Poraďte zaujímavé nátierky na párty

nutka
15. feb 2007

Mamulienky,
v nedelu robim Tupperware-party a rada by som urobila nejake chlebicky a ocka. Prosím prosim, mate nejake fajnove a oskusane pomazanky ? Mne uz dochadza fantazia... 😒 Mozu byt aj nejake netradicne....
Ďakujem vam.... 😉

kattum
15. feb 2007

Jemná krabia pomazánka

Suroviny:
1 balenie krabích tyčiniek
2 lyžice majolky
2 lyžice bieleho jogurtu
soľ, citrónová šťava

Postup prípravy:
Krabie tyčinky nasekáme nadrobno (2-3mm), pridáme majolku, jogurt, osolíme, príp. okoreníme a zakvapkáme citrónovou šťavou. Na ozdobu možme primiešat nadrobno posekanú petržlenovú vňať
...fakt dobrá, pomer majonézy a jogurtu si možeš upraviť podla chuti, citrón je doležitý

kattum
15. feb 2007

Nivovo-vajíčková pomazánka

Suroviny:
2 natvrdo uvarené vajcia
asi 300g nivy
1 kyslá smotana
1/2 majolky

Postup prípravy:
pripravíme si "zálievku" zmiešaním majolky a smotany, potom do inej nádoby nastrúhame vrstvu nivy, na to nastrúhame 1 vajce, zalejeme vrstvou zálievky, zase nastrúhame nivu a vajce a zase zalejeme. Dobré je nechať cez noc v chaldničke odstáť. Pri natieraní na pecivo alebo chlieb nabrať cez všetky vrstvy.
Pre lenivé: všetko to hodiť do mixéra, chuť rovnaká, estetika už nie
🙂

kattum
16. feb 2007

Slonie žrádlo

2 lyžičky horčice
2 lyžičky kečupu
2 lyžičky oleja
2 kocky cukru
....... nechame na šporáku rozpustiť

30dkg dietnej salámy (alebo liptovskej alebo junior salám alebo pod.)
2 sterilizované uhorky
1 malá cibulka
1/2 bieleho jogurtu
1/2 majolky

salámu nastrúhame, pridáme nadrobno nasekané uhorky a cibulku, primiešame jogurt a majolku pridáme pripravenú rozpustenú zmes

jusnina
16. feb 2007

Bramborovo-vajíčková pomazánka. Uvaříš brambory ve slupce, uvaříš vejce natvrdo. Po vychladnutí oboje oloupeš a nastrouháš, přídáš pokrájenou cibulku, trochu hořčice, majolku, sůl a pepř. Můžeš zjemnit troškou mléka. Na 1 větší brambor počítej tak 2 vejce. Je to super na jednohubky i jen tak na chleba, navrch kyselá okurka.

luciaj
16. feb 2007

na party mozem poradit aj jednohubky: bravcovu pecen nakrajas na kocky okorenis ciernym korenim plus nejake drilovacie alebo take na steaky a nakrajas si dobru prerastanu slaninku na platky bez koze. na ihlu (sparadlo) napichnes platok slaninky (jeden koniec), potom pecen a zasa ten isty platok slaninky (druhy koniec). das to vsetko na plech a upecies. mozes k tomu podavat jogurtovy dresing alebo akykolvek iny (kupeny v obchode alebo urobis sama). na tanieri to vyzera fajn a je to to veeelmi chutne🙂

romana27
16. feb 2007

U nás vede tvarohovo-česneková pomazánka

vanička tvarohu ( nejlépe opravdu vaničkový, ten balený v tom není dobrý)
tatarka
2-3 stroužky česneku
sůl

Tvaroh trošku osolím, přidám najemno nastrouhaný česnek, přidám tatarku a rozšlehám. Podle chuti dám buď víc tatarky nebo česneku, případně dosolím.
Dobrá je hlavně na jednohubky, doplněná kouskem sterilované nebo čerstvé papriky.

