icon

Tipy na lacné varenie pri nízkom rozpočte

25. sep 2025

Poraďte čo variť pri málo peňazí

Strana
z3
kiwi3
25. sep 2025

no vidim, ze socialna situacia na slovensku sa kazdym dnom zlepsuje...

biba_18
25. sep 2025

definuj málo peňazí. a pre koľko ľudí

klarissa25
25. sep 2025

Co je malo penazi? Pre kolkych ludi? Chodis do prace?

autor
25. sep 2025

50 do 10.10

anonym_e7420d
25. sep 2025
@anonym_autor

50 do 10.10

@anonym_autor 2 týždne sa chceš prestravovať z 50e?

klarissa25
25. sep 2025
@anonym_autor

50 do 10.10

@anonym_autor a dovod preco mas 50e do 10teho? Mozno by sa trebalo nad tym zamysliet. A co sa tyka varenia predpokladam ze nejake zasoby doma mas

anonym_a15206
25. sep 2025

jedla by som zemiaky, fazula, sosovica, vajcia... a tak stale dokola. popritom rozmyslat, co s tym do buducnosti..

autor
25. sep 2025
@klarissa25

@anonym_autor a dovod preco mas 50e do 10teho? Mozno by sa trebalo nad tym zamysliet. A co sa tyka varenia predpokladam ze nejake zasoby doma mas

@klarissa25 mám nejaké základné veci potrebujem len poradiť nejaké recepty jednoduché a lacné . Budúci mesiac to bude lepšie

lucia13022023
25. sep 2025

Múka, zemiaky, šošovica, mrkva.. pripadne co máš doma. Nakupovať v akciách. Ale teda neviem, ci budeš vyjsť, 50e na dva týždne je fakt malo.

lea299
25. sep 2025

My sme napríklad dnes mali prekladané zemiaky a myslím, že to je jedno, ktoré finančne nezruinuje, nakoľko idú len zemiaky, nejaké párky, syr a smotana

autor
25. sep 2025
@lea299

My sme napríklad dnes mali prekladané zemiaky a myslím, že to je jedno, ktoré finančne nezruinuje, nakoľko idú len zemiaky, nejaké párky, syr a smotana

@lea299 zemaiky aj parky mám skúsim bez smotany aj syr tam nejakú je .ďakujem 🙏

anjelicek26
25. sep 2025

tak rano jogurt a ovsene vlocky, kupit lidli paletu jogurtov v akcii vies velmi lacno, k tomu polka bananu, na obed ako baby pisu - spravit hustu sosovicovu polievku ci fazulovu na to nepotrebujes ani mäso, pridas volske oko a mas vybavene, na veceru chlieb sunka rajcina... neviem kolko vas je, ale date to... vybrakuj spajzu, take palacinky ci lievance, zapekane zemiaky na dva dni, spenat, nic s toho nie je drahe... na mäso sa tie dva tyzdne s fleku vykasli...

anonym_e7fe46
25. sep 2025

@anonym_autor fuu to je cca 3.50/deň. Tak z toho veľa asi nenavaríš. Urob si teraz jeden veľký nákup za 50€ s postupne z toho var.

anonym_830f5d
25. sep 2025

@anonym_autor Rastú huby, ak máte radi... to sa dá v sezóne využiť a ušetriť. 😉

simsalabim
25. sep 2025

Hrachova kasa s oprazenou cibulkou, granadyr, palacinky, tekvicovy privarok so zemiakmi a kuskom masa/parky/vajce, fazulovy alebo sosovicovy privarok, cestoviny s kakaom, stare rozky (niektore supermarkety predavaju vrecka 10ks za par centov) a urobit zemlovku s jablkami ci inym ovocim, ryza na sladko /slano (rizoto/nakyp)....

negymama
25. sep 2025

kup lacnejsiu zeleninu ako cibulu, bielu kapustu, cviklu, mrkvu, - s trochou masa z toho vycaris velky hrniec borscu na dva dni.

anonym_de8484
25. sep 2025
@anonym_autor

@klarissa25 mám nejaké základné veci potrebujem len poradiť nejaké recepty jednoduché a lacné . Budúci mesiac to bude lepšie

@anonym_autor Skús omáčky (zemiakovú, fazuľovú, šošovicovú), mrazený špenát so zemiakmi, cestoviny na x spôsobov, rezance s tvarohom, fliačky, ryžový nákyp, granadír, lievance, langoše. Kúpila by som v akcii kuracie mäso a nejakú mrazenú zeleninu a rozdelila na 2 časti, a v prvej spravila soté a zeleninovú polievku s haluškami a v druhej kuracie rizoto. Alebo kyslú kapustu zapeč so zemiakmi v rúre, ak máš, pridaj plátky slaninky alebo nejakej klobásky.

anonym_580c2b
25. sep 2025

Za malo penazi kupuj v zlavach potraviny s konciacim datumom spotreby. Ovocie, zelenina, pecivo, mliecne a masove vyrobky, nic im nie je a vela usetris. Musis ale na to chodit hlavne vecer do Tesca, Kauflandu.
A co sa tyka varenia tak: Granadir, Rezance/ fliacky s tvarohom, kapustou, kalerabom. Kupit cele kurca, trup mas do polievky, nohy upiect a dat s ryzou. Z prs urobis rezne alebo rizoto. To rizoto vies spravit lacno a z hocicoho co je v akcii.. Kupis ryzu, nejaku zeleninu, sampinony alebo kuracie maso/ tofu v akcii a mas. Zemiaky so smotanou, kyslym/ acidofilnym mliekom. Strukoviny- sosovica, fazula, hrach a z toho polievky, privarky su zdrave aj syte. Spagety s omackou a syrom. Krupicova kasa, puding. Segedinsky gulas s trochou masa alebo sojovym masom.

