Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Ryža a kuracie prsia v chladničke

18lenussa
23. apr 2014

ako dlho vydrží uvarená ryža (Basmati) v chladničke a tiež kuracie prsia uvarené?

sisaha
23. apr 2014

@18lenussa dva dni urcite

mirka1011
23. apr 2014

@sisaha tiez som chcela napisat to iste 🙂

materina_duska
23. apr 2014

Nezvyknem toto riešiť, ale toto je ozaj bizarná téma 🙂 O čom tu budeme voľne diskutovať? 😀

sisaha
23. apr 2014

@materina_duska mozno skusenosti 😀, mne občas vydrži aj 4 dni 😀 😀, ak sa nezje

18lenussa
autor
23. apr 2014

@materina_duska ked to je pre teba bizarná téma načo prispievaš?

@sisaha
@mirka1011 dakujem baby..som myslela že to bude viac. Lebo budem štátnicovať a už teraz v rámci zdravého životného štýlu rozmýšľam čo si navarím na celý týždeň aby som ušetrila čas na učenie. A nikoho iného aby mi varil otravovať nechcem.

sisaha
23. apr 2014

@18lenussa uvar, naporcuj do mraznicky a vytahuj.. Okrem ineho su polotovary, ktore strcis iba do mikrovlnky alebo truby a obed hotovy... Tyzden sa na tom da prezit.

18lenussa
autor
23. apr 2014

@sisaha polotovarom sa snažím vyhýbať..radšej si ja navarím a teda v chladničke alebo mrazničke uskladním

mummy01
23. apr 2014

@18lenussa daj si cerstve do mraznicky,neskladuj navarene jedlo v chladnicke dlhsie ako 2dni

18lenussa
autor
23. apr 2014

@mummy01 aj ryža môže do mrazničky?

hyta
23. apr 2014

V pohode môžeš dať i ryžu do mrazničky. V chladničke nenechávam dlhšie ako 2 dni. Potom sa v nej objavujú plesne, ktoré voľným okom nevidíme.

dionyzka
23. apr 2014

@18lenussa ... tak podla spravnosti: hned ako uvaris by sa malo skonzumovat.
Samozrejme, varit 3x za den je dost narocne: najvhodnejsie je hned ako uvaris na veceru odlozit a dat do ladnicky - nie je spravne navarene nechavat v izbovej teplote, bakterie sa mnozia. Ak chces zamrazit, nemozes nechat maso dva dni v chladnicke a potom zamrazit ale ihned po uvareni treba schladit a sup do mraznicky.
... samozrejme aj uvarenu ryzu mozes mrazit, podla mna vacsinu hotovych jedal.

kiwi82
23. apr 2014

ja by som jedla max dvojdňové, môj muž ale zošrotuje aj týždňové. Navar viac a daj zamraziť ako baby radia.

ajka30
23. apr 2014

@18lenussa absolutne nic s ti nestane ani na treti den... stvrty by som uz neriskovala 😝 . Ale detom by som nedavala jedlo starsie ako 48 hodin po uvareni .

martula_sen
23. apr 2014

@18lenussa pozor, o ryzi sa hovori kadeco, zevraj uz 1dnova by sa nemala jest, prave kvoli tym plesniam. u nas vsak jeme aj 2-3 dnove jedlo

18lenussa
autor
23. apr 2014

tak ju skúsim zamraziť 🙂 ďakujem za rady a názory

Tu začni písať odpoveď...

Odošli