Poťahovanie torty - šľahačka

aduska121
21. mar 2018

ahojte zienky prosim o radu...prvy krat idem robit tortu s potahovkou...problem je krem mascarpone a slahacka ...viem ze slahackove kremy su neni dobre pod potah ako by som to vedela vyriesit? Dakujem za odpovede

asia83
21. mar 2018

Ale to stačí v jemnej vrstve potrieť korpus. Robí sa to preto, aby to zvlhčilo korpus, bude to slúžiť ako "lep" pre poťahovaciu hmotu. Aj maslový krém je "klzký", čiže ja nevidím problém v type krému. Fakt len tenučká vrstva navrch a na boky.

hettinka
21. mar 2018

Pod poťahovku nemôžeš dat krém zo šľahačky. Topila by sa na tom. Tým len naplnis tortu a urob trosku masloveho na vrch a boky torty.

mironka
21. mar 2018

Nie,slahacka,ani tvaroh ci mascarpone,vyslahat maslo alebo iny tuk,napr. Heru,Heliu,pod potah to staci.

osky
22. mar 2018

Presne.pod potah jedine tenucku vrstvu masloveho kremu/maslo+cukor/.bez pudingu ci inych primesi!!!
Nechat to dobre stuhnut v chlade a na to kraasasne natiahnes potahovku.

asia83
22. mar 2018

@hettinka Ja si myslím, že sa topí akýkoľvek krém. Veď tej šľahačky tam nedá za liter. Zrejme tam bude hlavný ten syr mascarpone, šľahačka len na zjemnenie. Treba to držať v chlade ako každú tortu. Nerobila by som si robotu s toľkými krémami, proste v tenučkej vrstve by som dala ten, čo dávate aj medzi korpusy. Obaliť, ozdobiť a do chladu.

yna1
22. mar 2018

@asia83 nie je to take jednoduche tiez som sa o tom uz neraz presvedcila, radsej na jej mieste by som si spravila trochu masloveho, je to istota, radsej si spravim krem naviac ako potom riesit, ze sa to topi a ze sa potahovka vyduva

osky
22. mar 2018

@asia83 v chlade to este viac zvlhne cize to co pises fungovat nebude.jedine maslo ale napr.kokosovy olej,margarin...skratka cisty tuk to blokne.inak sa to bude rozpijat

mironka
22. mar 2018

Tak slahacka v tenkej vrstve vam NIKDY neurobi dobre pod potahom,max. vam bude vytekat spod potahu,ked budete potahovat alebo sa vpije do korpusov. Maslo,tuk,margarin krasne ztuhne,cim da torte tvar pred potiahnutim. Slahacka ti toto neurobi. Konzistencne nevyhovuje,rovnako ako masc. ci tvaroh.

asia83
22. mar 2018

@mironka Záleží od toho, koľko tam tej šľahačky dá. 😉

mironka
22. mar 2018

@asia83 to nezalezi vobec od mnozstva slahacky 😏

stankadu
22. mar 2018

Najistejšie je naozaj vyšlahať Heru (alebo maslo) s troškou cukru, natrieť na tortu a pekne vyhladiť. A potom potiahnuť. Poťahovanie tiež nie až také jednoduché, tak prečo si to komplikovať. Ja som raz natrela falošným parížskym krémom pod poťahovku a ako som potiahla tortu na jednom mieste som mala trošku tenšie vyvalkanú poťahovku a to sa mi odtrhlo a šmyklo sa kus dole. Na infarkt 😨 Takže odvtedy nič iné, len hera a cukor.

hettinka
22. mar 2018

@asia83 no veru mám skúsenosť, že práve tvaroh, šľahačka, mascarpone dokáže poťahovku úplne akoby rozleptať. Obsahujú vodu, tak tá robí galibu.
Pod poťahovku nemôžeš dať úplne tenulinkú vrstvu, lebo tým krémom tú tortu treba akoby zarovnať, lebo inak bude hrboľatá. Alebo by musela dávať hrubo poťahovku, aby to zarovnala.

Heru na pečenie absolútne nepoužívam, pečiem výlučne z masla.

mironka
22. mar 2018

@hettinka uplne suhlasim,ja maslo davam do kremu,Heru a Heliu na obtretie torty s coko a cukrom,na otretie pod potah mi je luto maslo.

hettinka
22. mar 2018

@mironka mne luto nie je, veď si pečiem pre seba a rodinku, nie cudzím 😀

mironka
22. mar 2018

@hettinka tak ja peciem aj inym a kazdy,kto chce potahovanu tortu,mi aj tak zvacsa povie,ze potah jest nebudu,tak mi je luto vtedy tam dat maslo,do plnky ho davam urcite,ved je to tam naj.

dagaz
22. mar 2018

@asia83 blbost. Niekolko rokov peciem torty slahackove kremy hmotou cize potahovku uplne rozpusti. Zacne sa topit a cela s torty zlezie.
@aduska121 urcite spravit mantinel s masloveho kremu. Netreba hrubu vrstvu staci len tenky mantinel. Pod potahovku nemoze ist ziadny slahackove ani pudinkove kremy. Potahovku sa zacne topit a zlezie cela s torty.

aduska121
autor
22. mar 2018

Dakujem krasne za rady a este jedna vec...mam dvefoto na tortu obe na fonda...jednu co som dala robit minuly tyzden som akurat pozerala je dost tvrda..druhu mi teraz vyzdvihol priatel a je uplne pruzna jemna..zaujimalo by ma teda ci prva bude este dobra ci to ma byt tvrde alebo ci musim dat spravit druhu

lubisvecko
28. mar 2018

Tvrda? Ako si ju mala? Kde si ju skladovala? Mozno uschla, ale co sa tyka vydrze, tak by mala byt este ok.

aduska121
autor
28. mar 2018

@lubisvecko ako mo ju dali zabalena s foliou

aduska121
autor
28. mar 2018

@lubisvecko len ci mi bude drzat na torte ked je taka

lubisvecko
5. apr 2018

@aduska121 sranda, to mi nejde do hlavy. Pozri mozes to skusit a budes vidiet ci bude, lebo je to skoda vyhodit :/

naty1987
5. jan 2023

Prosím vás keď robíte masloví krem tak koľko masla koľko cukru ďakujem