Pozná niekto tento recept?

andreatytler
1. máj 2021

Pozna niektora z vas tento recept? Moja mama to nerobila casto a nikdy som jej pri tom nepomahala ale bolo to skvele jedlo. Jednoduche... a take ja milujem.
Na pekaci boli zemiaky nakrajane na koliecka asi 3 mm hrube, na tom boli poukladane vyklepane platky masa (tusim bravcove). zaliate smotanou a upecene. Pred koncom tam este naliala viac smotany aby to malo smotanovu omacku, lebo ta smotana sa dlhym pecenim premenila na tuk.
Neviem ci tam idu surove, alebo uvarene zemiaky a neviem ci tam ide cibula, alebo cesnak, alebo ake koreniny. Neviem ci to piect v alobale alebo bez. Neviem na kolko stupnov to piect. Neviem ci je tej smotany tolko, ze su tie rezne ponorene, alebo nie su a treba ich polievat pocas pecenia. Pamatam si ze to malo velmi jemnu chut a to masko a zemaky boli nadherne stavnate a makucke.
Ak robite nieco podobne, poslite mi prosim svoj recept. Dakujem.❤

slavaf
1. máj 2021

@andreatytler my sme robili opačne, najprv mäso, potom zemiaky, soľ, korenie, 1 smotana na varenie a navrch veľa nastrúhaného syra. Piecť prikryté na 180 stupňov, tesne na konci odkryť a zapiecť, ale nemusí to byť, nie každý to má rád.

katkamatka7
1. máj 2021

@andreatytler Surové zemiaky, cibuľka na kocky, stratená, strúčik cesnaku. Majoránka, rasca, soľ. Smotana na začiatku, Po zohriatí,keď začne unikať para, zakryť alobalom, 180 az 200. Mäsko sa hodí bravčové stehno pre šťavnatosť. Pre zapečenú chuť pred koncom dopiecť bez alobalu a mierne zvýšiť na 200,220.

hviera81
1. máj 2021

urcite surove zemiaky k bravcovemu, na varene by to bolo dlho. ja davam do smotany provenskaslke korenie, sol a roztlaceny cesnak. na zaciatok davam alobal, potom bez. alebo sa da dat este navrh zemiaky, a potom bez alobalu.
tych verzii je vela, kazdy ti tu napise nieco ine, lebo kazdy to robi inak.
a stupne robim fakt odhadom, vacsinou 180, ked chcem hore chrumkave zemiaky, tak aj 200.
musis skusat co bude vyhovovat tebe

andreatytler
autor
1. máj 2021

Dakujem zienky.
Viem ze to mozem urobit na vela sposobov a vzdy to bude dobre, ale velmi tuzim aby to bolo take ako robila mama. Neviem ani ako sa to vola (ze by som si vyhladala na internete) a mama ked robila nejake jedlo, tak to vzdy malo svoj specificky nazov. Este aj jej kucharsku knihu som presla a nic take som tam nenasla ☹ No nic, idem skusat.