• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Varenie v kuchte. Čo všetko tam varíte?

12. augusta 2016 
Ahojte,
mam novu kuchtu a nejako nie som zvyknuta v nej varit. Ale velmi som ju chcela, lebo si ju pamatam od maminy, to sme mali dve, a kazdy vikend mamina varila v oboch :slight_smile:.
Tak ak pouzivate tento zaujimavy hrniec, tak napiste vase skusenosti a co vsetko tam varite.
Ja som to viac-menej chcela kvoli vareniu maska pre drobca, ze je to tak rychlejsie :wink: .
25. mar 2008 o 17:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj janina, ja som tiez s kuchtou spokojna, masko sa mi velmi rychlo uvari,hlavne hovadzie a teraz cez sviatky sunka :sweat_smile: . Co v nej varim? Rozne vyvary, udene masa, hovadzie,prip. ak chcem mat rychlo podusene,tak v nej dusim aj bezne jedla, a aj gulasovu polievku som v nej varila a co ja viem,co este :confused: ...hlavne vtedy ju vytiahnem,ked chcem aby bolo jedlo ryyychlo hotove :wink: . Hlavne nie rezance a myslim ze ani zemiaky a strukoviny by sa nemali... take jedla ktore by mohli upchat ten otvor na odvod pary. A keby som v nej varila pre dietatko prikrmy,tak by som ich navarila viac a potom do vyzivovych flasticiek rozdelila a zamrazila. Vydrzalo mi to aj na tyzden z jedneho mini hrnca :slight_smile: .
25. mar 2008 o 17:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja varim vnom hlavne maso, strukoviny su za kratku dobu.Svokrova zena vtom vari aj polievky :wink:
25. mar 2008 o 18:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte, kuchta je vyborna vec, ja v nej varim tak ako ramzesa, hlavne vtedy ked potrebujem rzchlo varit, alebo varim veela. Ja v nej robim okrem masa a strukovin aj zemiaky a ryzu, to je v nej uvarene do 10 min. Ked nestihnem rano postavit "polievocku" pre chlapcov, tak to kuchta isti....tam je to rychlo spravene, moj muz v nej vari aj kuraci perkelt, gulas, dokonca ked robi domacu tlacenku tak v nej vari koleno, aj udene maso...proste vsetko. Len treba vediet, ako dlho to nechat "fucat"...
25. mar 2008 o 20:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
miriamkac - a ako varis tu ryzu? Mozes napisat presny recept? :slight_smile:
25. mar 2008 o 21:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Jasne....: V kuchte najskor osmazim cibulku na oleji /alebo na masti/ potom tam dam preplachnutu ryzu, zalejem vodu, tak aby netrcalo ziadne zrnko a este trosku nad, ochutim /ja davam trosku soli, bylinkovu vegetu, a moj muz dava este aj majoranku/, niekedy dam do ryze aj trochu kukurice, zavriem vrchnak a ked kuchta zacne fucat stisim ju a stopnem 7-10 min /podla mnozstva ryze - na 4 osoby staci tych 7 min/ o chvilu ju mas hotovu a neprihori ti, nerozvari sa.....skus
25. mar 2008 o 22:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
autor
miriamkac - dakujem, vyzera to celkom jednoducho, urcite vyskusam :slight_smile:.
25. mar 2008 o 23:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Nemas zac, vela stastia...a nech vam chuti... :grinning:
25. mar 2008 o 23:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
nerobite niekto kuracie rizoto v tlakaci?
31. mar 2008 o 22:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja v tlakovom hrnci varim skoro vsetko co normalne vyzaduje dlhu dobu pripravy :wink: lebo je to super rychle a prakticke najma hovadzie maso, strukoviny, robim v nom aj vyvary alebo napr. hrachovu kasu.
janina rizoto som este neskusala :sweat_smile:
4. apr 2008 o 12:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja v tom varim skoro vsetko,ked uz ten hrniec mam :grinning: Tiez by sa mi zisli obcas aj dva - je to fajn mat do hodinky navarene a prestrete pre celu rodinu :wink:
2. máj 2008 o 14:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte, ja som si teraz kúpila v akcii z tescomy tlakový hrniec 7 l.
