Recepty
gabii83
15. máj 2009

Ryžový nákyp. Poraďte!

No neviem ci je takato tema, tak to asi uzamknu ak uz je, ale prosim o pomoc moj je totiz katastrofalny. skusila som to aj v remoske - ako mi svokra povedala , ale ani moj Tomas to nepapal, hoci on zje vsetko co nezje jeho...

takze dakujem za rady a finty
ukana
16. máj 2009
gabii
http://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThread...

ja robim tak, ze v mlieku uvarim ryzu, potom ju dam do zapekacej misky, navrstvim ovocie--jablka, marhule, broskyne,....- dam aj tvaroh,hrozienka, zasa ryzu a zalejem vyslahanymi bielkami, do ktorych som vmiesala aj zltky a cukor.........pripadne este jednotlive vrtvy osladim........a dam zapiect na polhodinku.............
gabii83autor
16. máj 2009
fiha dakujem
tak si to skusim niekedy buduci tyzden
a potom napisem ci sme to nevyhodili 😃 😃
jonatanka
16. máj 2009
oh, ryzovy nakyp to som nejedla ani nepamatam, v pondelok hned urobim, mnam 🙂
levik82
16. máj 2009
mnam, ukana, tvoj recept znie skveleeeeeeeeeeeeeee. akurat my davame 1 zltok do celej tej ryzovej masy a nie do bielok. ale ze s tvarohom...som este ani nepocula. znie lakavo 😉
titkovamiriam
19. máj 2009
ja robim ze ryzu uvarim v mlieku,po vychladnuti dam 5 zltkov,cukor ,vanilkovy cukor a na pekac dam ryzu slivky ryzu,neham cca 10min zapekat a potom dam nato penu z bielkov a cukru a dam dopenit na cca 1-2 min do rury.na taniery polejem slivkou stavou.
kocurik16
20. máj 2009
ryžu varím v mlieku a vode pomer 1:1,trochu soli,cukru.Ked je polomäkká a trochu prechladnutá,dám žltka vymiešané s vanilkovým cukrom a podľa momentálneho nápadu,hrozienka,rajbané jablká,alebo iné druhy ovocia, alebo kompot.Bielka vyšlahám s trochou cukru a podľa toho ako chlapci rozhodnú dám sneh budˇdo cesta a tak upečiem,alebo nákyp zapečiem a potom dám sneh navrch a tak spolu dám ešte na pár minut do rúry.
dosa
20. máj 2009
dievcata - ja som dnes robila prvy krat v zivote ryzovy nakyp. nasla som recept na MMB, vyzeral jednoducho a mozem potvrdit, ze je fantasticky - pomaly do neho chodim a zachvilu je po nom 🙂

ja som si k ingredienciam pridala este jeden tvaroh a mix kompotov ake som doma mala:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=705
dupinka
20. máj 2009
mne tento recept pride trochu "vodnaty", ja by som davala menej mliecka, resp. varila dlhsie, kym ryza viac nenaboptna a nenapije mlieko.

Ja davam mlieko od oka, do vychladnutej zmesy pridam zltky s vanilkovym cukrom. Dam na pekac, do toho ovocie ako pri bublanine a peciem do zlatista. Na zjemnenie poliat stavou z kompotu alebo sirupom. Bielky nevyuzivam.
wild.horses
20. máj 2009
ten moj sa akurat dopeka v rure. ja som dost leniva na slahanie bielkov. rozvarila som bielu ryzu, do nej primiesala 2 tvarohy, domacu zavaraninu ceresni aj so stavou(moze/nemusi byt), zavarane marhule bez stavy, 2 vajicka, vanilkovy cukor alebo aj vanilkovu esenciu a cukor podla chuti, obcas trolinku skorice a dala som piect do obdlnikoveho plechu. prvych par minut na 220 stupnov a zvysok na 160. 🙂
dosa
20. máj 2009
dupinka - nie je vodnaty, ryza sa pomaly vari az kym sa to mliecko cele nenasiakne a ten pomer bol to tak akurat - ryza makucka a vsetko mlieko sa vsiaklo 😉
gapa
23. máj 2009
mne dcera nechce nákyp s ovocím navrchu a ja som bola taká istá, ked som bola malá. Tak mama robievala a aj teraz občas robí tak, že nedáva ovocie ale len ryžovú zmes so žltkom a ušlahaným bielkom dá do bábovkovej formy. No a kedže aj dcera má bábovku rada, tak v takejto forme nákyp zje 🙂

No ale ked je viac detí a je hladná, zje aj tú prvú verziu :-N
ada32
29. jún 2009
nikto tam nedavate maslo?
ja vymiesam maslo s cukrom,pridam zltka a ked to mam vyslahane do peny,primiesam ryzu v mlieku uvarenu,vychladnutu a trochu posolenu.potom pridam do tuha uslahane bielka s cukrom a zamiesam .
plech vytriem maslom,dam vrstvu,na to slivky a zase vrstvu a upiect.
heru nedrzim doma.maslo mam radsej.
jenie123
29. jún 2009
ja tiez davam maslo..
uvarim si ryzu v mlieku s troskou soli, cukru do polomakka.. Do vychladnutej ryze primiesam zltka, vanilkovy cukor, maslo. Do vymastenej zapekacej misky dam vrstvu ryze, marhule, dalsiu vrstvu ryze a necham zapiect. Nakoniec pridam na vrch vyslahane bielka s cukrom a dopeciem do zlatista.. Podavam ho s marhulovou stavou..
betka22betka
11. dec 2012
ja to tiež robím tak ako ada32, s tým rozdielom, že na plech dám polovičku masy , na to postrúham ošúpané jablká , posypem škoricou , dám 2.vrstvu masy. Ešte niečo : do masy primiešam aj hrozienka / ktoré vopred zalejem horúcou vodou, nechám vychladnúť a zlejem vodu. Hrozienka sa napučia a sú ako čerstvé/. Ryžový nákyp potom krájam ako tortu- je lepší ako hociaký zákusok. Vyskúšajte......
kacena_1
11. dec 2012
moj recept je jednoduchy a maly mi ho krasne zje, a hlavne si ho pochvaluje moj manzel. robim ho v remoske. recept mam od mamy, ktorý nam robila este ked som bola decko:

1. 1,5hrnceka ryze, 1,5hrnceka vody a 1,5 hrceka mlieka, a stipku soli, vsetko povarime az kým nevznika riedka kasa

2. vyslahame dve zltka, 3 lyzice pr. cukru a tri lyzice masla a vlejeme to do zmesi

3 ked je vychladnutá zmes, pridame rozslahane bielka a vsetko pekne zlahka vymiesame

4. do vymastenej remosky, vlejem polku zmesi a poukladam ovocie, ja davym marhule aj s troskou stavy, potom to je fajne lahodne, nie suche

5. potom prilejem druhú čast zmesi a peciem v remosku asi 50 min. ak povrch zhnedne vypnem.

Do ryzovej zmesi sa mozu primiesat aj hrozienka. je to vyborne, dam vtedy ked mam. dobru chut 🙂
elka74
11. dec 2012
@kacena_1 robím tak isto, ale z 2-dávky. je nás trošku viac 🙂
ninka1234
11. dec 2012
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1507

tento je fantastický- moje deti ho milujú
natasha3
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Začni písať odpoveď...

Odošli