Otec neuvedený v rodnom liste - výhody
Ahojte. Istá moja príbuzná zvažuje NEUVEDENIE otca do rodného listu. Biologický otec, ktorý nie je jej manželom, má tak ošetrený majetok aj príjem, že je oficiálne úplným chudákom. Dotyčná má indície, že v takomto prípade údajne môže dostať od štátu viac peňazí než súdnou cestou od otca. Nedarí sa mi o tom nič vygoogliť. Vie mi niekto poradiť, čo by som jej mohol odkázať? Vopred veľmi pekne ďakujem za každé info k téme.
@ruzicka603 podľa mňa jedine DNA test
Myslím že ako slobodná matka má nárok na dlhšiu materskú o pár týždňov nie ?
Otec má byť riadne zapísaný pretože je jeho otec a tiež sa má starať aspoň finančné ak nie inak teda platiť výživné. Lebo inak nebude mať nárok na nič ani sirotské ani dediť nebude nič. De fakto sa tým otec zbavuje akejkoľvek zodpovednosti a toto by som v žiadnom prípade nedopustila. A keď nesúhlasí súd nariadi testy dna a výživné platiť bude lebo inak za neho bude platiť štát a on pôjde do basy. A majetok nech ma ošetrený ako chce tu ide o to že kým dieťa rastie starať sa má aj on a platiť výživné.

@sissy27 ony nedostali podnikové byty, viem, kde pracovali, boli to malé podniky a bolo to už krátko po revolúcii, ale to je už jedno, dostali to preto, lebo boli slobodné matky, pamatám si to dobre, lebo aj ja som bola, ale neskor, ked už byty nedávali 😂