Predĺžená rodičovská dovolenka a nástup do práce

luciana32
25. jan 2020

Ahojte, chcem poziadat o predlzenie rodicovskej dovolenky, syn ma celiakiu predpokladam, ze mi bude vyplacany aj prispevok.Mozem dat maleho do skolky a ja mozem popritom pracovat? Pocula som od jednej pani zeto tak spravila. Dakujem za odpovede 🙂

lenzas
26. dec 2020

@leeenka26 evittam ma zruseny ucet.
Ked ti schvalia predlzenu RD zo zdravotnych dovodov, tak staci poziadat zamestnavatela o rodicovsku dovolenku, zamestnavatel nemoze to odmietnut, takze nepotrebujes davat vypoved, ked nechces.

leeenka26
26. dec 2020

@lenzas super, dakujem

rachel36a
26. dec 2020

@leeenka26 evittam ti uz neodpovie , uz nena ucet na MK...ale k veci, nemusíš davat výpoveď..ja som tiez na predlzenom RP a zamestnanie mi dalej trva...na PN narok nie je, to by si musela obnovit nemocenske poistenie, aspon tym ze by si jeden den nastupila do prace

vrska
7. apr 2021

🙏🙏🙏Ahojte idem si po radu maminkam ktorým idú,ale už schválili raz,viackrát predĺženie RD a zamestnávateľ im drží miesto potrebujem sa spýtať,či ste podávali nejakú žiadosť ktorá vás chránila pred prepustením,respektíve zákon a podobne Moc DAKUJEM ❤️poprosím🙏🙏🙏info do SS budem veľmi vďačná potrebovala by som v tomto PORADIT PROSIM🙏(PS:JA idem podávať už 2x

lenzas
7. apr 2021

@vrska No pokial sa ti skoncila jedna a druhu este neschvalili, tak neviem o tom, aby nieco take existovalo, aby chranilo pred prepustenim. Ale ked stihnes dostat rozhodnutie este pred tym ako skonci prva RD, tak len informovat o tom zamestnavatelia, on nemoze odmietnut a musi suhlasit s RD.

vrska
7. apr 2021

@lenzas ďakujem pekne❤️

katka2021
28. máj 2021

@lenzas dobrý deň...platí to ešte stále?

lenzas
28. máj 2021

@katka2021 Dobry den, neviem o tom aby sa nieco menilo ohladom RD. Pre istotu treba ale nastudovat zakonik prace, tam je vsetko vysvetlene.

martam25
4. júl 2022

Prosím Vás schváli mi rodičovský predĺžený kôli zdravotným ťažkostiam ale ide o hyperaktivitu . Domácu starostlivosť. Môže mi syn chodiť do škôlky.