anonym_5df49a
25. sep 2025

@anonym_autor kuracie stehná z toho polievku, rizoto, kapustovu, fazuľovu, šošovicový polievku, granatir, halušky s kapustou, karé kúpiš v Lidli za 4,50 na 2 dni na šťave, makovku jogurt, kelovy prívarok vajce, párok.ako múčne jedlá radšej kúp mäso ak zasýti a máš na viac dní,

victory7897
25. sep 2025

No pozrieť do špajze čo máš ,čo treba kúpiť a urobiť jedálniček do 10.10..napísať si ho a podľa toho ísť
Nevieme koľko má členov Vaša rodina a či máte aj obedy (škola ,práca)
Aj na YouTube majú videá recepty za 5€ atď môžeš sa inšpirovať

zuzubb007
25. sep 2025

Reálne za 50 euro, jedine tak suché rožky, a suché cestoviny na tak dlhú dobu, je to 3 eura na deň, prepáč ale to dám na deň na toaletách a vyťahovanie vreckovky len toľko, ešte som nezačala ani jesť, tak jedine pečivo, daka najlacnejšia nátierka, a cestoviny, z tohto nevyrobis zazraky

luccys
25. sep 2025
@kiwi3

no vidim, ze socialna situacia na slovensku sa kazdym dnom zlepsuje...

@kiwi3 Ja milujem Fi....ok, uz som ticho🙂

lea299
25. sep 2025
@anonym_autor

@lea299 zemaiky aj parky mám skúsim bez smotany aj syr tam nejakú je .ďakujem 🙏

@anonym_autor neviem, či to nebudeš mať suché keď nedáš smotanu ale vyskúšaj. Ešte som zabudla, že som dala aj vajíčka ale tie tam vôbec nemusíš dávať ak nemáš doma

negymama
25. sep 2025
@zuzubb007

Reálne za 50 euro, jedine tak suché rožky, a suché cestoviny na tak dlhú dobu, je to 3 eura na deň, prepáč ale to dám na deň na toaletách a vyťahovanie vreckovky len toľko, ešte som nezačala ani jesť, tak jedine pečivo, daka najlacnejšia nátierka, a cestoviny, z tohto nevyrobis zazraky

@zuzubb007 je tohrozne malo aj pre jedneho ci dvoch ,nieto pre celu rodinu.,
my mynieme 30 eur ...denne.

akinom22
25. sep 2025

urobila by som hustú polievku aspoň na viac dní a k tomu chlieb, granadír, cestoviny s tvarohom, makom, ale už tu myslím ženy spomínali,,,ale určite niečo prívarkové alebo husté polievky a áno treba si spísať zoznam a podla toho nakup a varenie...treba tak začať, aj napr. z jedného kuraťa vieš zázraky čo sa týka varenia urobit..perkelt a trupy polievku , obrala by som masko a más plny hrniec perkeltu s haluškami alebo cestovinami...a aj halušky na x spoôsobov...držím palce...

anonym_f09662
25. sep 2025

Niekedy sa vravievalo "žiť o suchom chlebe a vode." Dnes už aj na ten chlieb musíš mať dosť peňazí 🥺

zuzubb007
25. sep 2025
@negymama

@zuzubb007 je tohrozne malo aj pre jedneho ci dvoch ,nieto pre celu rodinu.,
my mynieme 30 eur ...denne.

@negymama presne my tiež 30 eur niekedy aj viac na deň pre 4 roch, skôr by autorka mala pouvažovať ako ísť niekde na brigádu alebo upratať alebo čo, takto sa neda žiť bez jedla

abbey1
25. sep 2025

Strukovinové polievky, prívarky. Na raňajky kaše:ryžová, pohankova a podobne s ovocím. Ďalej cestoviny s pestom, špenátom a podobne. To urobíš za lacný peniaz. Na trhu pozrieť zeleninu v zľave a urobiť lečo.

negymama
25. sep 2025
@zuzubb007

@negymama presne my tiež 30 eur niekedy aj viac na deň pre 4 roch, skôr by autorka mala pouvažovať ako ísť niekde na brigádu alebo upratať alebo čo, takto sa neda žiť bez jedla

@zuzubb007 my sme piati, z toho dvaja zravi pubertaci, ale do tej sumy neratam obedy v jedani pre synov a muza. stredoskolak plati za obed 3,10/obed! , min. rok to bolo 2,20 eur - košice.

viestta
25. sep 2025
@anjelicek26

tak rano jogurt a ovsene vlocky, kupit lidli paletu jogurtov v akcii vies velmi lacno, k tomu polka bananu, na obed ako baby pisu - spravit hustu sosovicovu polievku ci fazulovu na to nepotrebujes ani mäso, pridas volske oko a mas vybavene, na veceru chlieb sunka rajcina... neviem kolko vas je, ale date to... vybrakuj spajzu, take palacinky ci lievance, zapekane zemiaky na dva dni, spenat, nic s toho nie je drahe... na mäso sa tie dva tyzdne s fleku vykasli...

@anjelicek26 nie paletu jogurtov, kupit kilove vedro, to vyjde na jednu porciu uplne inde ako nejake napodobeniny jogurtov za par centov.

Strana
z3