Varila som v ňom kuraciu polievku. Bola výborná. A ešte som dusila mäso. Chcela by som uvariť aj nejaké strukoviny, ale na nete som našla, že vraj by sa to nemalo variť - hrozí zapchanie ventila a potom výbuch. Ale v návode mám napísané, že zemiaky sa varia ca 7 min, strukoviny 20 min........
Tak sa bojím :unamused:
14. máj 2008 o 11:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, a neviete náhodou ako je to s vitamínmi? Ostávajú tam zachované ako pri normálnom varení v hrnci? Tiež uvažujeme nad kúpou kuchty, ale nevieme sa rozhýbať... Aké máte značky? Na čo treba dávať pozor pri kúpe? Vďaka za rady...
14. máj 2008 o 14:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja som si kúpila taký, ktorý nemá to tesnenie, to vraj treba buď často meniť alebo sú aj také, ktoré keď sa ti zničí, tak už náhradné sa kúpiť nedajú. Takže určite vedieť o náhradných dieloch. Ja mám tescomu - je teraz v májovej akcii.
14. máj 2008 o 15:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dnes mi napísal jeden servisný technik, že určite by som nemala variť v tlakovom hrnci ryžu ani zemiaky. Že ryža môže zapchať ventil. A prečo tam v návode je teda uvedené, že ryža sa varí 7 minút.....čo vy nato?
15. máj 2008 o 11:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Caute kucharky. Ja varim v tlakaci aj ryzu aj zemiaky aj strukoviny, a zatial mi nebuchol. Podla mna ho staci len udrziavat a "ventilcek" prefuknut raz za cas. Na co je potom taky hrniec, ked v nom nemozes varit? Ved aj ked dusite maso, sa moze zaniest kuskom...nie? Inac doporucujem znacku a kvalitu, lebo tie akciove neznackove boli problemove. Mne sluzi, ja neviem ako by som varila bez neho.... :confounded:
15. máj 2008 o 21:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
v skratke
rýchle a úsporné varenie
15. máj 2008 o 21:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a myslíte si, že tescoma nie je dobrá značka a kvalita? Včera som skúšala variť zemiaky. A dopadlo to dobre. Len mám takú jednu kuchársku otázku. V knižke mi píše na 1 kg zemiakov ide 2,5 dcl vody. Ale to mi nepokryje celé zemiaky. Myslíte si že to stačí alebo musia byť zaliate celé zemiaky ako pri normálnom varení?
16. máj 2008 o 10:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
anuska tescoma je podla mna super znacka....a co sa tyka zemiakov, ja davam tolko vody aby boli zakryte, no max. po usi kuchty....a ked trcia, neva oni sa aj tak uvaria....prave som dovarila v kuchte aj cestovinove gulicky... :stuck_out_tongue_closed_eyes:
jerryjanka presne tak... :sunglasses:
16. máj 2008 o 10:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
miriamkac ďakujem. ja som včera dala tiež omnoho viac vody, lebo som nevedela, či to má byť zaliate celé vodou alebo nie. Ale možno skúsim aj s tým množstvom ako uvádzajú.
16. máj 2008 o 10:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja varim v tlakovom hrnci skoro vsetko, okrem cestovin, pretoze tie su pomerne rychlo hotove. Podstatne je, ze ak to zacne vriet, treba to stisit , aby sa mäso neroztrhalo.
18. máj 2008 o 19:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
pokojne mozete varit v kuchte aj strukoviny - to tam varim hlavne, aj zemiaky aj ryzu. Len treba dodrzat naplnit max. do 2/3 objemu. A tie strukoviny je dobre vopred namocit, vyliat tu vodu a varit v novej vode. Potom to menej peni. A inak aj menej nafukuje :wink:.

V kuchte sa to uvari aj ked to nie je celkom zakryte vodou, lebo kuchta je pri vareni plna pary a vlastne sa to dusi pri vyssom tlaku v pare.
18. máj 2008 o 21:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby a aku znacku tlakoveho hrnca mate?
