icon

Vlastné jedlo do škôlky/školy

14. aug 2023

Tie co nosite vlastne jedlo do skolky/skoly ako to robite? Samozrejme potvrdenie od doktorky mam, takze nie je problem v birokracii ale zajujima ma iba prakticka stranka.
Chcela by som obed rano doma zohriat a dat do nejakej termo nadoby, ale musi vydrzat teple cca 5 hodin. Viete mi nejaku poradit? Idelane 2-3 nadoby a nemusia byt velke. Neviem ci po takej dobe sa uz nemoze pokazit ak bude teple?
V pripade homeoffice budem mozno vediet vybehnut a cerstvy obed doniest. Tiez ma napadlo obed niekde objednat a nechat doviest ale to neviem ci by stihli presne na cas resp ci by s tym skolka (sukromna) nemala problem ze im kazdy den bude zvonit kurier s jedlom.
Este je moznost nabalit jedlo studene a obed zohreju, samozrejme ale iba v mikrovlnke s cim nie som uplne stotoznena kedze doma ju nepouzivam roky.

Strana
z3
majamat
15. aug 2023

@konikmodry111 moc do restiky ani nechodim., minimalne.
mama tiez sem tam niekde robila, teraz ej uz na dochodku,a el za stake zle to tam nebolo, ako kde, niekde normalne rosypali po zemi uvarene cestoviny, tak mali nakazane pozbierat, umyt a pouzit, no inde, ked sa im neico podobne stalo, museli vyhodit, uvarot nanovo.

konikmodry111
15. aug 2023

@kvetinka75 😂🤦🏼‍♀️

konikmodry111
15. aug 2023

@majamat ved jasne že všade neni zle, ja kde som robila či vypomáhali tak môžem napísať že to je take 50:50. Ale v takých podnikoch kde robili odrby alebo to bol humus, som davala hneď výpoveď 🙈 najviac mi utkveli dve restiky v AT. V jednom mala šéfka zhnité kuracie mäso ktoré som akože mala pripraviť 🤢 a v druhej bol kuchar ktorý miesaval šaláty so špinavou rukou ktorú si dokonca olizal a ďalej miešal šalát 🤢

livi123456
15. aug 2023

Prepáč ale radšej zohriať v mikrovlnke ako nechať kvasiť 5 hodín zohriate v nejakej termoske.

luliu
15. aug 2023

Ani ja nepoužívam mikrovlnku, ale teda v tomto prípade je to určite lepšia voľba ako navarené jedlo nechať v dóze 5 hodín teplé. To je zdravotne oveľa škodlivejšie ako mikrovlnka

autor
15. aug 2023

@majamat jedlo mi na sporaku nezohreju a aj pre ostatne deti jedlo dovazaju, v skolke im chystaju len desiatu a olovrant. Este som nasla elektricky obedar, jedlo rano nalozim studene, mozu ho skladovat v chladnicke a pred obedom ho zapnu do elektriny a jedlo sa zohreje. Musim sa spytat ci by toto bola moznost

majamat
15. aug 2023

fuha, to je zaujimava vecicka. to je super.

Strana
z3