OČR na jedno dieťa a druhé dieťa nastúpi v júni do škôlky

matejkoo
23. máj 2020

Ahojte,
prosim len by som sa chcela uistit, ak by som dala predskolaka teraz v juni na mesiac do skolky a zostala na OCR len s mladsou skolkarkou, OCR mi zostava, ze?
V ziadosti do Socialnej poistovne som napisala meno mladsej, takze to by sedelo.

A prosim ak po skonceni pandemickej OCR (zrejme v auguste, ak ju budu vyplacat i pocas prazdnin) ukoncim pracovny pomer dohodou (uz som predbezne so zamestnavatelom dohodnuta, ze nebude vypovedna doba) a pojdem nasledne v ochrannej dobe na PN (mam mat jeden chirurgicky zakrok, ktory bol odlozeny...), pri vypocte podpory v nezamestnanosti sa ta PNka nebude ratat, ze? Dostala by som taku istu podporu ako keby som na PNku nesla, ze? Ci mam ist na PNku este pocas prac. pomeru, aby som mala maximalnu podporu?
Dakujem 🙂

evittam
23. máj 2020

@matejkoo Ci bude pandemicka OCR cez prázdniny nevieme. U skolakov podla mna nie.
Dalej PN je nezdaniteľny príjem t.j.nema vplyv na vysku podpory. Ty si mala za posledné 2roky hrubú mzdu cca 2tis.Eur/mesiac keď očakávas max.podporu?

matejkoo
autor
23. máj 2020

@evittam nie, to som nemala, skor to myslim, ze maximalne moznu podporu, ja som bola na rodicovskej dovolenke a potom si cerpala den dovolenky pred OCR. A teda bude v poriadku, ked jedno dieta pojde v juni do skolky a len s druhym budem na OCR? Lebo mladsiu mi kvoli kapacitam ani nezoberu, uprednostnene su deti rodicov prvej linie apod.

evittam
23. máj 2020

@matejkoo Aha.
No ja neviem ci bude pandemicka OCR pocas letnych prázdnin. To nevie este nikto.

evittam
23. máj 2020

@matejkoo A starsie dieta ti vezmu?

matejkoo
autor
23. máj 2020

@evittam to este neviem, len sme riaditelke pisali, ci mame zaujem. Ide len o jun zatial. Da nam vediet, len teda som si nebola ista, ze keby mi starsieho na jun umiestnili, ci mi zostava OCR na mladsiu

janinah
23. máj 2020

Tak daj obe deti do školky a chod robiť /lebo kolegyne ťahali už dosť/ alebo ak sa o deti bojíš,tak ich nechaj doma obe...už na nervy tá vychcanosť poniektorých....len vypočítavať a zisťovať ako čo najviac bez práce získať od štátu....

veronikaszabova
23. máj 2020

@janinah mna normalne zdvihaju zo stolicky otazky o OČR aj cez prazdniny 🤣🤣🤣 do decembra by nechceli byt na OČR??

janinah
23. máj 2020

@veronikaszabova brala som,že nemali na začiatku korony kde deti nechať,ok...hoc poznám ,že ona na očr,muž nezamestnaný,ešte aj babka s nimi býva...ale teraz čísla výborné,kolegyne čo ostali robiť odpadávajú,vo veľa prácach sa doháňa čo sa zameškalo a oni budú očr-kovať do vianoc,lenivé to ženy a neohľaduplné k ostatným ,nielen kolegom,ale k nám všetkým,veď tie peniaze od štátu nerastú na stromoch..

matejkoo
autor
24. máj 2020

@janinah @veronikaszabova no tak ja som na OCR len od 5. maja, hoci skolku u nas zavreli od 10. marca, takze pls neutocte o vypocitavosti, ked neviete vsetky fakty... A okrem toho v skolke maju v triede 23 deti a max. sa moze brat 15, takze je jasne, ze mi nezoberu obe deti teraz na jun. Je skor mozne, ze mi nezoberu ani predskolaka, lebo riaditelka dala jasne pravidla, ze prve idu deti rodicov v statnej sprave, v zdravotnictve apod.

natalienka12
24. máj 2020

@matejkoo dobre to mas premyslene...ocr potom PN a potom este DvN ale ty nie si vypocitava, ze?

matejkoo
autor
27. máj 2020

@janinah @veronikaszabova takze mi nezobrali ani jedno dieta: Z dôvodu malej kapacity školy a nedostatku pedagogických zamestnancov, ktorí patria do rizikovej skupiny, vám oznamujeme, že Vaše dieťa nemôže od 1.6.2020 nastúpiť do materskej školy.