• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Recept z hydiny. Vyskúšajte

22. februára 2009 
chcela som sem pridat vyborny recept co som robila a zistila som ze tema receptov z hydiny tu nieje/nenasla som / ak je presunte to tam :grinning:

rozporcovala som si kurca na 8 dielov

do misky som dala kremžsku aj plnotucnu horcicu cca z kazdej 5 lyzic ,do toho 3lyz medu a 3lyz ribezloveho dzemu.vsetko som dobre rozmiesala a to kura/nesolene/som v tom poriadne ponamacala a dala na vymasteny plech.piekla som to cca 40min pri 200st.potom som na neho nastruhala 20dkg syra a zapiekla.-bolo to mnam-k tomu som podavala ryzu a zemiakovy salat.
26. jan 2009 o 12:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ty brdo to znie dobre.Hned kopirujem a dufa ze najdem odvahu to skusit
26. jan 2009 o 12:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
a davam dalsi: rozobrate kurca sa nasoli a obali v skorici/nie skoricovom cukre/,pouklada sa na pekacik a na neho sa nakraja 8 struckov cesnaku,na to sa poukladaju posolene zemiaky ,podleje vodou a pecie cca 30-40min,kurca sa potom zo spodu pekaca vyberie na vrch zemiakov raleje 250-300ml kecupom a dopecie.skorice sa netreba bat. :grinning:
26. jan 2009 o 13:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tato tema sa mi paci :wink: Mam velmi sikovnu kamosku, ktora dokaze vykostit kura tak, ze jej masko zostane v jednom kuse. Mne sa to zatial nepodarilo, ale aj ked vam zostanu kusky masa z vykosteneho (tiez nesoleneho)kurata, obalite ich vo vajicku a v struhanom tvrdom syre (eidam a pod.), rozlozite na olejom potrety plech a date do truby zapiect cca 30-40 minut pri 180st. Je to straaaaaasne mnam so zemiakmi alebo so salatom :stuck_out_tongue_closed_eyes:
26. jan 2009 o 15:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
ja tiez vykostujem,ked chcem robit rezne a z kosti spravim polievku-chce to len trosku cviku ale da sa to mam kamarata co vykosti v kuse cele kura a potom ho plni vajickovou prazenicou s hraskom a inou zeleninou ,cele to zvynie a pecie :grinning:
27. jan 2009 o 09:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dobra tema :slight_smile:
poradte nieco z kuracich prs... nieco rychle a dobre, tak na obed cez tyzden.....
27. jan 2009 o 09:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
1,kuracie prsia nakrajat na rezance osolit ,sojova omacka a na oleji opiect,trosku podusit a k tomu ryza
2,kuracie prsia trochu rozklepat okorenit ako na cigansku a vyprazit k tomu volske oko,oprazenu cibulku a varene zemiaky
3,kuracie prasia nakrajat na kocky podusit ako maso na rizoto a pridat k ryzi a zelenine a je rizoto
4,osolene kuracie prsia obalit v cesticku z vaca a muky,vyprazit a posypat tvrdym syrom a zakryt kompotovou broskynou/neskutocna chut/podavat zo zemiakovym pyre
27. jan 2009 o 09:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kuracie prsia s bazalkou (2 osoby) vo woku pikantne
2 struciky cesnaku, 1 cibula, 1 velka cervena chili, 1/2 čl cerstve zelene korenie, 300g kuracie prsia, 2 pl bazalky (najlepsie cerstva), 2pl sezamovy olej, 1čl sojova omacka, 1/2 čl med

cesnak a cibulu jemne nakrajat, cili tiez a s korenim urobit pastu. masko nakrajat, bazalku tiez. na rozohriatom oleji posmazit pastu, pridat masko a sprudka asi 5 min opiect. ochutit sojovou omackou amedom, pridat bazalku.
27. jan 2009 o 13:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
indicke kura (4 porcie)
300g zemiaky, 300g mrkva, 1 cibula, 500g kuracie prsia, 2 pl olej, sol, cierne korenie, 1čl kari korenie, 1/2 čl skorice, 2 pl garam masala (da sa kupit medzi koreninami v hypermarketoch), 400 ml zel. vyvar, 1/2 zvazku maty (moze byt aj susena, ja pouzivam cisty sypany matovy caj), 300 g biely jogurt

maso pokrajat na kocky a kratko opiect na oleji. mrkvu, zemiaky a cibulu pokrajat na drobno, v hlbsom hrnci okorenit a opiect na sucho. pridat maso aj s vypekom a vyvarom, nechat varit 15-25 min, kym to nezhustne.
matu zmiesat s jogurtom a podavat ako prilohu k jedlu.
27. jan 2009 o 13:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Moja vianočna kačica-den vopred nasolit,popichat vidlickou aby pri peceni pustila mast,podliat trochou vody a piect pri 250st tak 1,5h aby bola makka.k nej podavam zemiakove halušky s kapustou.tie su potom vynikajuce aj bez masa len omastene mastou z kacice. a ked mi ostane mast este v nej uvarim pecienku :grinning: a to je mnam na chlebik a na to cibulka.
28. jan 2009 o 11:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
skvely kuraci salat - kuracie prsia nakrajat na sliziky/kosky, obalit v koreniacej zmesi gyros+olej, svacnut na panvicu a opekat, az kym kusky maska nebudu chrumkave (trosku dlhsie to trva-nezakryvat!). Natrhat umyte listy salatu, nakrajat paradajky, papriku, uhorku, zmiesat. Vysypat na zeleninu hotove masko, pokvapkat jogurtom s cesnakom a solou, pripadne korenim podla chuti, da sa jest bez prilohy, alebo to mozete natlacit do pita/arabskeho chleba alebo obycajnej zemle, kto ma rad a uz nejde medzi ludi moze pridat cibulu na sliziky :wink: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
28. jan 2009 o 12:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
podobny salat robia v nasej pizzerke :grinning: mnaaam
28. jan 2009 o 12:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja robim jogurt aj pikantny (par kvapiek tekuteho chilli) a je to jeden z mala sposobov ako dostat zeleninu aj do chlapa :wink:
28. jan 2009 o 12:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja obcas peciem kura na kyslej kapuste...a miluje to :stuck_out_tongue_closed_eyes:
28. jan 2009 o 13:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
autor
ja to robim aj s kapusou aj s ryzou a potom nato dam smotanu so 4 vajickami a necham zapiect moze a nemusi sa dat syr.
28. jan 2009 o 13:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
mne staci vypek a je to jednoduche :sweat_smile:
28. jan 2009 o 14:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
miri - to tvoje sa mi zacina podobat na kolozvarsku... ale to uz nie je z hydiny :wink:

