aug 2008 o 09:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
No my tu pomaly masiarstvo ani nemáme, a balené fuj... asi skúsim tú soju, len sa bojim kvôli malej, vraj je to silný alergén...
25. aug 2008 o 09:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
v piatocnom novom case bola priloha paradajky :slight_smile: ,skus zohnat,ked nie tak ti niake co sa mi zdaju fajne prepisem.inak daju sa paradajky zavarit aj len tak same do pohara s troskou oleja a potom pouzijes pod maso,alebo na cestoviny a tak isto po vareni sa daju zamrazit.
25. aug 2008 o 09:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
caprese paradajky nakrajat na platky, k tomu mozarellu na platky, posolit, zaliat olivovym olejom, trosicku jablkovy ocot a na vrch cerstvu bazalku, s cerstvym pecivom a prosutom je to vynikajuce...
kuracie alebo bravcove rezniky opiect sprudka, poukladat do zapekacej misky, navrch platok paradjky a mozarely, okorenit podla chuti zapiect...
klasika paradajkovo cibulovy salat....
25. aug 2008 o 09:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
najrychlejsi paradajkovy salat-paradajky nakrajat/na polovicu,a tu este "na kocky",nie nadrobno/,vacsia cibula ,posypat cca3-4lyzicky cukor,1lyzicka sol,ocot,olivovy olej,bazalka-moze byt aj susena.zlahka premiesat,krasne pusti stavu.
moze sa pridat aj uhorka,paprika... :slight_smile:
25. aug 2008 o 10:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Tak spravila som paradajkovo cibuľový šalát s olivovým olejom a kopec musaky bez mäsa, mňam
Ale to neznamená že už nemusíte prispievať, máme ešte asi 10 kg paradajok na balkóne v bedničke a ďalšie čakajú na zber na záhrade :wink: :grinning:
25. aug 2008 o 13:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
spanielska studena polievka gazpacho, teraz som citala recept: 3 paradajky, 1 paprika,2dl lupanych paradajok bez makkej duziny, 1 strucik cesnaku, sol, cierne korenie, 1 citron, olivovy olej
paradajky sparit, olupat, nakrajat a vybrat maaku duzinu s jadierkami. do mixera dat olupane paradajky, nakrajanu papriku, cesnak, tri cerstve cele paradajky a stavu z jedneho citrona, zmixovat. dochutit...
ja som to v spanielsu jedla este s krutonmi a nadrobno nakrajanymi paradajkami, paprikou a cibulou navrch...a som si teda pochutila, musim aj ja uvarit :stuck_out_tongue_closed_eyes:
25. aug 2008 o 22:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
paska, prečo som tomu dala...há???veď dokúpi papriku, cibulku a navarí lečo na zimu, nie? :grinning:
26. aug 2008 o 08:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zuzu lebo by som si ho dala :stuck_out_tongue_closed_eyes:
26. aug 2008 o 14:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
aháááááááááá, tak príď ja už mám hotové :grinning: :grinning: :grinning: :grinning:
26. aug 2008 o 15:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
m311293 - šalát odskúšaný, pochutili sme si :wink:
Na rade je gazpacho, ten lekvár som ešte stále nestihla pri malej... :unamused:
27. aug 2008 o 07:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ta baklazanova musaka bola straaaasne dobraaaaaa :wink: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
30. aug 2008 o 21:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Libka, ta musaka je fakt skvela a pomlsal si aj mangel a to je co povedat. Nemam nic originalne cim by som prispela, ale chcem sa spytat, nemas este nieco take fasa baklazanove???
30. aug 2008 o 23:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som odstavila a teraz používam do všetkého - ako pretlak, do mäsa, polievka, len tak vypit, omáčka a tak, gulky v paradajkovej omáčke zbožňujem
3. sep 2008 o 11:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Renerka my baklažán milujeme grilovaný, na grilovacej panvici ogrilujem na plátky nakrájanú cukinu, baklažán, papriku, paradajky, cibuľu, predtým posypem korením, ak mám grilovacie tak tým, ak nemám hocijakým, ogrilované to hádžem do misy kde dám pretlačený cesnak, soľ, olivový olej a balzamikový ocot ak mám. K mäsu je to bohovské, manžel to jedáva aj len tak s chlebom, nedbal by to jesť každý deň...najviac mu v tom chutí práve ten baklažán :grinning:
Miriam, podarilo sa mi zohnať tú prílohu :wink:
11. sep 2008 o 17:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Aj ja vám pridám jeden receptík šalát 1kg paradajok na mesiačiky 5 vajec uvarených na tvrdo a narezaných na drobno 15 dkg dietnej salamy ( ja používam hydinovú chudú) na mensie kocky a 1 majonézu malá a korenie podľa chuti mi sa ideme za tým zabyť mňam :stuck_out_tongue_closed_eyes:
11. sep 2008 o 18:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj libka, dakujem hned zajtra to vyskusam, ale vyzera to fantasticky.....
13. sep 2008 o 22:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
...ja ked mam vela paradajok/no skor mala som zo zahrady-momentalne musim kupovat/tak som ich dala rozvarit,prepasirovala som ich a rozmixovala na jemnu hmotu...
potom som to ponalievala do mensich poharov sklenenych a zavarila....
pouzivam to na rajcinovu omacku,na rajcinovu polievku a na vsetko kde sa hodia paradajky...
1. apr 2009 o 11:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
my ked mame naozaj vela rajcin tak ja ich dokazem vsetky zjest :grinning:
1. apr 2009 o 22:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
My milujeme paradajky. Hlavne nas Petko. Teraz v zime nestiham kupovat.V lete mame v zahradke, tak to je super. Vsetky stihame jest. A paradajkovy salat jeme ku vsetkemu.
2. apr 2009 o 11:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok