Recept na domácu morca dellu

mamina1234
17. aug 2014

Ahojte, neviem co s rajcinami 😒 mame ich moc a tak ma napadlo ci by mi vedel niekto poradit co s nimi. Kecup nam domaci nechuti a tak ma zaujima ci uz niekto vymyslel nejaku omacku na spagety- na stýl marca delly, co by som mohla aj zavarit.... Poradite?

somjankad
17. aug 2014

neskusala som ju- len som ju minule videla ,tak som si ulozila recept -http://varecha.pravda.sk/recepty/morcadella/160...

mamina1234
autor
17. aug 2014

Dakujem 🙂

aleala
17. aug 2014

my máme odskúšaných niekoľko super vecí a to:
1.) sterilizované 1/4 rajčín. Vieš to použiť na pizzu, do špaget,....Jednoducho ich nakrájaš do pohárov, pridáš 1 čajovú lyžičku soli, zatvoríš a sterilizuješ 20-25min.
2.) šťava, táto sa dá piť, keď ju precedíš, alebo na rajčinovú polievku úplne geniálna! Žiadny chemický pretlak z obchodu. Nefiltrovaná sa dá použiť do špagiet. Príprava je tiež jednoduchá: nakrájaš a ponorným mixérom rozmixuješ. Ochutíš soľou, čiernym korením. Nepíšem pomery, nakoľko to robíme podľa momentálnej chuti 🙂 dáš do pohárov, uzavrieš a sterilizuješ 30minút.
Pri výrobe šťavy spotrebuješ veľa rajčín

winka99
17. aug 2014

paradajky krajane sterilizovane by sa mne napriklad hodili do lasagne..kupujem ich v plechovke
a kecup si skusala aj iny robit? lebo jedla som viac druhov domacich a niektore boli fakt nejedle, ine boli fajne...mozno len iny recept skusit

palomablanca
17. aug 2014

môj fantastický recept na domácu morca dellu: len neviem, či by sa to dalo aj zavariť 🙂 cibuľku osmažiť na oleji, pridať strúhanú mrkvu podľa chuti (asi 3 väčšie kusy). zamiešať, o 3 minútky pridať dopredu uvarený žltý hrach polený, trocha kečupu/paradajok, trochu vody, dochutiť cesnakom, soľou, korením, oreganom, prípadne lyžičkou cukru. chvíľu povariť a hotovo!zvyknem to ešte trochu rozmixovať. môj priateľ je na mäso ale toto mu veľmi chutí! možno by sa to dalo aj zavariť alebo zavariť len tie paradajky ako radili baby vyššie a potom z toho pripravovať tú morca dellu. nezaberie to príliš veľa času. žltý hrach stačí variť naozaj krátko a netreba to ani predom namočiť do vody.

milan_branik
22. aug 2014

nebola by lepsia bolonska omacka

http://recepty.pozri.sk/recept-spagety-s-bolons...

ked sa dobre vyberie maso je to super.........