siri normalne len osolis kura a das na kapustu? a kapustu len vytiahnes zo sacku? znie to naozaj jednoducho...
28. jan 2009 o 16:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kisska hej, kyslu kapustu rozlozim na vymasteny plech, na to polozim kurca ochutene podla tvojej vlastnej vole...ja davam vegetu, cierne korenie, cervenu papriku a rascu. a pecies ako obvykle...
28. jan 2009 o 19:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
ved hej hydinova kolozvarska,skoro vsetky jedla su u nas z hydiny,jedine taky dobry hovadzi gulas z kurata nespravim :grinning: :sweat_smile:
29. jan 2009 o 07:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
hmmm,vyskusal uz niekto aj kuraciu svieckovu? :wink:
29. jan 2009 o 14:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
jasne aj perkelt, aj svieckovu a tu robim aj z kuracich srdiecok a zaludkov :grinning:
29. jan 2009 o 14:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
to znie dobre, treba zmenit aj nieco ine okrem druhu maska?
29. jan 2009 o 14:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
nie presne tak ako obycajne :grinning: inak svieckovu robievam aj z bravcovych srdiecok,no cez sviatky som robila original a este aj knedle som si spravila/inak kupujem/ :sweat_smile:
29. jan 2009 o 14:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja strasne rada robim kuracie prsia s nivovou omackou, je to strasne rychle a chutne ak mate radi nivu :slight_smile: je to aj trochu drahsie jedlo, ale raz za cas sa da :slight_smile:

kuracie prsia nakrajate na kusky, oprazite, zalejete smotanou na varenie a pridate postruhanu nivu, miesate kym sa to vsetko pekne neroztopi a nespoji...to je vsetko :slight_smile: netreba ani nijako dochucovat...ja to robievam vacsinou s cestovinami, ale vynikajuce je to aj s opekanymi zemiakmi

ja davam na 1kg masa, 1liter smotany a okolo 400g nivy, ale zavisi ako velmi nivove to chcete mat :sweat_smile:
29. jan 2009 o 19:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
mnam niva-skusim a ten liter smotany nieje vela :sweat_smile:
30. jan 2009 o 08:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
andulqa - tiez som sa chcela spytat, ze pre kolko ludi varis? :wink: U nas som nivova len ja, tak to by som tlacila dva tyzdne a uz nikdy by som sa nemohla na nivu ani pozriet :wink:
30. jan 2009 o 10:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja smotanu lejem vzdy od oka...
30. jan 2009 o 13:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tie nivove prsia uz som raz jedla a boli mnam. musim vyskusat. este som ich nerobila. a neda sa namiesto smotany dat mlieko aby to nebolo take kaloricke? neviem si predstavit ze tam vylejem 4 smotany. :angry:
30. jan 2009 o 15:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
jasne ze sa da mlieko a podla mna aj biely jogurt,ja davam jogurt skoro vsade namiesto smotany a tym ze tam bude syr ani nepoznas :grinning: a podla mna na 1kg masa tam staci smotany 2 deci a nie liter -ja bezne robim 1,5kg masa a davam bud 250ml smotanu alebo 300ml jogurtu a aj syra by som dala len polovicu.
30. jan 2009 o 15:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
inak skusim to cez vikend a vsetkym hydinkam prajem pekny vikend :grinning: ,v pondelok dam dalsie receptiky
30. jan 2009 o 15:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte,aj ja pridam recept ktory ma rada cela rodina.Na asi 750 g kuracieho maska..masko nakrajame na rezance,jemne osolime,okorenime,pridame 3PL lyzice plnotucnej horcice,3PL sladkeho kecupu,1PL oleja,stvrt PL vegety,2 surove vajcia,pretlaceny cesnak,ja davam aj 5 strucikov,kto ako ma rad :slight_smile: Toto vsetko premiesame,a dame na noc do chladnicky,najlepsie je si to pripravit vecer.Takto nam prejdu vsetky chute do maska.Potom opecieme na troske oleja na miernom ohni,a premiesavame.Ak niekto chce,moze si dat do masy aj nastruhanu cibulu.Podavame s hranolkami a tatarkou.Ja pouzivam kuracie prsia,z bravcoveho to nie je ono.Recept sa vola cinske rezne,my tomu hovorime cinaky.Ked manzel videl masu prvy krat,povedal ze to jest nebude :grinning: :grinning: Je to super mnamka,rychla a jednoducha a aj financne nie moc narocna.Potom dajte vediet ako chutilo :slight_smile: Dobru chut :slight_smile:
30. jan 2009 o 16:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok