Torta - mascarpone verzus malsový krém

natal1230
8. feb 2022

Ahojte baby, potrebujě surne poradit. Akurat peciem tortu na zajtra (nie na objednavku, len tak pre radost). Korpus je piskota, naplnim ho cucoriedkovym kremom z mascarpone a tvarohu. Na obtretie by som chcela pouzit len nejaky biely krem, lenze s mascarpone kremom na obtretie nemam dobru skusenost, vzdy mi zacal stekat aj ked bol zachladeny :/. Napadlo mi urobit bielkovo maslovy krem, ten pekne drzi, len si neviem tie chute predstavit... vo vnutri mascarpone krem a dookola maslovy... mate nejaku skusenost? Bude to spolu okey? Alebo mam radsej skusit na obtretie mascarpone krem? Pripadne mi mozete poradit aj pomery mascarpone a slahacka... lebo mne to furt steka 🤷🏽‍♀️ Dakujeeem 🤍

eeffka
8. feb 2022

@natal1230 ja robim pomer 250g mascarpone a 1 vyslahana 200ml slahacka a drzi to ako malta

enoula
8. feb 2022

Naposledy 500g mascarpone, 250ml slahacka, 250g hladky tucny tvaroh, drzalo niekolko dni v pohode. Slahacku zaslahavam ale tekutu, nie vyslahanu

araavdva
8. feb 2022

ja dávam aj tak že dovnutra mascarpone a von swiss a v pohode aj chuťovo. MA mascarpone robím od oka mascarpone dam miešať a dolievam šlahacku do požadovanej konzistencie. Ale cca to je 500g mascarpone a 250 sľahačka.

pinkgirl
8. feb 2022

Ak máš obavy zo stekania krému z mascarpone, tak si ho poisti a zašľahaj do neho Želatínový stužovač za studena dr.oetker. Stojí cca 1€ a nebudeš mať starosti, prášok len nasyp a poriadne vyšľahaj krém.

matula77
8. feb 2022

ja na obtieranie pouzivam uz dlho 2x mascarpone 1x cream cheese + praskovy cukor. velmi dobre sa s tym robi, pekne sa da uhladit, dobre chuti aj drzi

natal1230
autor
10. feb 2022

dakujem baby za odpovede 🙂 ste super, riskla som to s 250 mascarpone + 125 slahacka a drzaaal.. takze predtym som asi davala zle pomery alebo zle vyslahala slahacku, neviem.. torticka mala uspech, este raz dakujem za rychle odpovede ❤️

natal1230
autor
10. feb 2022

@matula77 ten cream cheese sa chystam vyskusat aj ja, nie je to slane? raz som takto davala tusim manu natierku a krem mi nechutil 🤷🏽‍♀️ ale citala som, ze ten z kauflandu je dobry.. aky kupujete vy? 🙂

matula77
11. feb 2022

@natal1230 nie je, oproti mane to ma neutralnu chut, lebo ta je vyslovene kysla/slana. Ja som robila aj s lidl cream cheese (trosku kyselkavy) aj philadelphia (ta mi prisla viac bez chuti) a obidvoje dobre. Odkukala od jedne sikovnej zienky co pecie na zakazky(ja len tak pre nas a kamaratov a tak)

natal1230
autor
11. feb 2022

@matula77 ale pouzivate len na obtieranie tort ci aj do vnutra? 🙂 dakujem za tip

matula77
11. feb 2022

@natal1230 on by bol dobry s ovocim aj ako plnka, ale je taky tuhsi oproti naslahanym plnkam. Ale u nas vacsinou ide termix a salco/mascarpone, cize tymto len obtieram 🙂

natal1230
autor
20. feb 2022

@matula77 ďakujem 🙂