Joo a jinak to sloní žrádlo, jak psala kattum je taky dobrý 😝

macek28
16. feb 2007

Kattum,zaujala mně tvá krabí jemná pomazánka.Chci se Tě zeptat,ty krabí tyčinky myslíš ty červenobílé tyčinky jak je každá zvlášt zabalená?Jsou syrové,nemají se prvně udělat ve fritáku?Nezlob se,že se ptám,ale mám na pomazánku velkou chut!Předem dík za odpověd!M

kattum
16. feb 2007

macek, ano presne tie mrazene cervenobiele tycinky, kazda zvlast balena. Ziadne fritovanie, rovno ich pouzit (trosku nechat rozmrazit). To som este nepocula, ze sa to i frituje. Ja tie tycinky pouzivam i do cestovinoveho salatu, nakrajane na kolecka(obdlznicky) asi 1cm hrube, plus kukurica, brokolica, pripadne jogurt, kombinaciam sa medze nekladu.

nutka
autor
16. feb 2007

Dakujem vam babulky,uz si pisem nakupny zoznam a dufam,ze zajtra v jednote natrafim na krabie tycinky 😀 ,a to slonie zradlo urcite urobim!

lasenka
16. feb 2007

nutka
to slonie zradlo robievam aj ja... je vyborne a rychle 🙂

nika.f
25. feb 2007

Ahoj holky.
Kattum.Skúšala som od teba slonie žrádlo a jemnú krabiu pomazánku a teda musím povedať.Skvelé.

melory
25. feb 2007

avokadova pomazanka

na zozratie 😀
avokado, maslo, cesnak pretlaceny a citron, stipka soli.

marekeva
27. feb 2007

ahoj maminky, malý bude mať 1 rok, tak by so prosila o recept na parížsky alebo vlašský šalát na oslavu . díky

siduska
5. mar 2007

kattum
skousela jsem tu nivovo-vajickovu pomazanku a moc me chutnala 😵

mona81
9. mar 2007

téda holky vy mi děláte chutě. 😀

hankaa
10. mar 2007

Ahojte babenky🙂
no a bola by som velmi vdacna keby niektora tu pridala ako sa roby ruske vajicko🙂
boze uz som to nejedla ani neviem kolko rokov🙂
Dkujem

zuzu13
11. mar 2007

Vlašský šalát I

250 g zemiakov, 100 g sterilizovanej miešanej zeleniny, 100 g sterilizovaných sladkokyslých uhoriek, 100 g salámy, 100 g majonézy, 1 dl smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička horčice.

Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, ošúpeme, pokrájame na kocky a necháme vychladnúť. Pridáme scedenú sterilizovanú miešanú zeleninu (mrkva, zeler, zelený hrášok) pokrájanú na kocky, pokrájané alebo postrúhané uhorky a salámu pokrájanú na rezance. Zalejeme majonézou, ktorú sme rozmiešali so smotanou, soľou, mletým čiernym korením a horčicou, a všetko spolu dobre premiešame. Ak je šalát hustý, rozriedime ho smotanou alebo nálevom zo sterilizovaných sladkokyslých uhoriek

zuzu13
11. mar 2007

Vlašský šalát II

200 g zemiakov, 200 g jemnej diétnej salámy, 50 g sterilizovanej karotky s hráškom, 50 g sladkokyslých uhoriek, 50 g sterilizovaného zeleru, 100 g majonézy, 100 g smotany, soľ, cukor, ocot, worcester, mleté čierne korenie.

Majonézu rozmiešame so smotanou a ochutíme soľou, octom, worcestrom a trochou práškového cukru. Uvarené očistené zemiaky, olúpanú salámu, zeler a uhorku pokrájame na pravidelné rezance alebo kocky, zmiešame so sterilizovanou zeleninou, polejeme ochutenou majonézou a zľahka premiešame.

zuzu13
11. mar 2007

Ruské vajcia

2 vajcia, 1 žĺtok, 1 lyžicu horčice, soľ, 0,6 dl oleja, 1 citrón, 0,5 dl kyslej smotany, 100 g zemiakov, 50 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g jabĺk, 10 g cibule, mleté čierne korenie, 10 g cukru.

