• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

UK recepty

20. mája 2011 
15. okt 2008 o 11:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Julia ty myslis pre deticky ci pre nas?
30. okt 2008 o 10:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Inac zboznujem tento:
Bubble and Squeak

Serves 4

450g (1lb) Potatoes, cooked and mashed
225g (8oz) Cabbage or Brussel Sprouts, cooked and finely chopped
25g (1oz) Butter or Oil
1 Onion, finely chopped

Heat the butter or oil in a large frying pan.
Add the onion and cook until soft and transparent.
Add the potatoes and cabbage (or sprouts).
Mix well.
Fry over a medium heat, turning occasionally, for 15 minutes or until golden brown.
30. okt 2008 o 10:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby, ja som v anglicku jedla doma peceny Banana cake, nemate nan recept...sli do toho zo dva banany a zda sa mi ze aj nastruhana mrkva....uz si moc nepamatam, ale bol vyborny.... :unamused:
30. okt 2008 o 10:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
nieco taketo ukana?no ja som ho este nerobila:
Banana and Carrot Cake

3 medium eggs
175g soft brown sugar
175g plain flour
2 tsp baking powder
1 tsp salt
1 tsp bicarbonate of soda
175ml sunflower oil
175g walnut pieces
2 ripe, medium bananas, mashed
175g grated carrot

Icing
75g butter, softened
75g cream cheese
150g icing sugar, sifted
1 tsp vanilla extract
Chopped walnuts, to decorate
1. Preheat the oven to 170°C, gas mark 3. Grease a 20cm-diameter cake tin with removable base.
2. Beat the eggs and the sugar together until thick. Sift in the flour, baking powder, salt and bicarbonate of soda. Mix well then add the oil and walnuts, then the banana and carrot.
3. Pour into the tin. Bake for 1¼ hours or until a skewer comes out clean. Cover with foil if it begins to brown too much. Cool on a rack.
4. For the icing, beat the butter and cheese together, then add the sugar and vanilla. Spread on the cold cake. Finish with walnuts.
30. okt 2008 o 10:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tento je fakt yummy
Treacle Tart
Serves 4


Ingredients:

200g/7oz Shortcrust Pastry
100g/4oz. Golden Syrup or Black Treacle or half and half
The juice of ½ a Lemon
50g/2oz Fresh White Breadcrumbs

Instructions



1. Preheat the oven to 200C, 400F, Gas mark 76
2. On a floured board, roll out the pastry and use to line a 23cm/8 inch flan tin. Line with greaseproof paper, fill with baking beans and bake in the oven for 10 minutes.
3. Meanwhile, very gently heat the treacle and lemon juice in a small saucepan.
4. Remove the beans and paper from the pastry case and sprinkle the breadcrumbs evenly over the pastry.
5. pour the treacle mixture over the breadcrumbs evenly then return to the oven and bake for 20-25 minutes. Serve hot with custard.

:stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
30. okt 2008 o 11:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
myslim ze najlepsie tu maju tie dezerty,tie ich roast dinners ci pies nemusim.
30. okt 2008 o 11:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
leni3, diiiiiiiiiiiiiiky, bude to nieco take, idem oprasit slovnik a moju zasobu anglictinu :grinning: :grinning: :grinning: myslim, ze som to jedla bez polevy, tak priprave cesta rozumiem :grinning: idem piect.....stale mame doma banany, co uz nik nechce a minule ma napadol tento kolac, tam sa daju pouzit aj take hnedsie banany :wink:

ja som vedela, ze na MK najdem vsetko :grinning: :dizzy_face:
30. okt 2008 o 11:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
hi hi som rada ze som pomohla ale ako som uz pisala ,este som tento recept nerobila,nasla som ti ho len z netu.Tak vela stastia s pecenim,daj vediet potom aky bol :wink:
30. okt 2008 o 11:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte,
ja mam pre vas vyborny recept z poru.

2 pory (take tie vacsie) odkrojit z neho stvrtku -to tmavozelene
3 velke zemiaky
2 polievkove lyzice masla (nabrat , nie rozpustit)
1 kocka kuracieho bujonu alebo zeleninovy rozpustit ho v 900ml vriacej vody
potrety 1 strucik cesnaku
200 ml (2 dcl) studeneho mlieka - kravske ( aj mensie deti mozu kravske mlieko v jedeni uz od 6mesiaca)

Por rozrezeme napolovicu pozdlzne a potom na male kocky (1.5cmx1.5cm priblizne)
Usmazime ho na masle spolu s cesnakom cca 15minut, potom pridame na kocky nakrajane zemiaky, 900ml vyvaru a nechame varit na strednom ohni asi 15-20 minut...5 minut pred koncom pridame mlieko.Nakoniec rozmixujeme rucnym mixerom a pre dospelych odporucam pridat korenie , pripadne sol...
Je to vyborne, zdrave a rychle....
Este je dobre uvarit trosku extra zemiakov (respektive ak zvysilo z predosleho dna) a dodat potom do rozmixovanej polievky..
DOBRU CHUT..
30. okt 2008 o 12:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Jen tak pro zajímavost - nevíte někdo, jak se přeloží squash - nebo butternut do češtiny?
Vypadá to jako tykev, bývá to žluté, ale prý to může mít i jinou barvu.
Objevila jsem to v UK, je to hrozně mňam (dítě to teda nechce, což nechápu, ale já se po tom můžu utlouct).
10. nov 2008 o 16:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
listicko: Podle "Kluků v akci" by to měl být pastiňák. :wink:
11. nov 2008 o 12:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
listicka, ja som to tiež raz kúpila - no, bude to dáky druh tekvice, bolo to výborné, ale strašne tvrdé. Z polovice sme robili placky a z polovice polievku a máš pravdu, bolo to výborné.

