Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Tlakový hrniec Tefal Clipso Control - recepty

zilakovam
9. feb 2013

Ahojte maminy, kupila som si tento tlakovy hrniec a trochu mam z neho strach ☹ ..este nikdy som v nom nevarila, tak neviem ako zacat 😒 . Kolko minut varit ryzu, strukoviny atd...prosim skusenejsie, co maju tento typ nech, napisu overene receptiky, a potraviny kolko treba varit. Vopred dakujem 😵 😵 😵 😵

suuzi
10. feb 2013

sak by si tam mala mat knizku s reeptami
http://www.tefal.sk/All+Products/Cookware/Tlako...

ale v zasade, v tlakovom hrnci uvaris vsetko co v normalnom, len rychlejsie.
takze ja v tlakovom hrnci varim kukuricu- ked je sezona a hovadzie maso, lebo to v normalnom hrnci trva dlhsie....
inak ho nepouzivam, lebo pokrievku nemozem dat do umyvacky, lebo tam ma gumenne tesnenie a nechce sa mi pokrievku umyvat rucne🙂

som ti nepomohla, ze?🙂))

josenka
10. feb 2013

@zilakovam Dĺžku času by si mala nájsť v knižke, ktorá bola pri tlakovom hrnci, ako píše aj suuzi. Inak, ja v ňom varím veľmi rada vývary, napr. kurací cca 40 minút, nezakalí sa, guláš som v ňom rada robila, lebo trval cca 1 hodinu, španielske vtáčky podľa mäsa, či dávam bravčové alebo hovädzie. V podstate v ňom môžeš variť čokoľvek podľa klasického receptu. Akurát po tom, čo zavrieš hrniec, tak to trvá kratšie. Ja som tiež mala zo začiatku strach, najmä na konci pri vypúšťaní pary, ale teraz som naozaj rada, že ho mám, varenie je rýchlejšie a aj zdravšie.

tehulka2011
10. feb 2013

ja ho mam asi mesiac a som s nim velmi spokojna, varievam fazulu (okolo 30 min), alebo ine strukoviny (hrach staci 15-20 minut), vcera som robila mlade hovadzie to bolo za polhodinu hotove takze super, nemas sa coho bat, postupuj podla navodu a bude dobre 🙂

zilakovam
autor
10. feb 2013

@suuzi
@josenka
@tehulka2011 dakujem 🙂 , v tej knizke je velmi malo receptov...ale musim si ju lepsie prestudovat 🙂 a pustim sa do toho 😉 este raz vam dakujem 😵 😵 😵

klementinnka
21. feb 2013

Ahoj, ja mám tieto hrnce niečo vyše roka a som s nimi maximálne spokojná. Varím v nich skoro všetko. V knižočke, ktorá bola pri hrncoch pribalená nie je veľa receptov, ale je tam jedna strana, kde máš približný čas varenia jednotlivých surovín. Napr. ryžu varím 8 min odvtedy čo sa ventil s parou uzavrie (podotýkam, že sa ešte nikdy nerozvarila, ani po 8 min. nebola tvrdá, zemiaky varím 6 minút....atď.
Dokonca som veľakrát použila napr. hovädzie mäsko priamo z mrazničky, vložila som ho iba opláchnuté do hrnca, samozrejme so všetkými ingredienciami a o 45 minút som mala hotové. Vybrala som mäsko, pokrájala a doupravovala ...
Neskutočne sa pri týchto hrncoch šetrí čas , samozrejme aj energia a určite pri kratšom varení ostane aj viac vitamínov.
Vôbec sa varenia v hrncoch neboj, to je len počiatočný strach z nepoznaného.....

Tu začni písať odpoveď...

Odošli