Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Skúšali ste už chlieb vo vajci bez vysmážania?

yennn
1. sep 2012

Ahojte kuchári a kuchárky 🙂
Chcela by som vedieť či už niekto z vás skúšal pripraviť túto tradičnú a deckami i dospelakmi milovanú dobrotu aj ináč, nez klasickým vyprazanim...
Už som počula zopár tipov na "peceny" vyprážaný syr či rezne.... Prípadne ak poznáte iné podobne vylepšenia receptov, sem s nimi 🙂

mummy01
1. sep 2012

@yennn no na chlieb vo vajci recept nemam ale robim rezne kuracie,napacovane v bielom jogurte s cesnakom,obalene v chipsoch alebo cornflaeksoch a upecene.Tie su vyborne.
Bezne peciem aj fasirky,mäsove aj zeleninove.

cicimotinka
1. sep 2012

@yennn ja som robievala tak, že som dala 2 krajce chleba na tanier vedľa seba, bol to ako podklad na pizzu, "opizzovala" som to čo dala chladnička a zaliala dvomi roztrepanými vajíčkami a dala na cca 3 min. do mikrovlnky... niekedy aj samotný chlieb s vajcom bez prílohy... 😉

titkovamiriam
1. sep 2012

ja tiež pečiem syr,rezne,karfiol,file-obalene v klasika trojobale,no veru chlieb vo vajicku som neriesila.Chleba aj rozky vo vajicku robim na oleji a neviem ci by to slo niak inak-jedine ten chleba alebo pecivo do vajicok rozmrvit-spravit take chlebove fasirky a tie upiecť...

titkovamiriam
1. sep 2012

@cicimotinka veru aj taketo opekance robíme a hlavne po vikende ked v chladnicke ostane z kazdeho rožku trošku 😀

elise
1. sep 2012

chlieb vo vajičku stači ak do vajička dáš trošku oleja a rozhabarkuješ a potom chlebik obališ (my obalujeme na kružky pokrájane rožky, sendvič chlieb ale aj knedla ak zostane) a hodiš na rozhoručenu panvicu ktorá je bez oleja ale treba to potom rýchlejšie otočiť ja pridávam tak 2dc oleja aj do palacinkoveho cesta alebo k zemiakovým plackám cukine ked robim placky vtedy na panvicu žiaden olej nedávam.

katren
1. sep 2012

ja na oleji nerobim vobec, iba na suchej teflonovej panvici 😉

sarka9832
1. sep 2012

ja si chlieb obalim vo vajicku a dam do truby,potom otocim na druhu stranu a dam nan este sunku a syr a dam to este na chvilu zapiect,chlieb davam na silikonovu podlozku tak to netreba mastit

yennn
autor
1. sep 2012

@elise to je výborný nápad. Do palaciniek olej pridavam aj ja, nemerala som ale možno deci. Isto je to menej, nez by zozrali na panvici.
Tu mi to vôbec nenapadlo, niekedy vyskúšam 🙂

yennn
autor
1. sep 2012

@sarka9832 tak si ma povzbudila, vyskúšam to upiect aj ja ale skúsim najskôr bez šunky a syra. Ja viem že ten prepaleny olej tam dáva tu dobrú chuť, no už doma vysmazam len raz ročne - vianočného kapra 🙂 a chlieb vo vajicku milujem, jedla by som stale 🙂

babajaga
1. sep 2012

@mummy01 ahoj,mohla by si hodit postup,ako robis tie rezne,diky.

eva7780
1. sep 2012

@yennn ja robievam tak,že obalim vo vajicku a rozlozim na plech a dam zapiect,ku koncu posypem syrom 🙂 (mam to odkukane z prace v skolke,tam to volaju anglicke ranajky) ,je to chrumkavejsie ako na panvici a chutnejsie 😉

masinka
1. sep 2012

ja som dnes robila palacinky z cca 1,5 litra mlieka, sprcla som do cesta asi za lyzicu oleja a za dalsiu lyzicu som pouzila na natieranie panvice - dam si ho do misky, do toho servitku alebo pierko a pred kazdou palacinkou panvicu len pretriem...

