Môže mi exekútor siahnuť na materskú na účte?

angieee
22. feb 2010

Viete mi niekto poradiť či mi môže exekútor siahnuť na materskú ak mi chodí na účet , alebo si ju mám dať posielať poštou je to to isté ?
Ďakujem

kaktusik007
4. sep 2010

@krasnulka uvidis v pondelok....
@maximiliana sa na to podujala to zistit, tak uvidime.... a ak to vyjde, zasluzi si minimalne od teba cokoladu 😀

krasnulka
4. sep 2010

@kaktusik007 keby len cokoladu...ale tych cokolad ovela viac 🙂
@maximiliana baby, dakujem za vsetko

mel23
8. sep 2010

Kolko mesiacov trva od poslednej upomienky za nevyplatenie po exekuciu?

kaktusik007
8. sep 2010

@mel23 to je velmi individualne

kaktusik007
8. sep 2010

@krasnulka @maximiliana tak ako to dopadlo???

mel23
8. sep 2010

ale aspon priblizne by som chcela vediet.Moj muz si viec ako polovicu dlhov splatil druhu polovicu ma zaplatit jeho ex ale nechce platit.Ked poziadal o vysporiadanie majetku tak sa stale odrocuje lebo sa nechce dostavit.Exekutor iste pride ale neviem kedy.

katka888
8. sep 2010

baby, asi nepomozem, ale vsetky ziadosti o splatkove kalendare si myslim, ze je potrebne riesit pisomne , mat kopiu a dorucenku. po telefone nikto nikdy nic nevyriesil, na druhej strane linky maju snahu sa cloveka co najskor striast a nikde nie je ani zaznam ani doklad, ze clovek vobec o nieco ziadal.
ako nas ucili v skole: " rimske pravo - co nie je na papieri, neexistuje ".
ja somm sa tiez v zivote spoliehala na klasicke ludske prostriedky typu, ved som volala, ved sa to hadam utrasie, co odo mna chcu, ved sedliackym rozumom som v prave... a viedlo to tak akurat smerom ako u krasnulky / cize z casti chapem problem, z casti davam za pravdu, ze si za sraby clovek moze vyhradne sam /.
podpisujem, len co mam precitane a mne je suma fuk, ze sedim v obchode 30 min dlhsie, na kazdy papier mam kopiu a dorucenku.
drzim palceky, nech sa vam to vyriesi a do buducna neopakuje.

zuzkap2
8. sep 2010

@krasnulka pridam aj ja moju skusenost s Orange 😝 mala som od nich telefon na pausal ale vyuzival ho kamarat a ja hlupa som si myslela ze ucty poctivo plati 😖 no ale stalo sa a dlh sa vysplhal za faktury na 6500sk. Prislo odpojenie, vyzvy , ja som aj do orangre na pravne odelenie volala ale s nimi sa velmi nedalo dohodnut, takze som nakoniec celu tu sumu zaplatila a odfaxovala im doklad o uhrade a bola v tom ze je to vybavene. A ake nemile prekvapenie ma cakalo o pol roka 😕 exekucna vyzva na zaplatenie. Tak som sa vybrala za exekutorom z dokladmi o uhrade, faxom pre orange, no a dopadlo to tak ze exekuciu zastavil,kedze nemal co exekuovat s tym ze poplatky za exekutora bude vymahat od orange.
A este aj z exekutorom sa da dohodnut,len treba na vyzvu reagovat (myslim ze lehota je 14 dni ) a nie cakat kedy sa objavy vo dverach

krasnulka
8. sep 2010

@zuzkap2 Dakujem za tvoj prispevok, jasne ze budem s exekutorom hned komunikovat, nenecham to dalej zajst,uz staci, ze to pride az tam. A ked mi pride papier od exekutora a mam 14 dni na.... bude mi uz vtedy blokovat ucet alebo az ked nastane exekucia a bude mi to strhavat?

zuzkap2
8. sep 2010

@krasnulka exekucia uz nastava tym ked dostane vyzvu od exekutora na zaplatenie, ale mas tam tych 14 dni na zdokladovanie svojho hnutelneho, nehnutelneho majetku, prijmov a musis mu doniest cisla uctov. To ci ti to bude strhavat zalezi len na tom ako sa snim dohodnes. My sme sa dohodli na mesacnych splatkach a to platbou cez postovu poukazku

