ahojte, 21.1. mi konci RD, budem cerpat pandemicku OCR, kedze syna nevzali do skolky, kedy si mam o nu poziadat, aby som nieco nepresvihla a ako je to so zamestnavatelom? jemu staci len oznámiť že, ze budem na OCR? kedy mu to oznamit? ako dlho mozem tuto OCR cerpat? kym ju nezrusia? alebo je to obmedzene na urcity pocet dni? potvrdenie o tom, ze vam dieta nevzali do skolky ste tiez prikladali k tej ziadosti, mate niektora podobnu skusenost, ďakujem pekne
@lulu119 samozrejme, je to hlupost... stale to trva a vraj predbezne to trvat bude do 2023 mi povedala minuly utorok pani zo socialky... ze tak je to predschvalene, samozrejme, zrusit to mozu, ale budu o tom informovat ovela skor, ako informovali aj teraz o uvolnovani opatreni tyzden a pol vopred ak sa nemylim... ktorej maju platnost od dnes....
@adus126 ahoj, prosim ta po rd pred pandemickou ocr si cerpala dovolenku, alebo netrebalo a v pohode to schvalili? Dakujem 🙂
@denisdenis ahoj, plynule som prešla na pandemicku OCR. Hneď od dňa po jeho narodeninách. Ale mne potom uznali aj predĺženie RD zo zdravotných dôvodov, takže som musela pandemicku OCR nakoniec zrušiť.
Pri pandemickej OČR sú zdravotné a sociálne odvody platené zo strany zamestnávateľa alebo štátu, alebo si je potrebné niektoré z nich platiť? Ďakujem.
@pjana to mi pride dobra blbost, pretoze sa to rata akoby si bola normalne zamestnana, ja uz mam po, dcera je v skolke ak sa dobre rozumieme a ja som dala vypoved a to obdobie mi zapocitali normalne ako zamestnanej... a viem ze zamestnavatel nic nemusel, bolo to kryte statom, a podla mna i zdravotne a soc, ved keby cosi co si ako neplatca? to isto nie lebo ja som sla potom na urad prace a dalo mi to ako nemocensky poistena... no neviem 🙂
baby @thaniam a @lulu119, nestiham citat cele, ale pokial vam dieta nevzali do skolky, ked uz malo 3 roky a vy ste mali nastupit do prace, tak stale mozete poberat pandemicku OCR, pandemicka OCR sa v tomto pripade konci bud vzatim dietata do predskolskeho zariadenia alebo ukoncenim krizovej resp. mimoriadnej sit. ktora trva na Slovensku uz vyse 700 dni a stale neskoncila, mne prislo v piatok rozhodnutie o vyske a ako som spominala vyssie pani mi volala, takze je to stale aktualne a platne.