Recept na dobré medovníčky

pupavka123
2. dec 2015

Zienky,poprosim Vas nejaky dobry,ale osvedceny!recept na dobre medovniky..dakujeeem

slnecnica174
2. dec 2015

http://varecha.pravda.sk/recepty/medovniky-foto... Tieto su vyborne. Miesto tej skorice som tam dala speci korenie na medovnicky.

spoony
3. dec 2015

Vianočné medovníky
Ingrediencie
1 Kilogram hladkej múky
300 Gram pras.cukru
2 Čajová lyžička sódy bikarbóny
5 Kus roztlčených klinčekov
1 Čajová lyžička škorice
380 Gram med
120 Gram margarín Hera
4 Kus vajcia
Inštrukcie
Najskôr zmiešame suché veci a potom pridáme mokré veci.Všetko dobre zamiesime na tuhe cesto,ktoré necháme stáť minimálne 24 hodín.
Rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm a ukladáme na plech ďalej od seba,lebo medovníky napuchnú.
Každý medovník potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť.
Po upečení perníky hneď nedávame dolu z plechu, ale necháme ich chladiť ešte približne 5 min.
Skladujeme v uzatvorenej umelohmotnej nádobe v chlade,najlepšie v špajze.
Perníčky sú stále mäkké, vôbec nestvrdnú. Recept je na väčšie množstvo, tak možno urobiť len polovičnú dávku. Ja robím plnú časť roydám - do školy a škôlky, rodine a minulý rok nám trošku zostalo až do veľkej noci a boli perfektné 🙂

efik8
3. dec 2015

Špaldové medovníčky
600 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
300 trstinového nerafinovaného cukru
100 g medu
5 vajec – z toho jedno na potretie
½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
1 balenie vanilkového cukru
1 polievková lyžica mletej škorice
1 polievková lyžica perníkového korenia
vlašské orechy na ozdobenie

Zmiešam múku, cukor, med, škoricu, perníkové korenie, sódu bikarbónu a štyri vajcia. Jedno vajce si odložím na potieranie medovníčkov. Cesto vypracujem na zľahka pomúčenej doske. Býva veľmi mazľavé! Nepridávam zbytočne múku, aj keď lepkavé cesto si to priam pýta. Múka navyše by spôsobila, že cesto bude tvrdšie. Bochník zabalím do mikroténového vrecúška a dám do druhého dňa do chladničky. 🙂 😀

pupavka123
autor
3. dec 2015

@slnecnica174
@spoony
@efik8 Dakujem Vam 🙂