Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Vianočné pečivo - rady a nápady

tomi16
16. dec 2014

Poradte prosím, nemáte skúsenosť s pečivom... ako každoročne robila som klasika linecké kolieska. Ale toto sa mi ešte nestalo, tvrde sú na vylomenie zuba... nepoznáte rady, ako by zmäkli ? Neviem kde som spravila chybu, šla som presne podľa receptu.

mvsr
16. dec 2014

@tomi16 prave linecke je v pomere 3:2:1. 300g muka hladka, 200g maslo, 100g cukor a potom zltok este. tie ti urcite nestvrdnu. ale ked ich potries lekvarom a nechas postat dva, tri dni, tak by ti mali zmaknut. skus vydrzat.

miriamc
16. dec 2014

Ahoj ja roky robím podľa starého receptu - trošku vynovený je na tejto stránke http://bonvivani.sk/recepty/linecke-kolaciky a tu fakt mám dobré skúsenosti z receptami či na pečenie alebo varenie Tak nech sa na Ti vydaria

moni73
16. dec 2014

ja si tiez myslim, ze natrete ti zmaknu 😉

tomi16
autor
17. dec 2014

@mvsr dakujem, skusim to. Dala som ich aj do sacku a pribalila krajec chleba ako sa to robi vraj pri tvrdých medovnikoch. Druhy den stoja a nic, tvrde su stale... tak skusim ten lekvar. Dnes som bola ale u mamy a ona ma take krehucke, pritom mam od nej recept, tak neviem ci mi tak vysusa rura, alebo co.. Ale dik za radu

tomi16
autor
17. dec 2014

@miriamc dakujem

womankc
17. dec 2014

@tomi16 každé linecké sú tvrdé, zmäknú až natretím džemom , niekedy záleží na kvalite múky, ale určite ti zmeknú natretím

natsel
17. dec 2014

ja dávam medzi medovníky polovicu jabĺčka...sú mäkučké 🙂

tomi16
autor
17. dec 2014

@womankc dakujem, len mi nejdu do hlavy tie mamine, dnes ich natierala a uz korpusiky boli krehucke. Dam vediet ci moje zmakli.. lebo su jak kamen

womankc
17. dec 2014

@tomi16 vieš tak možno si dala viac múky a menej tuku , mamina to už má zrejme v ruke , ono to zmekne rýchlo ak nie je príliš tuhý džem , keby ich mama mala nenatreté, tiež by ich mala tvrdé. osobne si myslím, že si asi dala viac múky , keď si vypracovávala na doske ???

miriamc
17. dec 2014

@tomi16
@womankc Ahoj tiež si myslím, že pravdu má womankc že keď si to vaľkala pomúčila si si dosku - moje sú mäkké - tiež keď som ich upiekla mohla som sa s nimi ohazovať a boli tvrdé ale zmäkli mi po natretí lekvárom a skladujem ich v tých dózach čo ich všade kúpiš - ja som kúpila v Lidli také tri okrúhle každé iného priemeru a suché pečivo typu medovníky linecké a vianočné rohlíčky skladujem tu. A ešte je tu jedna stránka ako a kde skladovať vianočné pečivo lebo aj to zaváži - bolo to pred pár dňami v novom čase páči sa : http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000653/1444941/...

tomi16
autor
18. dec 2014

@miriamc vcera vecer som ich natrela lekvarom zlepila a ulozila do dozy, .. tiez pouzivam take uzatvaracie ..tak uvidim.. tesim sa , dufam ze nebudeme musiet navstivit zubara 🙂

tomi16
autor
18. dec 2014

@womankc aj to je mozne, podsypavam si muku aby sa nelepili. mozno by som mala skusit nejaku tu silikonovu dosku , ale ja som klasika a robim na drevenej. hm

womankc
18. dec 2014

@tomi16 ani ja nemám silikón , ja váľam na obyčajnom obruse umelom , ani dosky už nepoužívam , len podsýpaj priebežne , nie naraz veľa . zajtra skús koláčiky, myslím, že to už bude OK

Tu začni písať odpoveď...

Odošli