Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Prečo sú buchty a závin vždy vo vnútri suché?

poyegzj
27. jan 2021

Poraďte mi prosím že prečo keď pečiem napríklad buchty alebo závin tak keď sa to dopečie vo vnútri to je vždy suché ☹️ ml

michaela789
27. jan 2021

@poyegzj ako myslíš, suché? Neviem si to predstaviť, keďže je tam náplň

poyegzj
autor
27. jan 2021

Neviem ako to napísať ale keď kúpim v obchode závin tak je taký mäkký a dá sa jesť aj samotný a keď pečiem ja tak z vonku je tvrdý a potrebujem k nemu čaj pretože to ide ťažko dole hrdlom(😂) ťažko sa to žuje

fokuska
27. jan 2021

@poyegzj Aky mas recept na kysnute cesto? Napis, mozno v nom bude "chyba" ;)

luckalukas_1
27. jan 2021

@poyegzj ja som to s buchtami a zavinmi uz vzdala 🙄 proste sa mi nikdy nepodari take cesto ako robi napr. moja svokra, hoci by som sa aj roztrhla 😀 skusala som uz cesto s maslom aj bez masla, s takou mukou aj s onakou mukou, asi 10 rozne recepty a stale to nieje ono!!! tak som si povedala ze to vzdavam 😆

moniquer
27. jan 2021

@poyegzj Vyskúšaj tieto naše buchty, iné nerobíme už a aj záviny sa dajú z toho cesta robiť alebo rožky, také univerzálne cesto 👍
https://www.mimibazar.sk/recept/18839-105322/na...

andreatytler
27. jan 2021

@poyegzj Akoze to nemas nadychane ale velmi hutne (huste)???
Skus napisat ako to robis... najdeme chybu.

poyegzj
autor
27. jan 2021

Na lupačky Cesto je 240ml mlieka, polovicu kvasníc, 35g cukru,1 vajce, 50 g masla ,540g múky, zmiešala som ho stálo sa mi to že to cesto sa poriadne nezlepilo boli tam všade hrudky tak som tam priliala mlieka a už to išlo lepšie,nechala som ho vykysnúť hodinu ale keď som ho vaľkala tak nebolo také dá sa povedať čisté boli na tom ceste hrudky a tak ale ja tomu nechápem vždy keď ho miesim tak sa odlepujem od stien a keď ho idem valkať tak sú tam tie hrudky potom so ho rozdelila urobila rožteky potrela celým vajíčkom a piekla cca 20 minút pri teplote 180 stupňov ale aj tá kôrka bola taká tvrdá neviete či to je tým vajcom alebo to mám radšej potierať olejom

luckalukas_1
27. jan 2021

@poyegzj ked su tam hrudky tak cesto nieje dobre vymiesene.. musi byt uplne hladke pekne

fokuska
27. jan 2021

@poyegzj Cesto musi byt vymiesene krasne do hladka. Miesis rucne alebo robotom?

0silvia0
27. jan 2021

@poyegzj cesto máš preto suché, lebo tam máš málo tuku. Skús ten recept ako ti napísala @moniquer , alebo ak chceš výborné cesto na závin, ktorý nebude suchý, skús použiť toto cesto na štedrák, ja robím z neho osie hniezda. Je to mastnejšie cesto, ale určite nie je suché: https://www.mimibazar.sk/recept/4612/vyborny-st...

zun
27. jan 2021

Môj muž dáva aj sadlo. Miesit aj 20 minút

poyegzj
autor
27. jan 2021

Miesim ručne

poyegzj
autor
27. jan 2021

A do buchiet a závinov.. sa môže dať aj maslo Palmarin alebo Hera že?

marco2
27. jan 2021

@poyegzj ano, ja iba tak dávam

elizabet173
27. jan 2021

@poyegzj kup si rucny slahac, ktory ma haky na kysnute cesto, da sa kupit aj do 30 eur, rucne cesto tak nevymiesis ako v robote alebo slahacom.

metuzalem
27. jan 2021

Podla mna malo tuku na tolko muky a tiez drozdie by som dala cele, vymies kludne rucne ale mies 10 min, cesto sa ti musi zdat trocha riedke, ale ono kysnutim zhustne lebo muka napije mlieko. Pred pecenim este nechaj nakysnut 20-30min, a vajce do cesta netreba, ked tak len zltok pre farbu. Potri pred a po peceni olejom. Ja takto robim tvarohove buchty, su mega makke. Do cesta nedávam maslo ale olej, ale neviem ci toto ma.vplyv na vlacnost cesta

poyegzj
autor
28. jan 2021

Chcela som sa opýtať ak robím cookies môže m tam dať Palmarin ako maslo?

inetta
28. jan 2021

Pridam sa sem. Do kysnuteho cesta je dobre dat bravcovu mast. A niekedy pomoze, ked po dopecenie kolaca, resp. buchiet ich natrieme maslom a zakryjeme utierkou a tak chladnu. A este jedna rada, nepouzivala by som tukove nahrazky. Radsej maslo ako hera ci palmarin, pripadne aj slnecnicovy olej je fajn, a do kysnutych urcite skuste mast.

inetta
28. jan 2021

A miesim robotom. Vymiesi perfektne a nenarobim sa. 🙂

enoula
28. jan 2021

Nedavaj palmariny, hery a pod... Ale maslo, to obyčajné, to je sto a jedna.. alebo pol na pol s mastou ( kludne aj kacacia, husacia ak máte) alebo olej potom
Ja casto robim hrncekove kysnute, sol a cukor podla toho co z toho bude
2 hrnčeky vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, kocka droždia, 1ČL soli, 1ČL cukru

lucia147852
28. jan 2021

Malo masla a malo vymiesene. Cesto musí byt hladucke.

andreatytler
28. jan 2021

@poyegzj Podla mna iba maslo alebo olej.
Olej ja mam najradsej pri peceni, lebo maslo robi hutnejsie cesto. Ale zase su recpty kde je su tie nahrady dobre.

poyegzj
autor
7. feb 2021

Mohli by ste mi prosím poradiť niaky dobrý recept na tvarohovú plnku🙏 a chcela som sa opýtať mohol by ísť do nej aj hrudkovitý tvaroh?