Srnčie vnútornosti, strašne to páchne. Má to tak byť?

danette
27. júl 2019

Svokor nám doniesol od nejakého známeho poľovníka srnčie mäso. Dnes som išla variť vnútornosti...🤦🤦🤦 Našla som na internete nejaký recept... Ale tak odporne to smrdí...🤷 Hlavne tá pečeň... Najradšej by som to vyhodila von oknom. Varíte niektorá tieto veci??? Má to tak smrdieť.... úplne mi to pokazilo deň...

melipa
27. júl 2019

@danette ak je to srncie maso cerstve, z prave uloveneho srnca, tak ti smrdi asi preto, ze srnce su prave v ruji, t.j. plne hormonov, ktore mozu sposobit specificky pach masa. Vtedy niektori polovnici radi rozdavaju, lebo sami to nechcu....ale treba povedat, ze taketo maso nie je zakazane konzumovat. Len potom niekto raz ochutna takuto divinu, a povie fuj, divina je hnusna. Co je skoda.

danette
autor
27. júl 2019

@melipa ďakujem za odpoveď. Áno je to čerstvo ulovené.... No smrdí nám od toho po varení celý dom... Väčšinou varí moja mama, ale dnes sa radšej odpratala z kuchyne s nadávkami.... No charakter ten poľovník.......

melipa
27. júl 2019

@danette no ale zas az taky smrad by to nemal byt, to je uz zvlastne...a u srncov uz vobec, tam to je citit minimalne. Mozem sa opytat, ake vnutornosti varis? Lebo ja z diviny z vnutornosti v kuchyni pouzivam len pecen, srdce a oblicky. A nevarim, len restujem na cibulke. Ostatne varim psom, a to teda smrdi.

danette
autor
27. júl 2019

@melipa no presne tie čo aj ty píšeš... Boli tam aj pľúca, ale to tiež pôjde psovi...

lucka12399
27. júl 2019

@danette ono to byva aj tym ze su v ruji prave .. my sme tak mali .. ale nebol to zas taky smrad ako ty popisuješ .. len malo taky zvlastny pach😀 radsej daj fakt psovi ..