Ak mám v priebehu dvoch rokov 2 deti patrí mi k materskej aj 1/4 rodičovskej?

susann80
17. nov 2011

ahojte chcem sa spytat, ak mala bude mat cca 2 roky a ak vsetko dobre dopadne tak bude dalsi prirastok, ci ste poculi o tom ze k materskej este mozem dostavat stvrtinu z rodicovskej na dcerku? manzel mi vravel, ze to kdesi cital, no nikdy som o tom nepocula. a ak ano, treba podat nejaku ziadost alebo ako? a je mozna alternativa, ze ja by som bola na materskej a manzel na rodicovskej s druhym babom? s tym, ze by chodil do prace, kedze teraz sa to uz moze. asi nie, ale aj tak sa spytam. zatial dakujem za odpovede.

prettybaby
17. nov 2011

ahoj, tak to som veru zvedava, ja som ten isty pripad ako Ty. Ked mal starsi 1 rok a 11mesiacov , narodila sa nam druhy syncek. Poberam matersku plus pridavky na oboch, ale stvrtinu rodicovskej veru nie.Neviem, myslim, ze to nie je mozne, ale nech napisu skusenejsi .)

babul83
18. nov 2011

@susann80
@prettybaby Kamarátka si vybavila tento príspevok, musela si však o ňom všetko zistiť sama, na úrade jej nepomohli, ale dostala, lebo predložila im to zákonom. Vychádza to 40 eur, ak si dobre pamätám. Dostáva ho ten kto má dve deti, ak staršie nedostiahne tri roky a nechodí do škôlky.

mirkaove
18. nov 2011

@susann80, skúste pozrieť diskusiu Záhadný jednorázový príspevok na dieťa.

prettybaby
19. nov 2011

@babul83 ja som pochopila uvodny prispevok, ako keby kazdy mesiac dostavat 1/4tinu rodicovskeho .-) taketo tlacivko doniesol aj moj manzel z uradu. Tiez mu pani len tak ledabolo ponukla moznost dostat nejakych 44 Eur tusim, ze ci chce. Jasne, ze to tlacivo vzal a odovzdali sme ho.

gapa
19. nov 2011

@susann80
pozrite tému, čo uvádza mirkaove Záhadný jednorázvoý príspevok ...
tam už je o tom dosť popísané, že úradníčky často o tom ani nevedia

ide o príspevok na starostliovst o dieťa - staršie, ale dá sa poberať len pár mesiacov, zväčša 2-4mesica súbežne s materským. Lebo za mesiac, za ktorý ešte dostaneš rodič.príspevok nárok nemáš a nárok je len do mesiaca, v ktorom novonarodené dieťa dovrši 6týždnov veku, resp. do mesiaca, v ktorom staršie dieťa (zdavé) dovrši 3roky- čo nastane skôr.

tj. nedá sa to poberať celú dobu a záleží na konkr. dátumoch nástupu na md a pôrodu, či nárok vychádza na 2 mesiace (ak je pôrod skoro po nástupe na md) alebo 3 alebo 4mesiace (ak pôrod je dosť po termíne a nástup na md 8týž. pred oč.term.pôrodu)

susann80
autor
19. nov 2011

@prettybaby a nevies ako sa to tlacivo vola? dik

prettybaby
19. nov 2011

@susann80 spytam sa manzela, teraz nie je doma, bud este dnes alebo zajtra Ti napisem,dobre?ja som na taketo veci ee .-) - zabudnem hned.)

susann80
autor
19. nov 2011

@prettybaby oki aj tak dakujem.

gapa
19. nov 2011

@susann80
pozri tu:
http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...

žiadost o príspevok na starostlivost o dieťa

susann80
autor
20. nov 2011

@gapa ahojky, dakujem, ale jedna sa tu len o ten jednorazovy prisdpevok? neexistuje 1/4 rodicovksej do 3 rokov dietata? vdaka.

prettybaby
20. nov 2011

@susann80 ahoj .-) akurat som isla napisat ze je to ziadost o prispevok na starostlivost na dieta .-)
nie to nie je do 3 rokov, to je jednorazovka

susann80
autor
20. nov 2011

@prettybaby aha, no skoda:((((((( ze len jednorazovka, ale aspon nieco🙂))))))) zaujimve ze ani tu "velku" jendorazovku ti nikto na UPSVAR neporadi.