icon

Varíte dennodenne, aj keď to nie je nutné?

2. dec 2024

Ahojte, prosim Vas varite kazdy den ked dieta chodi do skolky ( kde zje uplne vsetko) a manzel ma obed v praci?
Ja tiez chodim domov o 15:00, ja sa najem v praci, doteraz som varila kazdy druhy den aby sme mali co jest poobede, ale ked tak rozmyslam tak naco potrebujeme 2x teple jedlo za den? Na veceru si dame vzdy nieco lahke.
Ako je to u Vas?

eliska13
2. dec 2024

@scila pozerám, že máš 3 deti a čo jedia poobede a večer?Ja neviem či mám extra zrave deti, ale u nás neexistuje nenavarit aspoň hustú polievku, soté, ale aj ja som hladná😏

lucia13022023
2. dec 2024

Áno, ja varím každý deň čerstvé, dokonca nemáme ani na večeru to isté čo na obed. Ale v tvojom prípade, by som varila len cez víkendy 🙂

scila
2. dec 2024

@eliska13 deti mám veľmi slabých jedákov. Do školy dostanú aj desiatu aj olovrant a ešte aj to donesú často naspäť plus aj školský obed ofrflú. Dcéra a mladší syn milujú ovocie a dokážu na ňom fungovať celý deň.
Keby boli hladní a chceli jesť, tak im samozrejme uvarím. Ale oni si večer vypýtajú jogurt, alebo detskú výživu. Prípadne chleba so sardinkovou nátierkou, šukou atď. Váhu majú tabuľkovú a energie kopec 🤷‍♀️

annamivo
2. dec 2024

@mimi3008 nie v nedeľu na pondelok, v utorok ,streda varím každý deň, ak ostane tak štvrtok dojeme na obed a varím len večeru, ak nieje o dojednať tak varím normálne aj štvrtok obed, piatok,sobotae varím vždy. Čiže varím minimálne 5x v týždni . Ale musím povedať,že v nedeľu vždy vari manžel. Takže ja len tie 4razy 😉

mia2906
2. dec 2024

Tiež varenie neznášam a neviem si predstaviť že po celodennej práci, po ihrisku s malým, ako prídeme domov zo škôlky, ešte mam travit večer čas pri sporáku a potom to upratovať. Robíme max rýchlovky, cestoviny, mrazená pizza, parky, kaša... a inak suché večere

kacena2022
2. dec 2024

Moje deti majú obed v škôlke a v škole.Ja s manželom v práci nemáme obed.Dojdeme domov vyhladovaný tak varím každý deň, niekedy každý druhý kedy ako to vydá.

tamvtme
5. dec 2024

Nie nevarim aj veceru kazdy den, ked mame kazdy teply obed…

cecilia29
5. dec 2024

Ak by sme mali všetci teplé jedlo v práci- v škole nevarím cez týždeň ... Alebo len výnimočne.

alex2018
5. dec 2024

Varim raz, niekedy aj 2x denne- muz robi z domu, cize obaja jeme obed. Synovia chodia do skoly, velakrat im obed nestaci a neviem si predstavit ze po treningoch by dostali suchu veceru alebo ovocie na veceru. Su vo veku ked vela zjedia. Dcera ma obed v skolke ale tuez ma treningy a vecer samozrejme hladna 🤷‍♀️ Tak ticho zavidim ak niekto nevari denne 😂

eskop
5. dec 2024

Varim kazdy den a niekedy aj dve tri jedla 🙈🫠 napr dnes sme mali s dcerkou na obed spagety a na veceru uvarim kyslu zemiakovu polievku, ta bude ale aj zajtra a k tomu spravim napr fr zemiaky..

ibrunova
5. dec 2024

@lucia13022023 ale ty asi nechodíš do práce, však?

gabrielabydzo
5. dec 2024

@belllinka Mojej stačí teplý párok,načo by jedla studený jogurt či šalát?Poprípade palacinky alebo rožok vo vajci.Nevarím v týždni a bodka.Ja ani obedy v robote nemám.Autorka píše,raňajky,obed v práci obed doma plus večera?Praskla by som vo švíkoch takto sa vyžierať a ešte pred telkou večer balík lupienkov nie??