krasnulka
8. sep 2010

@zuzkap2 Ale manzelovi ked prisla exekucia tak nezdokladoval ziadny majetok a uz vobec nie cislo uctu a ajtak mu ho zablokovali a zacali strhavat z prace. Lepsie povedane, najprv mu to zacali strhavat z prace a ked zistil odkial to je tak volal tomu exekutorovi preco mu to strhaju ked mu este neprislo ani len upovedomenie o zacati exekucie a asi po tyzdni mu exekutor poslal na podpis upovedomenie o zacatie exekucie. Takze vlastne nepostupoval ako mal a namiesto strhavania 174 eur sa dohodli na 100 eur. Ale ja sa bojim, ze mi zablokuju ucet,ja sa urcite budem chciet s exekutorom dohodnut

katka888
8. sep 2010

@krasnulka
skus si zistit, v akom stadiu to je, necakaj na list od exekutora. ak to uz bolo posunute exekutorovi, zisti si ktoremu, hned sa s nim spoj, dohodni na sposobe uhrady, potom ti nema dovod blokovat ucet. ja som sa tak dohodla na sposobe uhrad a neblokoval mi ziaden ucet. mala som toho casu dva. ale kym este nemas od neho list, tak si skus pozistovat, v akom je t stadiu a pokus sa poriesit to, chod si za tym. je zbytocne to nechat dojst az k exekutorovi a platit jemu poplatky a neviem co este, co moze v pohode byt aj nejakych 20% z dlznej sumy. urcite po vlastnych skusenostiach, by som spravila 200%, aby som sa dohodla este pred exek. aby to az tam nedoslo.

katka888
8. sep 2010

@krasnulka
a s takym pristupom exek sme sa v banke stretli, ze prisli ludia a nevedeli co sa deje s uctom, co uz, niekedy som mala pocit, ze ti exekt / cest vynimkam / pokusaju pokial mozu, kedze ludia sa malo v svojich pravach vyznaju

zuzkap2
8. sep 2010

@krasnulka ani my sme nezdokladovali ziaden majetok a ani cisla uctov sme nedavali,ale v exek.prikaze je pisane co mas do tych 14 dni zdokladovat. V pripade tvojho muza spravil chybu exekutor, kedze ten je povinny ti poslat oznamenie o exekucii. No ci ti zablokuju ucet to neviem nam sa to nestalo ,kedze nan nic nechodi ale mozes si rodicovsky a pridavky nechavat posielat postou

krasnulka
8. sep 2010

@katka888 je to este na pravnom v orangei, ale mam sancu do piatku zaplatit 40 000 sk a v tym padom to nepojde na sud,lebo uz to tam pojde.Lenze tolko penazi nemam-ani som tolko po kope este nevidela🙂 takze na sude mna to neminie. Ale jedna mamička ktora robi v orangei mi poradila, ze ked mi pride papier zo sudu tak sa mozem dohodnut s orangeom na splatkach ale tam budu aj uroky z omeskania nez to vyplatim. Ake splatky, to neviem,dufam ze take, ktore budem schopna splacat,ale stale lepsie ako exekutor,ale ja uz myslim na najhorsie tak preto sa chcem informovat u o tom najhorsom aby som vedela potom co a ako mam urobit. Ale hned sa budem dohadovat s orangeom,teraz momentalne chcu vyplatit cely dlh-ziadne splatky ich nezaujimaju

katka888
8. sep 2010

@krasnulka
jasne, drzim palceky .....

krasnulka
8. sep 2010

@katka888 dakujem 🙂

mel23
17. sep 2010

A co danovy bonus aj nan moze siahnut exekutor ked to patri synovi?V exekucnom poriadky sa take nespomina

martinka1751
17. sep 2012

dobry den chcela som sa spytat ked pracujem na dohodu a z vyplaty mi stahuju jednu exekuciu a teraz mi tam dosla druha kolko mi mozu stiahnut zo 620e uz stahuju 268e a este mi kolko mozu stiahnut ked mam dve deti vopred dakujem za odpoved.

nibiru
30. okt 2012

baby čo sa tyka orange ja som bola v minulych rokoch dlhodobo pn tiež mi určili dlh s pokutov cca 45000sk € nedalo sa s nikim dohodnut a spatkovy kalendar bol na 9m. v takych sumach čo som ani nedostavala tak som tam posiela každy mesiac 500sk k sudu nikdy nedoslo nakolko som platila aspon nieco po par rokoch ked bola suma spaltena mi dali zaplatit par splatok urokov ktore sa už nenavysovali nakolo bola spatena dlžna ciasta a dlh sa mi podarilo zaplatit bez exekucii hoci to mali nastarosti vymahačske spoločnosti oni to maju tych 9-12m ak sa to nepodari vymôct vratia to orange a ten to podava na sud.

jarka2013
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikizoli
6. júl 2018

Mozem exekutor zablokovat ucet mam chodi materska???