Používame cookies. Viac informácií tu. OK

Šošovicová polievka - treba šošovicu namočiť na noc?

caroline_
17. jan 2019

Ahojte, chcela som variť šošovicovú polievku, ale teraz čítam recepty a píšu ze ju trebalo nechať namočenú cez noc. Je to naozaj nutné? Diky

saskia_98
17. jan 2019

@caroline_ nie je .. Ale bude sa trošku dlhšie variť 🙂

monikafeliz
17. jan 2019

ja dávam normálne z obchodu čo sa dá kúpiť v sáčku, nedávam cez noc namočiť a za pol hodinu je uvarená domäkka

caroline_
autor
17. jan 2019

A šošovicu varíte zvlášť, zlejete vodu a potom pridáte už do polievky alebo ju varíte v tej istej vode?

saskia_98
17. jan 2019

@caroline_ ja postavim klasika vodu, šošovica, okorenim a potom keď je šošovka už na trochu maksia, pridam zemiaky a necham uvarit. Na konci spravim zapražku, vylejem do polievky, počkam kym zavrie a vypnem. 🙂

nikadomi
17. jan 2019

Stačí namočiť aj na pol hodinku, hodinku, dve. Koľko vyjde. Netreba určite celú noc. A pokojne aj nenamočenů ako kočky vyššie píšu. Ja si nakrájam mrkvu, petržlen na kolieska, trošku na oleji ich opražím a pridám za lyžičku sladkej mletej papriky. pridám šošovicu a zalejem vodou. Soľ, korenie podľa chuti. Zemiaky niekedy dávam, niekedy nie, tie treba dať keď začne šošovica mäknúť a potom variť ešte tak zo 13minút alebo podľa zemiakov aké sů. Ja na záver pridám kúsky klobásky (nemusíš). Nezahusťujem, snažím sa dať dostatok zeleniny aby to nebolo nutné. Samozrejme môžeš pridať zápražku, či smotanu. Už podľa chuti

0silvia0
17. jan 2019

@caroline_ varíš šošovicovú polievku nakyslo so smotanou alebo číru so zeleninou?

lea202
17. jan 2019

namoc 🙂 aj ked len pol hodinku - hodinku pomoze to, nebude sa ti musiet varit tak dlho 🙂

lsimo
17. jan 2019

ja namáčam ale nie deň predtým ale skôr ráno namočím a okolo desiatej - jedenástej začínam variť a dovtedy je už šošovička mäkšia

caroline_
autor
17. jan 2019

@0silvia0 na kyslo so smotanou

caroline_
autor
17. jan 2019

Ďakujem vam za rady 🙂

laurika1432
17. jan 2019

@caroline_ držím palce, aby sa ti vydarila 🙂 😉

ink
17. jan 2019

alebo skúš červenú šošovicu, tá sa namáčať nemusí a nenafukuje z nej

selest
25. jan 2019

Na 2-3 hodinky davam

sebik0
19. mar 2019

ja davam na chvilku len do vody ale netreba trosku dlhsie nechat na malom plameni varit polievku a dosolit az ku konci ak pridavate zemiaky aby sosovica a zemiaky neboli tvrde

Tu začni písať odpoveď...

Odošli