lucia13022023
5. dec 2024

@ibrunova predstav si ze chodím 🙂

ibrunova
5. dec 2024

@lucia13022023 tak potom ťa nechápem 😂 Ja som kedysi tiež trávila pol dňa v kuchyni, potom som zistila, že čím jednoduchšie, tým im viac chutí a neodpadne z nich, ak si to prihrejú aj na večeru, a čudujsasvete, všetci sú s tým v pohode. načo je dobré variť dva jedlá denne, neviem, ak som v práci a decká jedia v zariadeniach.

jana_eyre_2
5. dec 2024

@ibrunova ja si myslím že ak niekto vari, nemusí preto stráviť pol dňa v kuchyni.. nie každe varené jedlo potrebuje extra dlhú pripravu.. mňa by napríklad zaujímalo, čo jedia ľudia na večeru čo vecer nikdy nevaria.. že čo to je konkrétne, lebo ja to obmienam.. niekedy majú pečivo so zeleninou, inokedy zase napr.hrachovu kašu alebo zeleninové rizoto.. proste si neviem predstaviť čo jesť večer aby to nebolo stále rovnaké..

lenka_vi1
5. dec 2024

Tiež ma to prekvapuje koľko z vás nevarí. Obedy sú väčšinou do tej 12.30 a potom do 20.00 suchá strava? To by sme nezvládli takto fungovať a úprimne bolo by mi ľúto vlastného dieťaťa nechať ho o chlebe zvyšok dňa. Takže áno, varím stále aj teplú večeru, keď som bola na materskej stále obed a večera navarené niečo iné. Nikdy sme nedojedavali jedlo z predošlého dňa.

ibrunova
5. dec 2024

@jana_eyre_2 aj ja varím, tak ako ty. syn má 2 metre, on by zjedol aj mňa. ale chodiť do roboty a variť večer dva druhy jedál na obed aj večeru? Ja rada varím, a varím čerstvé, nerada ohrievam na druhý deň, max polievky navarím viac. Ale už časovo mi to moc nevychádza, keď prídem o 17 domov, aby som varila dva rôzne jedlá, akože načo?

srdeenko19
5. dec 2024

Ja som doma na MD a teda nevarim každý deň, ani náhodou. Tak cca 3x do týždňa. Muž chce vždy najprv všetko "stare" zjesť, nema rad plytvanie, ani vyhadzovanie, aj keď dávame zvyšky sliepočkam, nevyhadzujeme. A zdá sa mi to zbytočné vyvarat každý deň.

dupinka
5. dec 2024

Varím každý deň teplú večeru, obed majú deti a manžel v práci. Ja si nosím do práce a aj keby nie, lacnejšie vyjde teplé jedlo ako studená večera, ktoéá aj lepšie nasýti. A to veľakrát prídeme domov až večer, kvôli krúžkom. Rýchle jedlo do 20 minút sa dá zvládnuť. Výnimočne je jedlo na 2 dni, jedine tak z nedele ak ostane.

belllinka
5. dec 2024

@gabrielabydzo no, keď už ide o výživovú hodnotu, tak by si urobila lepšie, keby si jej dala radšej ten studený jogurt alebo šalát, ako teplý párok a palacinky.
Chipsy a podobné blbosti moje deti nejedia a to že si dajú večeru, neznamená, že sa prežierajú. Po škole, škôlke sme vždy boli vonku, teraz majú krúžky, športujú, čiže je jasné, že potrebujú aj normálnu stravu. Keď tvoje dieťa iba sedí s mobilom na gauči, tak jasne, že nie je hladné a stačí mu párok do ruky.

miadi
5. dec 2024

Varim kazdy den casto aj 3- 4 rozne veci Lebo kazdy mà chut na nieco ine . Raz za cas zjedia vsetci to iste . Ale Mne to varenie netrva dlho 😉sporak nema len jeden ohrievac aj truba pecie. Maximalne polievku dam do chladnicky. Maju radi jedla ktore trva max 30 minut urobit . A potom vsetko ide do mycky. U nas nemaju v skolke skole jedlo . Nosia si v obedaku z domu . A tam sa zas da len urcite jedlo co sa nepokazi dat. Upiect chleba ci pizza 🍕 to vobec neznamena ze som cely cas v kuchyni trva par minut zamiesit cesto . Pre mna je mrazakova pizza hnus. Pizza cesto necham 3h kysnut chleba staci hodka a truba pecie sama. Ale Ja sa riadim podla seba co vyhovuje Mne a mojej rodine ( mame radi cerstve jedlo nie stare) druhi nech sa stravuju ako vyhovuje im . Ak si spokojna stym ako to mas tak nepotrebujes pozehnanie druhych . Ak spokojna nie si mozes to zmenit.