19. máj 2008 o 22:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte nemate niektora tlakovy hrniec fagor vita plus ak ano tak napiste ci ste spokojna lebo uvazujem nad tym ze si ho kupim, dik
11. dec 2008 o 10:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som dostala nove tlakove Tescoma-velky hrniec a k tomu mensi-vrch jeden tlakovy a druhy klasika-super sa v nich vari-hovadzie maso 45 min,ryza 2 min,kasa zo zemiakov 5 min :grinning: ,roky som v tlakovom nevarila ale taraz tieot nove co sa vie tlak nastavit je to super a ani tak nesycia ako volakedy kuchty-som maxim spokojna a aj prislusensvo bolo bohate paracik,nahradne tesnenie-zrozumytelny navod :grinning:
11. dec 2008 o 10:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
s tymi strukovinami by som bola opatrna, tak isto kapustu, ono ventilcek sa ti moze zapchat supkou z fazule, pripadne zo sosovice. My sme doma vacsinou varievali v tlakovom hrnci maso. Inak ten vybuch z toho hrnca bol ozaj hrozny, kapusta po celej kuchyni, na stenach, sporak sa im prelomil na polovicu,suseda pluzgiere na celom tele. Ja odvtedy nemam moc zaujem o tento druh hrnca, mam pred nim strach.
11. dec 2008 o 20:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lucia, no ano zalezi ako manipulujes s parnym hrncom a co tam varis, tusim aj v brozurke je jasne napisane co sa moze a co nie.....my v nom varime nedelnajse polievky, pripadne nejake masko, ale to fakt malokedy, strukoviny ci kapustu by ma ani nenapadlo v nom varit
inak moja teta v nom varila masko, ale akostik nemohla vydrzat a este za fucania otvarala a tak to dopadlo, cela obarena, hrniec vybuchol, takze otvarat az po vyfucani tak po 2-30 minutach, istota je istota :wink:
11. dec 2008 o 20:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no ja viem, ze maso a tak sa moze, len upozornujem baby,co v nom varia aj strukoviny, ze tie by sa nemali. Ono susedka ani cas nemala ho otvorit a vybuchol jej, bola to hroza, presne si dokonca pamatam aj datum(9.maja 1988), sme sedeli v obyvacke, pozerali deviateho maja sprievod z ruska ci skade, a naraz bum, a na druhy den sa mi narodila sestra.
11. dec 2008 o 20:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no njaky podobny zaitok mam aj ja z detstva....kedmamke z tlakoveho hrnca odletel ten vrch....cast kadesa vypusta para....a tak som sa este nedonutila aby som si ho kupila....mam z toho priserny strach,aj ked mamka ho pouziva dodnes....
17. dec 2008 o 15:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja v nom varim sosovicu - tym padom sa pree mna sosovicova polievka stala rychlou zalezitostou - po zdvihnuti ventilu a podla druhu sosovice tak najviac do 10min mame polievku - najpr si spravim zaprasku, do toho hodim nakrajane zemiaky, papriku, klobasku, mrkvu nakoniec sosovicu(tu ani nedavam do vody na noc) a zavriem - necham na plny plyn a potom ked sa zdvihne ventil tak len stiahnem ohen na najemnsi a necham tak 5-10min na 1tke a vypinam - potom to este dochutim.

ono ten tlakovy hrniec je vynikajuci prave na take veci co sa normalne musia varit strasne dlho - dusene maso, strukoviny sice ja mam ten hrniec fakt malo vyuzity akurat tak na tu sosovicu a moja mamka spravila raz v nom aj segedinsky :sweat_smile: - teda hlavne co sa tyka udusenia toho masa. :wink:
17. dec 2008 o 19:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a k tomu otvaraniu - je treba fakt davat pozor aby uz vyfucala vsetka para lebo inaksie mas mensi problemik, da sa robit aj tak - ak potrebujes otvorit hrniec rychlejsie, ze si ho das do dresu a nechas nan tiect velmi jemny prud vody - vtedy sa ochladi ta kuchta rychlejsie a da sa otvorit za kratsiu dobu :wink:
17. dec 2008 o 19:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
1 2 3 ... 6
Tvoj príspevok