Recept na domácu, chutnú, nenáročnú pizzu

havedka
30. jún 2011

Prosim poradte mi obycajnu klasicku domacu nenarocnu a vybornu pizzu

traktor
30. jún 2011

pozri tu. https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/poznate-recept-na-cesto-na-pizzu/ ..inak ja robim pizzu s kysnuteho ceste..klasika ako na kolace, len dam menej cukru a viac soli..na vrch co chladnicka da..alebo pouzijem listkove cesto..aj to je vyborne..

mandm
30. jún 2011

vyborne pizzove cesto: 600 g polohr. muky, 3 dcl mlieka, drozdie, 4-6 lyzic oliv. oleja, sol - mne z toho vyjdu 2 plechy pizze a len sa tak zaprasi. Ine cesto uz ani nerobim 😉

andreaju
30. jún 2011

300g hladkej muky,1/2 kypr.prasku,2 lyžice oleja,štipka soli a mlieko tolko aby bolo vlacne cesto..nam chuti a je fakt rychla🙂

lenulice
30. jún 2011

Já dělám takto: 350 g hladké mouky, 35 g droždí, 1 čajová lžička soli, 1/2 čajové lžičky cukru moučka, 250 ml vlažné vody. Mouku, sůl, cukr a vodu dám dohromady, na to jen rozdrobím kvasnice, nedělám klasický kvásek, stačí to takto, je z toho takové vláčné těsto. Plech potřeš máslem - vyjde to na 2 pizzy, takže půlku těsta dáš na plech, navrch naliješ trochu oleje a rukama roztáhneš do stran na velikost plechu nebo jak budeš chtít - díky tomu oleju to jde lehce. Na to dáš nějaký ten základ - já dávám většinou kečup, ale jde i rajský protlak a na to samozřejmě ingredience podle chuti, na horkou pizzu je dobré postrouhat sýr. Já ještě okraje před pečením potírám trochu olejem s česnekem. Péct na 200 stupňů cca 20 minut. Snad je to srozumitelný 🙂

titkovamiriam
30. jún 2011

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34204 uplne jednoducha.zvladaju ju aj moje starsie deti
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36333 a trosku iná

maryanna
1. júl 2011

Ja robim klasicku taku tenku chrumkavu:
500 g hladka muka, 1 lyzica oleja, 1 drozdie, 1 lyzica soli, cca 2,5 dcl teplej vody, keď tak trosku cukru. Urobim cesto (z toho mnozstva vyjdu dva orkuhle pizzove plechy). Necham nakysnut cca 20 min, niekedy aj menej, poriadne rozvalkam potaham cesto na tenucko, dam na okruhly plech utlacim, kraje necham velke. navrch omacka, sunka a pod, syr....a davam do rury ale pozor: pizza by sa mala piect uuuplne na spodku rury s tym ze je zapnuty LEN spodny ohrev.....tak bude krasne chrumkava zo spodku.

bets
1. júl 2011

tajomstvo dobrej pizze je v peceni. cesto sa pouzije klasicke kysnute, oblozenie podla chuti. aby pizza chutila ako z pece, je potrebne pizzu piect na kameni. teraz uz rury maju beznu doplnkovu vybavu pizza kamen. alebo je mozne si dat taky kamen vyrezat na mieru v kamenarstve. potom tento kamen vyhriat na maximalnu teplotu a nasledne tam dat pizzu a piect na najvyssej teplote cca 4 min. (podla rury).
este nemam tento pizza kamen, ale planujem ho zakupit spolu s novou rurou. zatial pouzivam okruhlu zapekaciu formu (kameninovu), ktoru najprv vyhrejem a potom na nu polozim pizzu a dam piect. pizza na plechu, alebo v plechovej forme nie je ono, je to skor kolac so slanym oblozenim..
a najlepsie piect na funkcii pizza a ked taku funkciu rura nema, tak na spodnom ohreve.

nanulik
1. júl 2011

http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/...

ja robím podla tohoto, málo ingrediencií a kuchynský robot si s tým hravo poradí, a je ozaj chutné

ewellina
16. máj 2013

Poradí niekto, ako upiecť pizzu, aby nebola na okrajoch vysušená?

natasha3
Odpoveď bola odstránená
Zobraz