brendaa
5. dec 2024

V nedeľu navarím 2 chody zjeme ešte v pondelok, ja si beriem do práce. Inak vstávam každé ráno okolo 4hod navarím. Nemám s tým problém...
Ja večere nejako v mojom veku nemusím mať teplé - nechutí mi... Muž s deťmi majú okrem obeda, teplú večeru vždy.

jana_eyre_2
5. dec 2024

@ibrunova no u nás doma napríklad prave nato, že muž a syn nemôžu ohrievane jedlo, lebo z toho majú zdr.tazkosti.. málokedy mi aj vystane jedlo z obeda, aby som ho dala na večeru.. takže varím dva krát, niekedy jeden krát.. chodím domov síce skôr ako ty, ale zase vstávam keď je väčšina ľudí v hlbokom REM spánku 😅 no jednoducho jediné čo som chcela povedať je, že varením predsa nemusí každý stratiť hodiny a hodiny života..

tilly
5. dec 2024

Skoro každý deň. Deti nechodia v škole na obed, muž nemá vždy čas sa ísť niekam najesť, ja stíham tak raz za dva týždne obedovať vonku. Takže jeme 90% doma. Väčšinou varím ráno, potom cez obed si to zohrejú. Nakupujem niekde cestou medzi kanceláriou, domom a stretnutiami. Nechodím na ôsmu do práce (ale ani o piatej z práce). Občas to nevyjde, tak sa všetci zariadia.

mell27
5. dec 2024

My si obedy nosíme z domu, varím tak 2-3x týždenne.

lucia13022023
5. dec 2024

@ibrunova nemusíš chápať. A netravim pol dna v kuchyni 🤣 jednoduché rýchle jedla ti nič nehovoria? Koľko trvá urobiť steak? Pečenú zeleninu? Je to o šikovnosti a správne rozdelenom čase. Ty nevar, ja varím. Dokonca aj pri malom dieťati a robote. Načo analyzujes druhých 🙆‍♀️

marca12
5. dec 2024

@nynia To vravi vacsina ludi,ze do pol hodky hotove. No ja som asi chromtava,ale mne aj 15 minutove jedlo trva hodinu,kym navarim,upracem kuchynu a vsetko okolo toho.

simca06022011
5. dec 2024

varila som a aj varim, nie uplne kazdy den, lebo vsak aj na dva dni sa uvari, niekedy mame chut na suche jedlo.. ale nikdy dcere nestacilo.. v skolke obed malicky, ok zjedla, ale olovrant chleba/jogurt atd? vela deti uz bolo hladnych ked o 16tej islo domov, si to pamatam, ze vela z nich uz mame z tasky vytiahlo nieco a zuli cestou domov. By mi hlavu zozrala doma :DD cize nech sa riadne naje, ako nejake somarinky vymyslat... teraz je to tak isto, ano skolsky obed zje, lenze kym pride domov je 15... niekdy jej staci mensia vecera, da si jogurt, ovsene vlocky, polievku, inokedy normalne zbodne navarene druhe jedlo... chleba sa u nas velmi neje... to ked tak rano ako priloha k teplym ranajkam, priloha k hustym polievkach .. ale ze by sa isla po trhat od natreteho peciva, to nie :D ani ju nenapadne si to robit...

mima206
5. dec 2024

Ja vás poprosím tipy na veceru, čo zvyknete varit? Aké teple jedla sú u vás obľúbené? A hlavne rýchle?

dooodka
5. dec 2024

Vďaka bohu nie, často jeme u rodičov a mužovej babky, ak by sme nemali takéto vymoženosti tak by som veru varila denne. Moje deti by zjedli aj slona (3 a 5), mladší syn je v škôlke len doobeda, sám povie, že všetko zje, učiteľka potvrdí, že zjedol celý obed z 99% dokonca aj dupľu mal a my cestou zo škôlky riešime čo milosť pán bude jesť hneď ako prídeme domov, lebo je hroooozne hladný, je to priemerné dieťa s priemernou výškou a váhou, starší je na tom podobne a je vyšší na svoj vek a má nižšiu váhu k veku a hlavne výške.