Recept na jabĺčkovú výživu

mondulka
16. okt 2012

Ahojte mamičky,máme v záhrade veľmi veľa jabĺk a chcela by som maličkej urobiť výživu,ale nemáme vôbec recept a ani neviem ako dlho môžem výživku skladovať? 😒

chlpacik
16. okt 2012

@mondulka ahojky, my sme toho roku robili prvykrat, tiez preto, ze sme mali vela jablk. Hladala som aj recepty z netu. Ale nakoniec som to robila od oka. Olupala som jablka, rozklajala na stvrtky a dala do hrnca. Podliala som asi 2-3cm vody a varila, kym nezmakkli. Ak by sa Ti to pocas varenia zdalo huste, podlievaj stale vodou. Ak to bude mat podobu kase, tak pridaj cukor. Ja som to stale ochutnavala, ze kedy asi bude dost. Nakoniec som to rozmixovala a dala do flias, ktoré som potom sterilizovala. Robili sme to v auguste a ZATIAL sa nekazi nic, a je to chutne ;)

bibka1308
16. okt 2012

Ahoj, je veľa receptov, niektoré sú s pudingom, iné bez neho. Ja robím ten klasický bez pudingu. 2 kg ošúpaných jabĺk pokrájame, podlejeme asi tak 1 dcl - 1,5 dcl vody ( podľa toho koľko šťavy majú jabĺčka), 10 lyžíc kryštálového cukru. Všetko rozvaríme, rozmixujeme ponorným mixérom, plníme do pohárikov a sterilizujeme 10 min. Ja mixujem až studenú výživu, lebo sa mi nechce robiť s horúcou 🙂 . Ak chceš s príchuťou, tak tam môžeš pridať iné ovocie. Ja som do jednej pridávala malinovú šťavu a 2x som pridala mrazené jahody. Skladovať ju môžeš aj rok, no u nás sa to nikdy nepodarilo, vždy sa zjedla.

mondulka
autor
16. okt 2012

@chlpacik Moja malá bude mať v decembri 5 mesiacov vtedy by som chcela začať prikrmovať vydrží mi to dovtedy?A môže sa dávať cukor takým malým deťom?

chlpacik
16. okt 2012

@mondulka urcite Ti to vydrzi, toho sa neboj ;) musis do toho dat cukor, lebo inak by sa Ti to urcite kazilo, ak su jablka sladsie, tak daj pomenej, ale urcite daj, aby sa nekazili 🙂

danu
18. okt 2012

@mondulka opytaj sa v temach, na ktore ti dala linky ikke