Raňajky bohaté na živiny, bielkoviny a proteíny

tamaee
17. okt 2020

Viete mi niekto doporučiť nejaké zdravé raňajky bohaté na živiny bielkoviny proteíny ? Je toho kopec na internete ale chcem od niekoho kto si to aj robi a chuti mu to a nepribera z toho
Dakujem 😺

matus7030
17. okt 2020

@tamaee ja som teda skôr na sladké raňajky a snažím sa, aby vždy obsahovali bielkoviny, tuky aj sacharidy. Napríklad jedávam tvaroh s kakaom, medom a orechmi. Alebo lievance (nemusia byť len z múky) s ovocim a nejakym orieskovym maslom. A potom vsetky druhy kase a pudingov s ovocím. Pridaj si napriklad protein a hned mas viac bielkovin a aj ti to osladi. A pokial ide o slane ranajky tak je to sunka, cottage cheese, vajcia, lučina, chlieb a kopec zeleniny.

kikuska111
17. okt 2020

Ja jedavam 6 krat denne kvoli diabetu .
Aj po mimo este 😅😅😅😅
Ranajky mavam vacsinou lučinu sunku chlieb alebo syrokrem mrvovu alebo vajickovu pomazanku vajičkovu .. prazenicu a chlieb ... a ked sladke tak mavam krupicovu kasu z jahodami alebo bananmi .

andreatytler
18. okt 2020

@tamaee Ja 5x do tyzdna ranajkujem uvarene ovsenne vlocky (pol hrnceka). Po uvareni si do toho zamiesam hrst hrozienok (necham ich tam aspn 15 minut aby napucali stavu z vlociek), hrst slnecnicovych alebo tekvicovych semiacok, jogurt (ak je biely tak s lyzicou medu), jeden banan. Niekedy robim bez jogurtu ale dam smotanu a nakrajam jahody, alebo dam cucoriedky. Uplne najlepsia je ale domaca jablkova vyziva... postruhane jablka uvarit. Vtedy netreba zadny cukor ani smotanu. Tie jablka varenim zosladnu a su super kremove v tych vlockach.

kotulicek
18. okt 2020

@tamaee ahoj ja som v diéte moje raňajky sú nasledovné proteín ovsené vločky zaliate horúcou vodou ovocie. tvaroh poväčšine do toho ešte ... Chia semienka navrch občas ... Podľa toho ako to máš ja sa ráno musím nabastit .. aj prazenica na sladko je super s proteinom ... Biely jogurt s proteinom .. cottage cheese aj ochutený s avokadom zelenina pufovane chlebíky k tomu alebo celozrnné pečivo ... No a samozrejme sa dajú kúpiť kde aké kaše tiez výborne ja nekupujeme lebo keď som v diéte je tam premna ešte ďalší zbytočný cukor ..

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kotulicek
18. okt 2020

@tamaee alebo vajíčka vceobecne sú úplne super ... Ja som na sklade tak si pomáhame ako viem ...palacinky lievance všetko zdravé recepty osladene banánom alebo bez múky z ovsenych vločiek ...