Zdravé pohostenie pre návštevu

adawada
24. jan 2018
Používateľ adawada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adawada.

Ahojte baby prosím poraďte pohostenie pre vegan/vegatarian návštevu. Nejaké overené tipy na recepty. Budem vďačná, mám z toho hlavu v smútku, návštevu veľmi nepoznám 🙂 takže by bolo fajn zahviezdiť 🙂 Niečo nie veľmi prácne - bude nás 8. Díki 🙂

rohozka3000
25. jan 2018

daju sa kupit rozne klbasy ktore vies rychlo opiect a servirovat so salatom. napr klobasky z tofu s roznymi prichutami, jedna z mojich oblubenych su znacka tofurky. napr ich tofu klobasky so spenatom a pestom. 🙂 moznosti je vela, na trhu je obrovsky vyber.

fokuska
25. jan 2018

@adawada Este mi napadlo na http://www.lunter.com/ najdes plno receptov ;) z toho si urcite vyberies

viliama
25. jan 2018

.

ema234
25. jan 2018

@rohozka3000 mozem sa zo zvedavosti spytat co Vas viedlo k veganstvu?

rohozka3000
25. jan 2018

@ema234 iste 🙂 @ema234 uprimne? Chcela som schudnut tuk. A nabrat svaly. Vedela som ze kym “zeriem” vsetko krizom krazom tak to nepojde. Zacala som si citat o roznych dietach a uvedomila som si ze kratkodobe diety mi nepomozu, musim zmenit zivotny styl lebo inak vsetko priberiem naspat. Postupne som zacala vylucovat skodliviny, bojovat so zavislostou na cukre, postupne nahradzat mastne tucne a sladke veci zdravou verziou. Potom som si precitala o vrcholovych sportovcoch a ich navykoch a zmenachktore vo svojom zivotnom style urobili. Najprv som maso obmedzovala, 2x tyzd, 1x tyzd, 1x za 3 tyzdne, 1x 2 mesiace az som ho prestala jest uplne. Zhruba rok a pol som bola vegetarianka a potom som si kupila veganske produkty cisto zo zvedavosti. Maso som totiz nejedla ale kila nesi dolu, az som si jedneho dna vsimla kcal ba 100g a zacala v potravinach porovnavat. Az pri pokladni som si vsimla ze mam iba veganske veci v kosiku. Postupne pomaly plynule som si naucila telo fungovat z menej kalorii zhruba 2000kcal denne, velakrat je to menej. Pozrela som si vyjadrenia lekarov, dala si spravit testy a cely ten proces a fakt ze som zistila ze sa citim lepsie, mam energie na rozdavanie, lepsiu naladu.. vsetko toto ma presvedcilo ze mi je takto skutocne lepsie. Maso m nechyba vobec, vsetko ostatne si nahradzam. Samozrejme som sa zacala aktivne venovat sportu. A dnes som uz 99% vegan. Takze mna k tomu viedla chut schudnut, ochutnat nieco nove a inspirovali ma sportovci.

rohozka3000
25. jan 2018

@ema234 aby som vysvetlila to 99% vegan. Obcas sa stane ze mam v nejakom pecive vajce, alebo si normalne uvarim trebars 2vajcia na tvrdo. Nenasla som nahradu za vajce ktora by mi chutila, takze preto nie 100% 😉 preto zvyknem hovorit ze veganstvo nie je len o zuvani listov a hlavne ibazuvanie listov by dostali do nemocnice kazdeho. Ak si clovek spravne nakombinuje stravu, postupne sa telo nauci fungovat inak a potom je to bez problemov. Priblem vidim skor v ludoch, ktori od “pondelka” dietuju, nedaju si cukor ani uhlohydraty alebo niektori idu uplne do extremov a nejedia nic len piju smoothie alebo iba mlieko. Necudujem sa ze mju taki ludia zavraty. Takto predsa telo nedokaze fungovat. Ani v posilnivni necvicime hned 20kg cinkami a ani lekari nestuduju hned v 6.rocniku na vs. Mna presvedcila reakcia moja tela. A hlavne treba sportovat. Zhruba 80% je strava ale aj ten sport vela spravi. 😉
Pardon autorka odbocila som!

montemotherone
25. jan 2018

Recept ti nenapíšem, je tu toho dosť, ale napadlo mi, ako som hostila neter vegánku ja. Urobila som jej zeleninový šalát s olivovým olejom, kúpila 100% ovocnú šťavu, a celozrne chlebíky s cicerovou pomazánkou... No a potom som nachystala pre zvyšok famílie, nech mám pokoj a keď prídu už si len sadnem a v pohode sa budem venovať návšteve. Keď prišli, švagriná s neterou sa mi nanominovali do kuchyne, vytiahli z tašky hlavu karfiolu, že "či by som ho pre neter uvarila"... Toho, čo som nachystala, sa ani nedotkla. Keď som potom od jej rodičov počula čo jedáva (vtedy dieťa vo vývine, mala 17) vlasy mi stáli dupkom. Asi by som narátala na prstoch oboch rúk tú "pestrú stravu". Odvtedy, chystám zásadne to, čo uznám za vhodné (stravujeme sa racionálne, mäso obmedzujeme) a kto má nejaké požiadavky, nech si napíše zoznam ... a potom nech s ním robí, čo chce 😉 Mňa sa tiež nikto pred návštevou nepýta, či nemám na niečo alergiu (a mám), jednoducho sa prispôsobím hostiteľovi 😉
Raz, som bola na exkurzii v Benediktinskom kláštore v Sampore. Každý pocestný je tam srdečne vítaný, je možné tam zotrvať (meditovať, oddychovať) aj niekoľko dní... ale každý návštevník musí akceptovať pravidlá kláštora a nerušiť ich. Môže/nemusí sa zapojiť do modlitieb, prác okolo kláštora, hospodárstva... Ale, nikto sa nebude prispôsobovať jemu... Úžasné 🙂

ema234
25. jan 2018

@rohozka3000 tak to ta obdivujem , ja by som to az takto nedala 🙂

veroni_21
25. jan 2018

@adawada

Samozrejme si robín srandu 😂

Ja zvyknem spraviť bagetku zapečené s hermelínom a na vrchu cibuľové chutney 😉 potom klasika, syr+hrozno.

fokuska
25. jan 2018

@montemotherone
@veroni_21
Bezne pecivo vegan nezje ked su tam vajicka, pripadne maslo alebo iny zivocisny tuk

veroni_21
25. jan 2018

@fokuska Ja jej neodpovedám na vegána ale vegetariána 🙄🙄🙄

Preto je pre nich najlepší asi Tatranský vzduch...(ironicky)...aj keď...

fokuska
25. jan 2018

@veroni_21 Oki, myslela som ze na vegana 🙂

montemotherone
25. jan 2018

@fokuska a vieš, že mi je to úplne jedno? 🙂 nie som vegán, ani moje deti a manžel 😉

fokuska
26. jan 2018

@montemotherone Oki, len som reagovala na ten celozrnny chlebik ;)

montemotherone
26. jan 2018

@fokuska jasné, chápem 😉 Len ona nechcela ani šalát, lebo tam bol olivový olej 🤔 inak jedla kečup (z obchodu 🙂 a jablká 🙂

fokuska
26. jan 2018

@montemotherone Jasne to uz je extrem a navyse nevyvazena strava ako si spomenula