icon

Som jediná, kto pečie málo na sviatky?

21. dec 2023

Baby, to som jedina ktorá každoročne robí na vianoce len linecke a medovníky tým to hasne?
Na silvestra nejaké guličky kokosové k tomu a finito?
Keď vidím koľko toho pečiete ako to máte krasne nachystane ak do predajne ...
To pečiete celej rozvetvenej rodine?

autor
21. dec 2023

@majkakvet juj ♥️ presne

mon1806
21. dec 2023

Ja nepeciem nič

silvike
21. dec 2023

@simsalabim dakujem ;)

ibatanecnica
21. dec 2023

@iv007 ja robím šalát iba do malej misky. Ja si robím taký dietnejší. Muž si nosí od mamičky majonézový a dcéra to neľúbi. A máme tiež lososa, zemiaky, zeleninu k tomu a mužovi vysmažím 2 ks kapra. Polievku máme tiež jednoduchú. Úplne stačí,

autor
21. dec 2023

@petronellla87 najlepšie je byt v prvom trimestri cez Vianoce 🤣 ako som to mala ja 🤮😁

ibatanecnica
21. dec 2023

autorka - ja tiež, len som grcala a ležala.

asemrakova
21. dec 2023

Ja som upiekla len medovníky. Muž si spravil vanilkové rožky pre seba 😀 bohuzial svokra upecie milion kolacov a donesie aj ked povieme, ze nic nechceme, ja si dam max.strudlu takze to potom je muz alebo to konci v kosi. To, ze je sviatok neznamena, ze idem sa prejedat

autor
21. dec 2023

@kataka10 mnaaaaaaam ☝️😁 ja tiez som na slanne.my ani počas roka niesme koláčove typi ale dat si hamburger to už áno 😁
@mikadooo haha pravda veľká 😁 ja tiez idem len zajtra možno na yie perníky a linecké 😁

syslik81
21. dec 2023

nepeiem vobec... u nas to aj tak nik neje..kupia sa chipsy oriesky a dovidenia

minenkak
21. dec 2023

U nás ešte ani nezačali Vianoce,nie to ešte piecť

autor
21. dec 2023

@lenka2710 tak to je niečo iné ako len pre vlastnú spotrebu...moja švagriná vypeka tolko čo ty pre 4ludi😁
@ibatanecnica skvelé 😁 vyskúšam niekedy 👌🏼
@jamimo u nas toto isteee🤣🤣👌🏼
@iv007 naaadhera a jednoduché 😍. tiež nezdobim medovníky 😁

autor
21. dec 2023

@minenkak 🤣🤣🤣🤣👍🏼👍🏼♥️ naj

tiezjedna
21. dec 2023

Určite nie si jediná😉 U nás sa robia medovníky na Mikuláša a na Vianoce pečiem iba vanilkové a parížske rohlíčky a crinkles. Tento rok bez crinkles a ostatné dvoje len z jednej dávky, pretože hneď 25. odlietame preč.

liusa82
21. dec 2023

nie si jediná.Aj my tak robíme.Rohlíčky,pagáčiky doma také jednoduché s čím nebude moc papračka a ostatok som dala objednať, teda upiecť cukrárke čo to vie a vyžíva sa v tom🙂 ale tiež len tak jednu krabicu lebo u nás sa toho vela nepoje čo sa týka koláčov a zákuskov

muchotrafka298
21. dec 2023

Ja som tento tyzden upiekla par druhov, mozno tak 5-6 ale fakt z polovicnych davok alebo ani to nie. Nieco nove som chcela vyskusat, tak som urobila aj co zvycajne nie. Ja nie som bohvieaka pekarka, neviem ako by som urobila 30 druhov. Jeden kamarat sa vzdy chvastal tym, ze jeho zena spravi 20 druhov. Ano, sice to bolo, ale polovica bola linecke take, onake a dalsich 5 druhov boli medovniky zlepene, lekvarove, obycajne. Kto chce, nech ma. MOja mama kedysi robila bezne 15 druhov, jedli sme to velkej noci a potom to skoncilo u sliepok. Nerozdavam nikomu, maximalne dam jednemu kamaratovi, co zije sam alebo prinesiem zopar kusov do prace.

iwesska
21. dec 2023

Ja peciem 9 druhov, vsetko postupne bez stresu. Nie preto,ze ich potrebujem jest, ale preto,ze pecenie je pre mna relax a keby som to mala kde dat a mal zjest,tak napeciem aj 20 druhov😁Rada skusam nove recepty a nastastie ich ma kto ochutnavat😄

tana85
21. dec 2023

riadim sa podla svojich moznosti a potrieb nasej rodiny, netusim kto kolko robi a pre koho. upiekla som 6 druhov (na teba asi zbytocne vela), ale nic dalsie nedopekam uz medzi sviatkami ani na silvestra. vsetko len po jednej davke. sme 2 dospeli a 2 deti, pride na navstevu mama a svokra, mozno susedia. suche sa dojedaju az do polky januara, nikdy sa nic nevyhodilo 🙂ja myslim, ze kazdy ako to citi - rodina, co nie je velmi na sladke nema dovod vypekat, a aj to je uplne v poriadku.

tana85
21. dec 2023

@asemrakova boze, toto neznasam lebo sa neopyta a druha vec - su to kupenske, takze pardon, ale dam prednost vlastnym kde viem co, som dala...

petronellla87
21. dec 2023

Ja som zrovna v tom obdobi ze mi presli nevolnosti a zozrala by som aj chromemu z paty vsetko😂 tak som dnes pre istotu upiekla este jeden druh😁😁😁

hortenziaj
21. dec 2023

Ja pečiem len také co sa rýchlo musia zjesť a na ak nebudem mat aktuálne chuť. Tajze na štedrý deň alebo rped na pečiem nejakú tortu s krémom a na Silvestra nejaké poháriky s piškótami, pudingom a krémom urobím. To je všetko. Moja mama tiež len strudlu a jeden kremes urobí, to keď prídeme ochutnáme u nich.
A svokra vypeka riadne veľa, a potom nevie co s tým tak rozdáva, až nasilu tisne. Ja potom neviem co s tým, u nás sa to moc neje, minulý rok to skončilo v koši žiaľ a tento rok uvidíme, či si dá povedať.

hortenziaj
21. dec 2023

@asemrakova bože presne ako u nás, ale nevysvelime a ešte sa urazí ze nechceme a ona napiekla a ona si bez pečenia nevie predstaviť vianoce, len ona to neje potom.

zmrzlinka2021
21. dec 2023

My pecieme iba jeden kolac a to robí moj manzel.
Ja piect neviem a nevidim uz toboz zmysel mat x druhov sladkosti. Pride mi to take "lacne", len sa napratavat denne, vykrmovat. Kolac ma byt za obedom - 1 kus. Ak nachazdam radost v jedle, je to o psychike, prazdnote. Dopriat si neznamena futrovat sa, ale vychutnavat, mat radost a hlavne mat mieru.

20erika07
21. dec 2023

Ja peciem medovniky kvoli dcére, linecke kvoli synovi a salkove suhajdy kvoli mne a mužovi. Vcera som urobila cestá a taká chora som ostala ,ze neviem ci aj to upeciem ☹ plus do prace zajtra, budem mat nato vsetko jeden necely den 23.12 🙈 budem rada asi ak vobec budeme mat čosi navarene nie to este napečené :-/

asemrakova
21. dec 2023

@hortenziaj presne tak urazi sa, navyse byvame spolu na jednom dvore a aj napriek tomu ze poviem, ze nechceme, tak mi to necha na parapete pripadne donesie do domu, presne ona to neje, ale nasilu potom dava po rodine

mircalla
21. dec 2023

Nie, ja to tiez tak robim, pripada mi to vianocne obzerstvo zbytocne

xena0
21. dec 2023

Tiež mám len linecké a medovníky 😁robila som ešte jeden ale nejak sa nepodaril a odradilo má to od ďalšieho pečenia 🤪

vroni
21. dec 2023

Ja pečiem vždy 10 druhov (fuk, co plánujem, vždy skončím pri 10. Tak som sa s tým zmierila) Ale väčšinu len z polovičných dávok a dávam "vysluzky" do troch ďalších domácnosti, takže nejaké koláčove prezieranie sa sa našťastie nekoná. Ale som zase zhyrala v tom, ze nikdy nepeciem medovníky. U nás sa ich nikto ani nedotkne a ja mam na zdobenie dve totálne ľavé ruky.

ivik4
21. dec 2023

Ja robim len pernicky ( teraz nie) lebo nik tie suche stariny klasicke neje. Vsade kam prides na navstevu je to iste a bola by som nafuknuta jak prasa keby som este aj doma to mala jest. Tento rok robim 1 kremovy kolac , aj to viem ze sa zje mozno polka

bosorkabb
21. dec 2023

Ja nepeciem vôbec. Proste si objednám mix koláčov a je to. Jedine syrové praclíky som robila z jednej dávky.

nwnw
21. dec 2023

Tento rok piekol muz tusim v Kauflande. Ja este linecke spravim 23. Inak to mozem kaslat. Robim cely tyzden do 17:00 a som rada, ze stihnem aspon uvarit aj to flakam teraz. Aj upratovanie moc neprehanam.