Vajcia do tiramisu, áno alebo nie?

borihh
14. júl 2019

Idem robiť prvýkrát tiramisu a niekde píšu, že do mascarpone pridať vajcia a v iných receptoch to nie je.. tak neviem, vy dávate?

fkata
14. júl 2019

@borihh Ja áno. Žĺtka zmiešam s mascarpone a bielka šľahám osobitne, ako aj smotanu na šľahanie. Potom všetko dokopy.

ivkazba
15. júl 2019

@borihh do tiramisu idú vajcia. Takže ak máš recept bez vajec, tak to nie je tiramisu a iba to tak niekto nazval

katka708
15. júl 2019

Ja bielka nedávam a žĺtka najskôr vyšľahám s cukrom nad parou. Vtedy to dávam jesť aj deťom. Ak to jedia len dospelí, tak dám aj surové ale domáce čerstvé. Z obchodu by som nepouzila

sofistikovana123
15. júl 2019

Ahoj, v pravom talianskom tiramisu su vzdy vajicka, niekto pridava len zltka, niekto aj bielka. Najjednoduchsi recept, ktory v taliansku pouzivaju je na kazdych 250gramov mascarpone 1 vajicko a 1 lyzicka cukru 🙂. Tak to bude vzdy vyvazene, nikdy nie presladene. Plus nezabudni dlhe piskoty, amaretto a kava. Vrch posypat kakaom az ked sa ide podavat. Najlepsie je na druhy den. Ak to budu jest deti, tak bez amaretta a ako pise @katka708 vyslahat nad parou.

sofistikovana123
15. júl 2019

@sofistikovana123 1 polievkova lyzica, nie lyzicka 😂

sapetka
15. júl 2019

Do tiramisu nejdu vajcia😊mam pravy taliansky recept a ziadne vajcia!surove by som ich ani nezjedla🤢

dom_evi
15. júl 2019

neviem ako vy, no ja ich tam napriklad nedavam, neviem teda ci robim nieco zleho alebo nie 🙂

stanzi
15. júl 2019

@sapetka do original tiramisu vajcia samozrejme idu 😉

cawes
15. júl 2019

@sapetka potom nemas pravy taliansky recept. Do tiramisu idu zltka. Muz je Talian, chodime do talianska za rodinou a Tiramisu bez zltka nie je tiramisu.

sapetka
15. júl 2019

@cawes asi kazdy ma iny “pravy”taliansky recept.. a neviem si predstavit ako zltka ovplyvnia chut tiramisu.. no ja ich tam nedavam a je uzasne chutovo.. nech si kazdy robi ako mu chuti (ja by som surove vajcia nemohla jest)

fokuska
15. júl 2019

Myslim, ze aj s Tiramisu to moze byt podobne ako s nasou kapustnicou, skvarkovymi pagacmi a podobne - nielen kazdy kraj, ale dokonca kazda rodina ma ten svoj "jediny a pravy" recept.
Ja tiez viem tak, ze do tiramisu idu zltka, ale mozno su regionalne alebo rodinne recepty, kde ich robia bez nich a povazuju to stale za svoj original.

borihh
autor
15. júl 2019

Okej, tak dám aj tie žĺtky.. a z bielkov robite sneh, či nie ? Lebo aj to som videla vo videu

anna_maria1
15. júl 2019

Taktiez davam iba zltka 🙂

cawes
15. júl 2019

@sapetka tie zltka tam nie su citit su vyslahane dufam potom ze ani nepijes vajecny liker

sapetka
15. júl 2019

@cawes nepijem🤗

0silvia0
15. júl 2019

No po tom, ako dostala sesternica salmonelózu z domácich vajec (žltko v tvarohu v palacinkách) a ležala kvôli tomu v nemocnici, by som nikdy, naozaj nikdy surové vajce ani surové mäso do úst nevložila. Radšej obetujem tú "delikátnu nenahraditeľnú" chuť a bude to o percento menej chutné akoby som riskovala svoje zdravie a zdravie mojej rodiny. To je len môj skromný názor, samozrejme, štastie praje odvážnym 😘

lovely5
15. júl 2019

@sapetka daj recept 😊

momoqui
15. júl 2019

@borihh ahoj. Moj muz je talian. Aj v taliansku su rozne recepty podla regionov sa to lisi. Ale najcastejsie oni mascaepone nedavaju, davaju vajcia. Je to tiramisu chutnejsie a lahsie ako led sa da aj mascarpone. Ale oboje naraz urcite nie. Bud alebo

sapetka
15. júl 2019

@lovely5
Salka silnej kavy
1-2citrony (kora z oboch,stava z jedneho)
500g mascarpone
100ml mlieka(ja nedavam tak vela, lebo potom to je riedsie)
80g cukru
2bal vanilkovy cukor
Dlhe detske piskoty
Amareto(vacsinou tiez nedavam)
Na posypanie kakao a mleta skorica

lovely5
15. júl 2019

@sapetka vdaka 😊

miadi
14. feb 2023

@sense mojej malej chutilo ked bola mensia u svokry si dala par x ale potom uz nechcela lebo nema rada take kremove slahackove veci ale ked si kupim Frappuccino tak sa mi onho obe deti trhaju😅aj ked im ide o cukor.

miadi
14. feb 2023

@sapetka Asi nepoznas talianov 😂oni vedia ten rozdiel ked tam nedas vajicka a Mozno aj vedia ked ich das ale nie surove . U nich je veda aj spavny pomer soli vo vode k spagetam. Je len jeden spravny recept 🤣a ked si ho ludia pozmenia prisposobia uz to nie Je tiramisu.

sense
14. feb 2023

@miadi presne, minule som môjmu povedala nech tam pri mieša stuzovac šľahačky a bude to mať nádhernú zakuskoidnu formu, a schyľovalo sa ku kríze, rovnako ako cestoviny nie sú cestoviny, ale sú penne, trofie, spaghetti, fusili, linguine, orechietty, Tagliatelle atď atď... A penne nemôžu ísť k Bolognese, a orechietty len s ragú sauce, a k vongole musia ist linguine à Lasagne s mletým mäsom, ananás na pizzy a kečup na spagetach alebo na pizzy, ci olej má cestovina h aby sa ne lepili hotový koniec sveta

miadi
14. feb 2023

@sense Hej mm ked som sa ho raz opytala ci doje po detoch ( im nedavam do vody sol ) a on ze fuj hnus 🤣kecup na spaghetti 🍝 je smrrrrt 🤣

h2
14. feb 2023

Ja nedávam, čiže nerobím pravé talianske tiramisu. Ale bez tých vajec mi to chutí viac.