Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Zdrcnutá plnka

dkethe
18. jan 2016

Chcela by som sa s Vami poradit.
Cez vikend som skusala kolac co dom dal a rozhodla som sa pre plnku - miesto zlateho klasu som dala puding, takze som ho klasicky uvarila. nechala som to vychladnut na izbovu teplotu, maslo som mala uz par hodin mimo chladnicky.
dala som to do robota, a slahalo sa to spolu slahalo slahalo - az to bolo krasne jemne. hovorim si juch, lebo ked som to robila prvy krat, zdrclo sa to.
kolac hotovy, polka zjedena, ulozeny v chladnicke.
kukam po dni na kolac a plnka - komplet zdrcnuta. dokelu jak je to mozne? tak sa mi v chlade vyzrazalo maslo? co robit nabuduce?
nasla som rozne diskusie na zdrcnutu plnku, ale nie zeby sa zdrcla az za den... dakujem!

katrin21
18. jan 2016

vzdy musis robit tak, ze musia mat rovnaku teplotu. Maslo vyslahas najprv same s cukrom a potom po lyziciach pridavas vychladnuty puding .... nie naraz, lebo vtedy sa to takto zrazit moze...

dkethe
autor
18. jan 2016

@katrin21 no maslo som s cukrom veru neslahala...

zunajda
18. jan 2016

@dkethe ja si najskôr vyšľahám maslo a po lyžiciach pridávam puding /musia mať skoro rovnakú teplotu ...pomaly šľahám na najnižšom stupni

katrin21
18. jan 2016

@dkethe vzdy musis najprv maslo vyslahat ( ja keby do neho nesiel uz cukor, vyslahaj ho ) .. neexistuje, ze az spolu s pudingom a este s celou plnkou naraz bez postupneho pridavania po lyziciach.
ide o to, ze tym, ze maslo uz je vyslahane, je teplota spojena.. ked po troche davas plnku, taa nikdy nema uuuuplne rovnaku teplotu, ale postupnym primiesavanim sa ta teplota spolu spaja a tym zabranis šoku z rozdielnych teplot a plnka bude OK.
A vzdy plnku do masla... nie maslo do plnky.

dkethe
autor
18. jan 2016

@katrin21 dobre... dakujem!
len je zvlastne ze poslahani to bolo fakt perfektne, a na druhy den... :D

katrin21
18. jan 2016

@dkethe mozno to len nebolo hned ta vidno,ale ked sa teploty ustalili, tak sa oddelil ten tuk...

cerez
18. jan 2016

Treba riadne vyšľahať ako maslo s cukrom, tak aj vychladnutý puding. Každé zvlášť. Potom puding po lyžiciach pridávať do masla, ale už len pri malých otáčkach.

kitty88
18. jan 2016

@dkethe ja robievam presne ako pise @katrin21, najprv maslo (ci uz s cukrom alebo bez, zalezi od druhu plnky) a potom postupne po lyziciach pridavam puding, resp. zvysnu cast plnky podla druhu (uvarene salko, slahanu nad parou, parizsku...) a odkedy to robievam takto, nikdy sa mi uz nezrazila 😉

bonaqa2013
18. jan 2016

ja uvarím puding aj s cukrom a keď vychladne dám do neho maslo a vyšľahám....ešte sa mi nikdy nič nezgrclo....

monicm
19. jan 2016

@dkethe Ja robím ako cerez, najskôr si vyšľahám každé zvlášť, to jest samotné maslo, prípadne s cukrom, vyšľahám samostatne puding a potom puding postupne po častiach zašľahávam do masla.

timea7
19. jan 2016

tiež varím puding aj s cukrom a ešte do horúceho dám kúsok masla, potom pokračujem tak, ako radia vo vyšších príspevkoch, tiež sa mi nezráža, aj keď teda ja takéto krémy nerobím často.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli