• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Žemlovka. Aký je váš recept na ňu?

18. júna 2013 
ahojte mohli by ste pridat svoje recepty na zemlovku, priatel ju zboznuje ale ja som ju este nerobila a nemam ani recept vdaka :slight_smile:
5. aug 2008 o 11:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja robim tak ze vymastim si nadobu ( plech, jansku alebo zapekaciu) zohrejem mlieko, dam do neho zltok resp dva podla mnozstvta a vanilinovy cukor, macam v nom rohliky a ukladam na vrstvu rohlikov dam vrstvu jablk ( krote nastruham a zmiesam zo skoricou a trochu cukru) a tak si urobim vrstvy podla chuti a mnozstva :wink: zvycajen 3 vrstvy rohlikov a 2 jablk, dam zapiect odokryte a pred koncom dam navrh peny z bielka z bielok a ked vyberiem z truby tak posypem trstinovym cukrom :stuck_out_tongue_closed_eyes:
5. aug 2008 o 11:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
to je najednoduch.jedlo :grinning:
namocis rohliky do mliecka-pokrajane,osladis nechas napucat. Tvaroh osladis,pridas hrozienka a potom len vrstvis do vymastenej nadoby a struhankou vysypanej-rohliky tvarh,rohliky das zapiect,popripade urobis sneh ale ten tam daj az bude zemlovka hotova a nechaj spolu zapiect. Hotovo :slight_smile:
5. aug 2008 o 11:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jejej,zabudla som do tych namoc.rohlikov 2 vajcia roztrepat,ale uz sa stalo ze som zabudla a urobila bez vajec :grinning: dalo sa zjest. Niekedy pridam ,ked vrstvim medzi rozky a tvaroh zavareninu
5. aug 2008 o 11:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Rozslahat mlieko so zltkami. V tomto namacat na kolieska nakrajane rozky alebo na platky nakrajanu babovku. (namocit a hned vybrat, nenechavat privelmi sa napit mliekom, potom to je iba taka guca. Takto budu chrumkave) Do zapekacej misy alebo janskeho skla (vymastit olejom a vysypat struhankou) ulozit:
- vrstvu namocenych rozkov,
- na to vrstva tvarohu (zmiesany s cukrom, vanilkovym cukrom, skoricou, hrozienkami, pripadne i jednym zltkom, ale to nemusi byt),
- na to vrstva jablcok (nastruhane a podla potreby ochutene cukrom, hrozienkami – nerobit jablcka zbytocne sladke),
- na to moze este ist nejake drobne ovocie – ribezle, cucoriedky, ale nemusi byt.
- navrch dalsia vrstva rozkov namocenych v mlieku.
Dat upiect. Ked su vrchne rozky krasne do ruzova upecene dat sneh z bielkov , co ostali z pouzitych vajec a cukru a dat opat zapiect. Je perfektna, stavnata a vzdy vsetkym chuti.
5. aug 2008 o 12:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja podobne ako elfa.. obcas miesto tvarohu puding, :wink: ..alebo aj oboje.. a kooopec ovocia.. :wink:
5. aug 2008 o 12:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak ja robim takto:na vymasteny plech dam nakrajanu vianocku polejem ju troskou mlieka ,nato dam nastruhane jablka s hrozienkami a skoricovym cukrom,na to vymiesany tvaroh s jenym vajcom a cukrom na vrch viancku a cele zajlejem mliekom s vajcami.okrem vianocky som to robila aj s makovkami :grinning:
5. aug 2008 o 12:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
jéééj dakujem zajtra na obed mame zemlovku :slight_smile: drahy bude happy
5. aug 2008 o 13:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
mne tu dievcata na jednom fore dali tento recpept:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=885

je fakt suprova, len by som ju trosku asi upravila - ja by som tam nedavala ten tvaroh (ked som ho urobila tak by som ho zmanzelom skoro cely zedla taky bol super take nieco ako termix ci pribinacik mnam az mi ho bolo luto davat do tej zemlovky) tak som ho tam dala ale tie jablka to uplne prerazili tu chut takze vobec nebol citit ten tvaroh - takze nabuduce urobim bez tvarohu a hrozienka dam do jablk a hotovo :grinning:
9. aug 2008 o 19:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
:stuck_out_tongue_closed_eyes: ahojte, ja tiez robim zemlovku z rohlikov ale lepsia je z vianocky to som raz vyskusala a odvtedy rohliky dostali kosom :stuck_out_tongue_closed_eyes: a presne ako pisete mlieko s 2 vajickami cukor aj vanilkovy ponamacam vianockyu naukladam do zapekacej misy a na to tvarod s cukrom a nejako to ovocie muz ma rad jablkovu ale maly zboznuje ked marhule dam alebo od dedka mame stale egrese ribezle a ine bobulky drobne skratka ziadnym ovocim sa to nepokazi :stuck_out_tongue_closed_eyes: jedine co nerobim ta bielkova pena na vrch to u nas nema rad nikto :grinning:
3. máj 2009 o 09:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja si najprv opražím vianočku na masle, a potom namáčam do mlieka s vajíčkami rozmiešanými, a striedam vianočka, tvarohová náplň, vianočka, strúhané jablká, vianočka. Navrch niekedy sneh z bielkov a cukru.
9. feb 2013 o 15:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
natrhana vianocka, praskovy cukor, vanilkovy cukor, mlieko, hrozienka, tvaroh, dva zltky, trocha stavy z kompotu - vsetko zmiesam dokopy urobim akoby cesto - vymaslujem zapekaciu misku na spodok tuto hmotu navrch marhulový kompot , posypem skoricovym cukrom na povrch kusky masla a ku koncu pecenia vyslahane bielky s cukrom - mnam
18. jún 2013 o 13:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok