Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Smotanová torta

labelo
1. máj 2013

chcela by som urobit taku tu klasicku smotanovu tortu piškoty ,smetana ovocie,ale chcela by som si ju vylepšiť tým,že by som pridala roztopenú bielu čokoládu,poradte kam ju mám pridat či do smetany alebo vyšlahanej šlahačky a asi vychladnutú nie vrelú? a stuhne mi to ak by som tam tu čokoládu dala?do šlahačky dam jeden stužovač,dakujem

sabina1975
1. máj 2013

Ak tam chces dat coko tak by som ju dala do slahacky :do hrnceka daj zohriat nesmie vriet slahacku a pridaj 200gramov coko rozmiesaj a po vychladnuti daj do chladnicky a potom ju normalne vyslahaj zmiesaj s kyslou smotanou atd ja to takto robievam a velmi nam to chuti

patesladko
1. máj 2013

ja som také robila s tmavou čokoládou, keď som chcela šľahačku trochu zafarbiť a ochutiť, aby som mala krajšiu ozdobu navrchu.. najprv som si vyšľahala šľahačku, nie až úplne do tuha.. inak šľahačku je dobre šľahať v ľadovej "lázni"- do väčšej misky ľad a voda a menšiu so šľahačkou položíš do nej, vlastne všetko, čo prichádza do styku so šľahačkou by malo byť studené.. tú čokoládu som tam naliala, keď už bola pomerne vychladnutá, ale ešte nezačala tuhnúť.. tým, že som dávala kvalitnú tmavú čokoládu mi to ešte dodatočne zatuhlo a šľahačka bola pomaly tuhšia ako krém, biela predpokladám až tak veľmi nestiahne, ale určite to držať bude 🙂

mysicka123
2. máj 2013

ja nepridavam slahacku vobec. Do poslednej smotanovej vrstvy zmiesanej s cukrom pridam granko (alebo kakao alebo cola cao - podla toho, co mam doma), mnozstvo podla chuti a hned je posledna vrstva hneda. Vsetkym to tak chuti a nie je to vobec narocne na pripravu...

labelo
autor
2. máj 2013

no ja som tu tortu robila do tortovej formy a vobec mi nedržala,jedli sme to tak,že sme si lyžičkou dali do misky,sice sa zjedla,ale neviem kde bola chyba ked to nestuhlo iba tak trocha 😖

stanka37
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lela88
Odpoveď bola odstránená
Zobraz