Ahojte , prosím poraďte nejaký vegansky syr bežne dostupný v obchodoch ktorý sa bude dat jesť.Mala som z lidlu a tesca nejaké veganske syry ale od syra to ma veľmi ďaleko. Pripadne nejaké dobré veganske jogurty a iné produkty ktoré máte overené. Ďakujem
Práveže mne chutí len ten z Lidla... jasné, že to má ďaleko od syru....ale keď človek nemôže mlieko... lepšie ako drôtom do oka
A co za "syr"?
Je na sposob mozzarelly, aj fety, aj cheddar... zalezi ako to chces pouzivat. Violife, Mondelez, tak nejak
Najviac mi chutili sojove z Kauflandu, ich znacka, vacsie balenie
Ten Lidl biely blok sa nedal jest, ja som bola lvoli alergii malej na mlieko a vajicka rok a pol na tychto napodobeninach
Tiež vôbec nejedavam vegan syr - teda len ten feta syr ( a to tiež len do rizota ). Čím menej spracovaných potravín tým lepšie...síce človek už nemôže ani tej zelenine veriť.
Mne chutia veganske jpgurty z dm-ka - kokosovy, ovseny aj kesu.
Znacka Green Vie - cheddar je fajn alebo Violife. Jogurty asi najlepšie sú od alpro... Ale tých jogurtov je náš výber habadej to len treba pokúšať. Raz som mala nejaký divný z Freshu tusim Sojacik sa to volalalo a to bolo teda hnusne....
Vegánsky syr ma neoslovil žiadny.
Používam lahôdkové neaktívne droždie na cestoviny a šaláty, niekedy do varenia. Chuť má podobnú ako syr parmezán a je výborný na posypanie cestovín namiesto syra.
V Lidli majú skvelý kokosový jogurt, aj ochutené. A relatívne za normálnu cenu.
Ďalej mám veľmi rada vegan tresku , tá je výborná.
A do varenia namiesto smotany na varenie sa mi najviac osvedčila ovsená smotana.
prečítaj si zloženie a prejde ťa chuť. 🙂 Radšej vynechaj zo stravy a daj si niečo iné. Jogurtov je dosť. Treba len vyskúšať, čo ti bude chutiť. Al pro, Lunter je celkom dobrá značka.