Robíte niekto detičkám čerstvý fenikel?

lalupa
9. aug 2008

Ahojte, robite ho niekto svojim detickam? Ake kombinacie? Dakujem 😉

titkovamiriam
11. aug 2008

feniklova polievka: 2 male fenikle,1 cibula,1lyzicka masla,120 g kyslej smotany,stava z citrona,sol,pazitka-na masle spenim cibulku,pridam fenikel,sol,zalejem vodom a varim ,potom to rozmixujem,pridam smotanu,stavu z citrona a pazitku-moze sa dat aj biele mlete korenie ale marekovi nedavam.

inak mam aj dobry recept na salat,ale nieje este pre deti do roka:nakrajam dva fenikle na rezanceky,pridam nakrajane 4-5 pomarancov,3 kivi,olivy,rozmarin,petrzlenovu vnat,1lyzicku cerveneho vinneho octu a 5 lyziciek olivoveho oleja,trosku osolim a okorenim a je to bynikajuce.

aj klasicky duseny fenikel so zemiakmi je mnam a je to rychle: do vody dam stipku soli nakrajany fenikel necham uvarit ,scedim a podam so zemiakmi

lalupa
autor
11. aug 2008

jej, dakujem, hladam vsade mozne a z takeho fenikla recepty neviem najst
dnes som skusila jeden platok nad parou ku zelenine, celkom ok, len som sa bala, aby nenasiaklo vsetko jeho aromou
este jedna otazka, ked kupujem ten koren, tak co z toho presne vyuzijem, ako to spracujem, tie akoby listy alebo aj tie zelene konce stoniek?

magda22
12. aug 2008

ahoj, ked kupis koren fenykla, tak ho predsa pouzijes cely, samozrejme ho trosku pookrajujes, ale inak vsetko sa spotrebuje, aj ta vnatka, na dochutenie, aj tie vyhonky
mam jeden fantasticky recept, a pritom jednoduchy da sa aj pre deticky si myslim, s celozrnnymi cestovinami a bez toho parmezanu pre 7m, inak od 1. roku v pohode aj pre dieta, ale vy ho tiez skuste takto:
s cibulkou a cesnakom na olivovom oleji pomalicky na malom ohniku osmahnes na kocky nakrajany fenykel, so semiackami fenyklu, asi takych 25 - 30 minut a poslednych 10 minut pridas hrozienka susene, mozes to aj v bielom vinku trosku podusit, alebo v zeleninovom vyvare, staci len tak podlievat, ku koncu mozes pridat aj slnecnicove semiacka, podava sa to teda s cestovinami, nejakymi kvalitnejsimi, al dente, urcite talianskymi, alebo tymi celozrnnymi, posypes parmezanom a je to!
dobru chut!

ajlinka
19. apr 2010

tak ja pouzivam hlavne ten koren...nakrajam a v slanej vode povarim,kym nezmakne...potom scedim...vacsinou dam na maslom pomasteny a struhankou posypany plech zemiakove pure zmiesane s 2 vajickami...do toho povtlacam ten fenikel,kusky syra a sunky...posypem parmezanom a struhankou a dam zapiect...da sa to rozne obmienat... 😎