@mummy01 tak to od teba odkukalo maggi tie nugetky , co das zapiect ;-D
tiez robim jogurtove rezne, okrem cesnaku davam do jogurtu este trochu horcice a vegety a jedno vajicko.... ale dat to piect ma nikdy nenapadlo, dik za tip 😀

briketa
1. sep 2012

@yennn
Ahoj my name chlebik vo vajicku, ku tomu rajciny, takmer kazde ranajky a ja len chlebik namocim do vajicka rozslahaneho s lyzicou smotany a tak polozim na suchy teflonovy palacinkar. Nikdy som to nemastila.
Tak isto robim aj palacinky, tiez som ich nikdy nemastila.

yennn
autor
1. sep 2012

@eva7780 vazne je to chrumkave? Tak presne toto som chcela vediet. A na kolko stupnov predhrejes ruru? 200 ? A ako dlho sa to asi pecie, 10-15 min predpokladam, ved vajco je rychlo. Otacas to na druhu stranu?

yennn
autor
1. sep 2012

@briketa ja palacinky tiez nemastim (iba prvu panvicu trochu potriem olejom maslovackou), ale zase dovnutra do cesta dam trochu oleja.
A toto som skusala, na panvici bez oleja, ale mi to neprislo ono 🙂 Nebolo to take chrumkave...

eva7780
2. sep 2012

@yennn je to tak jemne chrumkave,nie ako hrianky/inak by to detom v skolke nedavali/ , ruru ja predhrievam na 180 a tak aj necham pocas pecenia,treba to kontrolovat ale je to upecene raz dva 😉 a otacat to netreba ,ja posypem syrom ale uz som robila aj bez 🙂

kamilka3
2. sep 2012

Ja si rozhabarkujem vajicka, niekedy pridam trosku mliecka (zda sa mi byt potom chlebik makksi), nakrajam si chlebik na kocky a namocim do vajicka. Na panvici roztopim trosicku masla a vylejem vajicka s chlebom na panvicu a supnem do rury zapiect a potom nakrajam na trojuholnicky...je to rychle a jednoduche a mam cas, na nieco ine, ked sa to pecie v rure a nemusim pri tom stat 😉 ...

mummy01
2. sep 2012

@babajaga do bieleho jogurtu dam pretlaceny cesnak podla chuti,sol,korenie,trocha kari-v tom necham rezne napacovane cez noc.Potom len obalim v rozdrvenych chipsoch,poukladam na plech na papier a tusim okolo 20min. peciem.
@masinka je to lepsie ako tie od maggi 😀 😝

babajaga
2. sep 2012

@mummy01 dakujem

lussy23
2. sep 2012

@mummy01 super recept

yennn
autor
2. sep 2012

@mummy01 mysliš ozajstne zemiakove lupienky? Nie cornflakes (tak som to niekde čítala)? Mňam, to môže byť dobré

mummy01
2. sep 2012

@yennn obycajne slane lupienky a je to vyborne,aj kuracie prsia su stavnate.Da sa to aj s cornflakesami,to je zdravsia verzia.

hamptonka
5. aug 2015

vcera som skusila v trube ten chlebik vo vajci ,aj so salamou a syrom ,a rozhodne uz sa nevratim k panvici ...ziaden smrad doma ...z vyprazania ,je to rychlo plny plech ,a mozem sa venovat deckam nestriehnut ci pri vyprazani ked sa mi motaju v kuchynin nieco prskne ...a chutili uzane ..aj moj vyberavy syn 4 r povedal dobry chlebik...

moni244
5. aug 2015

@hamptonka aj ja som tak robila, vela chlebadoma, von teplo, smazit sa mi nechcelo, tak som to supla na plech, dala sunku, vajicka vymiesala s pizza korenim a posypala struhanym ostiepkom

hamptonka
5. aug 2015

ano a este aj to teplo odradza od varenia ..ale toto je rychle ..to korenie vyskusam ..ak sa robil len vo vajci bez syra davala som majoranku ..a piekol sa na panvici ..

zuzica4
17. aug 2015

@hamptonka prosim ta ako to presne pecies? ja som vymstila plech ale sa mi to lepilo

hamptonka
17. aug 2015

svokra na normalnom plechu ja na silikonovej podlozke

zuzica4
17. aug 2015

@hamptonka vdaka

Tu začni písať odpoveď...

Odošli