Vajcia uvaríme natvrdo. Žĺtok, horčicu a soľ dáme do misky a za stáleho miešania prikvapkávame olej. Hustú majonézu zriedime citrónovou šťavou a smotanou. Potom z nej odoberieme 4 lyžice na poliatie vajec. Do zvyšku pridáme nadrobno pokrájané uvarené zemiaky, mrkvu, zeler, surové ošúpané a nadrobno pokrájané jablká, cibuľu pokrájanú nadrobno, mleté čierne korenie, cukor a spolu dobre premiešame. Šalát zarovnáme na podlhovastú misu, uložíme naň polovice vajec a vajcia prelejeme majonézou. Podávame s pečivom.

zuzu13
11. mar 2007

Špeciálny vlašský šalát

100 g zemiakov, 250 g parížskej alebo jemnej salámy, 50 g zeleného hrášku, 50 g zeleru, 50 g karotky, 50 g sterilizovaných uhoriek, 100 g majonézy, 100 g smotany, soľ, ocot, cukor, horčica, worcester, nálev z uhoriek.

Majonézu rozmiešame so smotanou a dochutíme. Uvarené očistené zemiaky, olúpanú salámu a uhorku pokrájame na tenké rezance, primiešame sterilizovanú karotku, zeler a zelený hrášok všetko polejeme ochutenou majonézou, zľahka premiešame a podľa potreby rozriedime nálevom.

zuzu13
11. mar 2007

marekeva, hankaa...pridala som vám recepty ... 😀
dobrú chuť 😉

mona81
11. mar 2007

ahojky holky, neznáte někdo recept na crosianty? Díky moc 🙂

hankaa
12. mar 2007

zuzu13
velka vdaka az mi sliny tecu zajtra to vyskusam🙂)
dakejem🙂)

amia
12. mar 2007

Tuniakova pomazanka

tuniak v oleji
trocha masla
bambino syr
cibula
horcica
sol, cierne korenie

vsetko spolu vymiesat do hladka 😉

siduska
12. mar 2007

amia ale v ceach nie je bambino syr, moze sa tam dat aj nieco ine

amia
12. mar 2007

siduska ja ked nemam po ruke bambino tak tam dam hocijaky taveny syr v takej konzistencii ako bambino a rozdiel nevidim 😉

mona81
13. mar 2007

a jaký ten sýr bambino je? Něco jak apetito? Prostě nějakej smetanovej?

vanusak
14. mar 2007

Ahoj, včera jsem zkoušela rychlou a velmi zdravou pomazánku ze "zbytků" v lednici.
Mrkvovo-sýrová
3 větší mrkve nastrouhat (klidně nahrubo), to samé tvrdý sýr (eidam apod.) tak 7-10 dkg dle chuti, spojit kelímkem sýru cottage, příp. dochutit 1 lžicí tatarky, na zředění trochu mléka n. kefíru, osolit, opepřit, lehce česneku. (určitě by šlo ještě přidat trochu nastrouhaného celeru, to by mohlo být ještě lepší)
Zdravá a vynikající!

anuska
14. mar 2007

Ahojte, a viete ako sa robí taká nátierka, ktorú predávajú napr. v tescu alebo aj niekde inde. Je to také našľahané napr. cesnaková alebo nivová.
kupuje sa to na gramy, to ti odvážia do takých kelímkov. Môjmu manželovi to veeeeľmi chutí ale stále ma otravuje, nech takú urobím doma. No ja neviem ako a hlavne z čoho.

halka
14. mar 2007

máme rádi tuhle pomazánku ze sardinek:

1 balení sardinek - obyč.
1 cibule střední
10 dkg taveného sýra
2 lžičky hořčice
2 natvrdo uvařená vajíčka
kečup - kdo má rád, ale nemusí být (přidávám jen tehdy, pokud to jsou sardinky v tomatě)
citronová šťáva - nemusí být
sůl, barevný pepř plus koření dle chuti (já dávám někdy bazalku, někdy petrželku a někdy provensálské koření.

V misce smícháme rybičky, nadrobno nakrájenou cibulku a vajíčka, přidáme sýr, hořčici, okořeníme a dáme vychladit do ledničky. Nejlepší je na celozrnném pečivu třeba s rajčetem.