Ahojte, 7.5.2018 mi konči materská, chcela by som dať výpoveď nakoľko sa tam neplánujem už vrátiť, vedeli by ste mi poradiť ako získať maximálnu podporu v nezamestnanosti a či sa mi vobec oplatí výpoveď dať... za všetky rady vopred ďakujem
*rd
A nieje to náhodou tak že výpoveď dohodou, jeden deň dovolenka,zvyšok nechať preplatiť a z toho sa vyràta max.podpora?
Samozrejme že sa dohodnúť nemusia.Ale ak sa dohodnú,je to dohodou.
moj pripad...ja som ukoncila prac.pomer dohodou s tym, ze som si vybrala 5 dni dovolenky a zvysok som si dala preplatit. Potom vybavis vsetko potrebne na uradoch, a mas max.podporu.
Výpoveď daj prvý den po materskej, teda 8.5. a budeš dostávať pol roka podporu 😉
@twinki 8.5.je štátny sviatok. Ak dá výpoveď k tomuto dátumu zacne jej plynúť výpovedná doba od 1.6.-31.7.2018, cize bude musiet vycerpat celu dovolenku-ak jej to umožní zamestnavatel a ak bude mať malo na pokrytie obdobia tak bude musieť nastúpiť alebo PN, a ziadna max.podpora.
A posledny detail-urcite jej nekončí MD ale RD.
mne ziadna vypovedna doba neplynula...pred ukoncenim RD treba zavolat do firmy, zrejme uctovnicke,aspon ja som to tak robila, a ukoncili sme prac.pomer dohodou. Povedala som ze nemam kde nechat dcerku,tak nemozem nastupit do prace a bolo.
@iveta143 No ako pise
@majusqa77 . To tvoje "a bolo" bolo len preto lebo zamestnávateľ suhlasil. Ak by nesúhlasil a nepodpisal dohodu tak buď musíš nastúpiť alebo dat vypoved za uz uvedenych podmienok a ako si zariadis ci budeš moct nastúpiť alebo nie uz jeho zaujimat nemusi. Cize to nie je také jednoduché ako pises.
mozno zalezi aj od toho, ake zamestnanie vykonavas...ak neskusis, nezistis...
nevidim dovod, preco by nemusel podpisat...poznam viacej pripadov, komu to vyslo tak ako mne...ale zbytocne tu budeme polemyzovat...podpise-nepodpise...nech si to zariaduje osoba, ktorej sa to tyka
@iveta143 ahoj vidím že sa do toho rozumieš,napisala by si mi prosím viac ako postupovať tiež nad tým s kamarátkou premýšľam ze keď mi skončí rodičovský dala by som výpoveď z mojim zamestnávateľom sa dá dohodnúť takže to nieje problém len neviem ako to urobiť ďakujem ti
Tiez ukoncujem pracovny pomer dohodou.Mne to urobia v robote ja len pridem a podpisem.Ziadna vypovedna lehota len datum ktory som si urcila.
@janulik2306 Kedy ti konci RD-kedy ma dieta 3 roky? Dohodu o skončení PP -den-dva po skončení RD-vycerpes 1-2dni dovolenky ostatnu ti preplatia=max.podpora. Samozrejme za predpokladu,ze máš dovolenku (necerpala si po MD pred nástupom na RD) a nemala si iny zdaniteľný príjem za posledné dva roky.
A dostala by som maximalnu podporu aj ked som bola na "len" na materskej od septembra 2017 do 7.52018....? Nebude sa mi vymeriavaci zaklad pocitat z poslednych 3 rokoch? Citala som ze zamestnat sa na jeden den a potom si dat preplatit dovolenku a tak ziskat maximalnu podporu je mozne az po rodicovskej dovolenke
@sunnybaby15 Nie,je to možné az po dvoch rokoch bez ineho zdaniteľneho prijmu. Nakolko podpora sa pocita zo zdanitelnych príjmov,z ktorych sa odvadzali odvody na PvN za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu.
Cize tak ako píšeš môžeš spraviť cca az po dovŕšení 2rokov veku dieťaťa. Nemusis nastúpiť, staci vycerpat 1-2dni dovolenky a ostatnu si dat preplatit. Cize ukončiť PP dohodou k urcitemu dátumu.
@evittam ďakujem pekne pomohli ste mi velmi
@sunnybaby15 Za malo.
Dievčatá vy ste super že tak radite mamičkám ako si prilepšiť, lebo takéto rady sú nad zlato a to vám nikde na úradoch nepovedia veľké ďakujem 🙂
Tu začni písať odpoveď...
Odošli
@sunnybaby15 trosku neskoro riesis. Ak das do konca aprila vypoved, maj-jun vypovedna lehota a podpora sa ti bude ratat z prijmu po rs