Inak už sme doma, ale v UK sa dá jednoduchšie zohnať zdravá strava a rada som tam robila sójové kocky so všelijakými tými omáčkami, hlavne čínskymi. (ale nie curry, hlavne nie tú ich verziu - štipľavú a pikantnú :stuck_out_tongue_closed_eyes: )
11. nov 2008 o 18:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
holky, díky. Když zadám do google image pastiňák, tak mi leze něco jinýho, spíš takovej celer :grinning: ale podívám se potom v obchodech v Čechách, už brzy jedem.
Teri, my to zatím děláme jen tak, že to rozkrájíme, to jde teda pěkně ztuha, povaříme doměkka, dáme na to trochu másla (manžel dává i trochu cukru, ale ono je to sladký už samo o sobě) a jíme jako přílohu.
Ale našla jsem i recept, že se to zapeče s brambory a smetanou, to musí být mňam, to taky zkusím.
11. nov 2008 o 19:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fiha aka super tema :grinning:
11. nov 2008 o 19:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a teri, jak děláš tu polévku a placky?
12. nov 2008 o 10:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
do polievky môžeš tú tekvicu nakrájať a urobiť ju na kyslo, placky - nastrúhaš, môžeš primiešať aj zemiaky a potom normálne ako zemiakové (bramborové :slight_smile: ) placky - cesnak, cibuľa, korenie, soľ, majoránka. Inak to sa dá robiť aj z iných druhov tekvice, z patizónu a z cukety - tá ak je mladá, ani šúpať netreba.
12. nov 2008 o 20:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
12. nov 2008 o 21:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som si oblubila tuto stranku s receptami pre deti: http://www.wholesomebabyfood.com/foodsbytypeandage.htm
Pisu tam o roznych surovinach(ovocie, zelenina, maso, ...), ci su vhodne pre deti, od akeho veku, co obsahuju a co sa z nich da uvarit. Uz som skusala recepty zo sweet potato a butternut squash.
14. nov 2008 o 19:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
betka, ta stránka je skvělá!
teri, tak jsem dneska zkusila ty placky - napůl s bramborama a je to vynikající
včera jsem udělala kuskus s krůtími prsíčky na nudličky a na kostičky nakrájenou cukínou a tím squashem a bylo to taky moc dobrý
14. nov 2008 o 20:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
listicka, jéj, to som rada, že Ti chutilo - predpokladám, že celej rodinke :slight_smile:
ja teraz nemám veľa času vyvárať všelijaké dobroty, ale však keď začnem malému variť, tak už sa popri ňom zvezieme aj my a možno hodíme aj nejakú anglickú špecialitku (len nie typické anglické raňajky :stuck_out_tongue_closed_eyes: !) :grinning:
14. nov 2008 o 22:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
já dělám taky takový rychlovky, nemůžu se s ničím moc patlat, to mi pak dítě visí na nohavici a usedavě pláče, že se mu nevěnuju :grinning:
na Angličanech je legrační, že za zdravý jídlo považujou fish and chips (ryba je přeci zdravá a chips jsou vlastně brambory :slight_smile: a už je jim jedno, že je to napuštěný kilogramem tuku
a v klobáse je protein, ten je taky důležitej...
15. nov 2008 o 13:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
najsmiešnejšie mi bolo, keď sme mali raňajky v kantíne a "tí najväčší" (rozumej najtlstejší) raňajkovali musli s mliekom, na obed nič a potom mali iste doma "očistný deň" - vyčistili chladničku :grinning: . Inak to nevidím, lebo pri takom stravovaní by sa nám museli strácať pred očami.
inak tie hranolky - bolo mi z toho až smutno, že dieťa ani chodiť poriadne nevie, ale už má v ruke (zatiaľ mini) porciu hranolkov :frowning2: - nuž, čo dodať, veď sú najobéznejší národ
15. nov 2008 o 21:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Listicka20 Butternutsquash je cesky muskatova tykev. Ja z toho delam budto jidlo male, nebo nam polevku. Oloupu, povarim, pridam chilli, sul, pepr, kokosove mleko a rozmixuju.
ja pouzivam na hledani receptu podle ingredienci: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/
17. nov 2008 o 17:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte baby, vopred sa ospravedlnujem, ze som mimo temy, ale surne potrebujem pomoc: zajtra idem do londyna a chcem sa spytat, ake je tam pocasie? Na nete pisu 19-21, mam velku dilemu, ci mi staci svetrik, sako alebo potrebujem bundu. Som dost zimomrava, ale cestujeme ryanairom, takze musim brat do uvahy i malu kapacitu kufra v pripade, ze by bolo teplo. Dik za kazdu odpoved, pomoze :wink:
20. máj 2011 o 20:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok