Slow cooker, resp. pomalý hrniec

bombulka1987
13. máj 2022

Ahojte, chcem sa opýtať tých, ktorí máte skúsenosti s pomalým hrncom. Uvažujem o jeho kúpe, no za prvé premýšľam či sa nestane že sa na neho po čase vykašlem a budem mať len ďalšiu miesto zaoberajúcu haraburdu v kuchyni. Zaujíma ma čo v ňom varíte - dočítala som sa najmä o jedlách s omáčkou, polievkach - to by mi vyhovovalo. Tiež by ma zaujímalo či je naozaj pravda že môžem ingrediencie vložiť dnu a nestarať sa - nepripáli sa, nevykypí, samo sa vypne. Tiež si všímam, že niektoré majú možnosť nastaviť si teplotu, niektoré majú len 2-3 režimy nastavenia, nie konkrétne stupne, tak neviem čo je lepšie. Ďakujem za odpovede, rady, tipy 🙂

alisaela
13. máj 2022

Ja som kúpila, nepoužívam každý deň ani každý týždeň, ale neľutujem. Napríklad na mäsové vývary oveľa lepšie ako klasický hrniec. Akurát by som si teraz vybrala taký, v ktorom sa dá už aj mäso zatiahnuť. Lebo na niektoré recepty to proste treba. Super na hovädzie ragú, sviečkovú a tak. Ja mám crockpot ma iná high, low, warm a nastaví sa čas.

bombulka1987
autor
13. máj 2022

@alisaela Ďakujem Ti za odpoveď 🙂 A stačia Ti tie 3 režimy nastavenia teploty? Podľa čoho vieš, ktorú nastaviť?

alisaela
13. máj 2022

Iba tak pocitovo od oka😄. Alebo podľa receptov. Mám dieťa, čo ma rok a pol, takže ak sa to trošku rozvarí, nevadí. Väčšinou dám na úvod high, nech sa rýchlejšie zohreje a už keď začne prebublavat pomaličky, tak prepnem na low. Dôležité je neotvárať často. Robila som aj celé kura, nebolo chrumkavé, ale zato šťavnaté. Králik bol super. Lebo to proste nevysusis

bombulka1987
autor
13. máj 2022

@alisaela Ďakujem 🙂 A ešte ak môže, z akého materiálu máš tú vnútornú nádobu?

katkaseiner
13. máj 2022

zveziem sa, uz nejaku dobu nad nim uvazujem

alisaela
14. máj 2022

Myslím, že by to mala byť kameninova 🤔 je veľmi ťažká, dá sa dat aj do umývačky aj do rúry, keď treba čosi pripiecť.
Pomalý hrniec CrockPot SCCPBPP605

veronikap91
14. máj 2022

@alisaela inak minule som niekde čítala, že prepínať z high na low nemá zmysel,pretože ide stále o tú istú teplotu varenia a rozdiel je len v tom, ako rýchlo sa na ňu hrniec vyhreje.

bombulka1987
autor
14. máj 2022

@alisaela a teda v tejto kameninovej sa mäsko zatiahnúť nedá, tak?

alisaela
16. máj 2022

@veronikap91 je to možné. Ale tak tak využívam to rýchlejšie nahratie.

alisaela
16. máj 2022

@bombulka1987 noo on sa nahrieirva relatívne pomaly a nikdy to nedosiahne vysokú teplotu, takže napr hovädzie väčšinou zatiahne na panvici, poprasim múkou a potom preložím. Ale väčšinou tam aj tak iba nahádžem všetko a neriešim.